×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Koláč s ricottou a rajčaty

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová...
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Koláč s ricottou a rajčaty

Co budete potřebovat

800 g rajčat, rozpůlených
2 lžíce červeného vinného octa
2 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku, oloupané a rozdrcené
mořská sůl a čerstvě mletý pepř
2 chlazená rozválená listová těsta á 275 g
800 g ricotty
citronová kůra ze 3–4 citronů
120 g parmazánu, strouhaného (plus trocha navíc k podávání)

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. V míse promíchejte rajčata, ocet, olej, česnek, sůl a pepř a odložte stranou. Listová těsta přesuňte na 2 vymazané plechy vyložené pečicím papírem. Ricottu, citronovou kůru a parmazán promíchejte v misce, dochuťte solí a pepřem. Rozdělte na připravená těsta a pečte 20–25 minut. Vyndejte z trouby, navrch rozložte ochucená rajčata, posypte parmazánem a hned podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Koláč s ricottou a rajčaty

Velmi snadné Magazín 6/2016 Počet porcí: 6
Průměrné hodnocení 4 (6)

Co budete potřebovat

800 g rajčat, rozpůlených
2 lžíce červeného vinného octa
2 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku, oloupané a rozdrcené
mořská sůl a čerstvě mletý pepř
2 chlazená rozválená listová těsta á 275 g
800 g ricotty
citronová kůra ze 3–4 citronů
120 g parmazánu, strouhaného (plus trocha navíc k podávání)

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. V míse promíchejte rajčata, ocet, olej, česnek, sůl a pepř a odložte stranou. Listová těsta přesuňte na 2 vymazané plechy vyložené pečicím papírem. Ricottu, citronovou kůru a parmazán promíchejte v misce, dochuťte solí a pepřem. Rozdělte na připravená těsta a pečte 20–25 minut. Vyndejte z trouby, navrch rozložte ochucená rajčata, posypte parmazánem a hned podávejte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Inspirujte se podobnými recepty