Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

NA KORPUS
250 g hladké mouky
50 g moučkového cukru
150 g studeného másla, nakrájeného na kousky
špetka soli
40 ml ledové vody
NA NÁPLŇ
100 g makadamových nebo jiných ořechů
2 lžíce medu
1 smetana ke šlehání
2 žloutky
2 vanilkové cukry
1 lžíce hladké mouky
8–10 zlatých kiwi, oloupaných, nakrájených na plátky
30 g hnědého cukru

Postup přípravy

Začněte těstem. Mouku, cukr, máslo a sůl zpracujte do hmoty jako na drobenku. Přidejte vodu a vypracujte hladké těsto. Bochánek zabalte do potravinářské folie a nechte hodinu odpočinout.
Mezitím připravte náplň. Ořechy míchejte v pánvi s medem na mírném plamenu, až zkaramelizují, pak je vysypte na pečicí papír a nechte vychladnout. Teprve pak je nasekejte nahrubo.
Smetanu prošlehejte se žloutky, vanilkovými cukry a lžící mouky. Troubu předehřejte na 180 °C.
Z odpočinutého těsta vyválejte kulatou placku o průměru 30 cm a položte ji na vymazanou, nebo pečicím papírem vyloženou formu na koláč. Na placku nalijte smetanovou směs a krátce zapečte, aby lehce zpevnila. Vyndejte z trouby, poklaďte ji plátky kiwi, posypte hnědým cukrem a ořechy, vraťte do trouby a krátce dopečte.

Pomohl vám recept?
10hodnocení4

Další videorecepty