×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Koláč z čerstvého zelí a těstovin

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Koprovka s bramborem a...
Koprovka s bramborem...
Koprovka s bramborem a...
Koprovka s bramborem a...
Opečené škubánky
Opečené škubánky
Opečené škubánky
Opečené škubánky

Koláč z čerstvého zelí a těstovin

Co budete potřebovat

1 lžíce olivového oleje
1 cibule, najemno nakrájená
1 stroužek česneku, utřený
100 g parmazánu, najemno nastrouhaného
250 g špaget nebo makaronů, uvařených
sůl, pepř
1,5 kg čerstvého hlávkového zelí
4 vejce
70 ml smetany
200 g mozarelly

Jak na to?

1. Předehřejte troubu na 160 °C. Na pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli, česnek a opékejte 2 až 3 minuty, aby cibule zesklovatěla. Osmahnutou cibuli a česnek vmíchejte spolu s polovinou parmazánu do uvařených těstovin a podle chuti osolte a opepřete. Do velkého hrnce nalijte studenou vodu, osolte ji a přiveďte k varu. Po částech ve vodě minutu až dvě vařte zelné listy; nechte je okapat a osušte je. Vejce smíchejte se smetanou a lehce je osolte
a opepřete.
2. Formu o průměru 22 cm vyložte pečicím papírem. Na dno dejte část listů, lehce je posypte
parmazánem a strouhanou mozzarellou a vrstvou těstovin. Zalijte částí vaječné směsi. Pokračujte ve vrstvení, až naplníte formu. Navrch dejte zelné listy, zbylý sýr a vaječnou směs. Pečte 40 minut, aby povrch zezlátl.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Koláč z čerstvého zelí a těstovin

Snadné Česká Vegetariánské Pečení Magazín 11/2011
Průměrné hodnocení 4 (21)

Co budete potřebovat

1 lžíce olivového oleje
1 cibule, najemno nakrájená
1 stroužek česneku, utřený
100 g parmazánu, najemno nastrouhaného
250 g špaget nebo makaronů, uvařených
sůl, pepř
1,5 kg čerstvého hlávkového zelí
4 vejce
70 ml smetany
200 g mozarelly

Jak na to?

1. Předehřejte troubu na 160 °C. Na pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli, česnek a opékejte 2 až 3 minuty, aby cibule zesklovatěla. Osmahnutou cibuli a česnek vmíchejte spolu s polovinou parmazánu do uvařených těstovin a podle chuti osolte a opepřete. Do velkého hrnce nalijte studenou vodu, osolte ji a přiveďte k varu. Po částech ve vodě minutu až dvě vařte zelné listy; nechte je okapat a osušte je. Vejce smíchejte se smetanou a lehce je osolte
a opepřete.
2. Formu o průměru 22 cm vyložte pečicím papírem. Na dno dejte část listů, lehce je posypte
parmazánem a strouhanou mozzarellou a vrstvou těstovin. Zalijte částí vaječné směsi. Pokračujte ve vrstvení, až naplníte formu. Navrch dejte zelné listy, zbylý sýr a vaječnou směs. Pečte 40 minut, aby povrch zezlátl.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Koprovka s bramborem a...
Koprovka s bramborem a...
Koprovka s bramborem a...
Koprovka s bramborem a...
Opečené škubánky
Opečené škubánky
Opečené škubánky
Opečené škubánky

Inspirujte se podobnými recepty