×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Koláč se zlatými kiwi

Další recepty a články

Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová...
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Míša dortíky
Míša dortíky
Míša dortíky
Míša dortíky

Koláč se zlatými kiwi

Co budete potřebovat

NA KORPUS
250 g hladké mouky
50 g moučkového cukru
150 g studeného másla, nakrájeného na kousky
špetka soli
40 ml ledové vody
NA NÁPLŇ
100 g makadamových nebo jiných ořechů
2 lžíce medu
1 smetana ke šlehání
2 žloutky
2 vanilkové cukry
1 lžíce hladké mouky
8–10 zlatých kiwi, oloupaných, nakrájených na plátky
30 g hnědého cukru

Jak na to?

Začněte těstem. Mouku, cukr, máslo a sůl zpracujte do hmoty jako na drobenku. Přidejte vodu a vypracujte hladké těsto. Bochánek zabalte do potravinářské folie a nechte hodinu odpočinout.
Mezitím připravte náplň. Ořechy míchejte v pánvi s medem na mírném plamenu, až zkaramelizují, pak je vysypte na pečicí papír a nechte vychladnout. Teprve pak je nasekejte nahrubo.
Smetanu prošlehejte se žloutky, vanilkovými cukry a lžící mouky. Troubu předehřejte na 180 °C.
Z odpočinutého těsta vyválejte kulatou placku o průměru 30 cm a položte ji na vymazanou, nebo pečicím papírem vyloženou formu na koláč. Na placku nalijte smetanovou směs a krátce zapečte, aby lehce zpevnila. Vyndejte z trouby, poklaďte ji plátky kiwi, posypte hnědým cukrem a ořechy, vraťte do trouby a krátce dopečte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Koláč se zlatými kiwi

Dezert Snadné Magazín 11/2016 Počet porcí: 8
Průměrné hodnocení 5 (3)

Co budete potřebovat

NA KORPUS
250 g hladké mouky
50 g moučkového cukru
150 g studeného másla, nakrájeného na kousky
špetka soli
40 ml ledové vody
NA NÁPLŇ
100 g makadamových nebo jiných ořechů
2 lžíce medu
1 smetana ke šlehání
2 žloutky
2 vanilkové cukry
1 lžíce hladké mouky
8–10 zlatých kiwi, oloupaných, nakrájených na plátky
30 g hnědého cukru

Jak na to?

Začněte těstem. Mouku, cukr, máslo a sůl zpracujte do hmoty jako na drobenku. Přidejte vodu a vypracujte hladké těsto. Bochánek zabalte do potravinářské folie a nechte hodinu odpočinout.
Mezitím připravte náplň. Ořechy míchejte v pánvi s medem na mírném plamenu, až zkaramelizují, pak je vysypte na pečicí papír a nechte vychladnout. Teprve pak je nasekejte nahrubo.
Smetanu prošlehejte se žloutky, vanilkovými cukry a lžící mouky. Troubu předehřejte na 180 °C.
Z odpočinutého těsta vyválejte kulatou placku o průměru 30 cm a položte ji na vymazanou, nebo pečicím papírem vyloženou formu na koláč. Na placku nalijte smetanovou směs a krátce zapečte, aby lehce zpevnila. Vyndejte z trouby, poklaďte ji plátky kiwi, posypte hnědým cukrem a ořechy, vraťte do trouby a krátce dopečte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Míša dortíky
Míša dortíky
Míša dortíky
Míša dortíky

Inspirujte se podobnými recepty