Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Koláč s ricottou a rajčaty

Koláč s ricottou a rajčaty

Ingredience

800 g rajčat, rozpůlených
2 lžíce červeného vinného octa
2 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku, oloupané a rozdrcené
mořská sůl a čerstvě mletý pepř
2 chlazená rozválená listová těsta á 275 g
800 g ricotty
citronová kůra ze 3–4 citronů
120 g parmazánu, strouhaného (plus trocha navíc k podávání)

Postup přípravy

Troubu předehřejte na 180 °C. V míse promíchejte rajčata, ocet, olej, česnek, sůl a pepř a odložte stranou. Listová těsta přesuňte na 2 vymazané plechy vyložené pečicím papírem. Ricottu, citronovou kůru a parmazán promíchejte v misce, dochuťte solí a pepřem. Rozdělte na připravená těsta a pečte 20–25 minut. Vyndejte z trouby, navrch rozložte ochucená rajčata, posypte parmazánem a hned podávejte.

Pomohl vám recept?
7hodnocení3

Další videorecepty