Koláč z čerstvého zelí a těstovin
Ingredience
1 | lžíce olivového oleje |
1 | cibule, najemno nakrájená |
1 | stroužek česneku, utřený |
100 g | parmazánu, najemno nastrouhaného |
250 g | špaget nebo makaronů, uvařených |
sůl, pepř | |
1,5 kg | čerstvého hlávkového zelí |
4 | vejce |
70 ml | smetany |
200 g | mozarelly |
Postup přípravy
1. Předehřejte troubu na 160 °C. Na pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli, česnek a opékejte 2 až 3 minuty, aby cibule zesklovatěla. Osmahnutou cibuli a česnek vmíchejte spolu s polovinou parmazánu do uvařených těstovin a podle chuti osolte a opepřete. Do velkého hrnce nalijte studenou vodu, osolte ji a přiveďte k varu. Po částech ve vodě minutu až dvě vařte zelné listy; nechte je okapat a osušte je. Vejce smíchejte se smetanou a lehce je osolte
a opepřete.
2. Formu o průměru 22 cm vyložte pečicím papírem. Na dno dejte část listů, lehce je posypte
parmazánem a strouhanou mozzarellou a vrstvou těstovin. Zalijte částí vaječné směsi. Pokračujte ve vrstvení, až naplníte formu. Navrch dejte zelné listy, zbylý sýr a vaječnou směs. Pečte 40 minut, aby povrch zezlátl.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY