×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Koláč s ricottou a rajčaty

Další recepty a články

Burger z červené čočky
Burger z červené...
Burger z červené čočky
Burger z červené čočky
Crostini s glazovaným...
Crostini s glazovaný...
Crostini s glazovaným...
Crostini s glazovaným...
Farmářský salát
Farmářský salát
Farmářský salát
Farmářský salát
Hosomaki
Hosomaki
Hosomaki
Hosomaki

Koláč s ricottou a rajčaty

Co budete potřebovat

800 g rajčat, rozpůlených
2 lžíce červeného vinného octa
2 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku, oloupané a rozdrcené
mořská sůl a čerstvě mletý pepř
2 chlazená rozválená listová těsta á 275 g
800 g ricotty
citronová kůra ze 3–4 citronů
120 g parmazánu, strouhaného (plus trocha navíc k podávání)

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. V míse promíchejte rajčata, ocet, olej, česnek, sůl a pepř a odložte stranou. Listová těsta přesuňte na 2 vymazané plechy vyložené pečicím papírem. Ricottu, citronovou kůru a parmazán promíchejte v misce, dochuťte solí a pepřem. Rozdělte na připravená těsta a pečte 20–25 minut. Vyndejte z trouby, navrch rozložte ochucená rajčata, posypte parmazánem a hned podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Koláč s ricottou a rajčaty

Velmi snadné Magazín 6/2016
Průměrné hodnocení 4 (6)

Co budete potřebovat

800 g rajčat, rozpůlených
2 lžíce červeného vinného octa
2 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku, oloupané a rozdrcené
mořská sůl a čerstvě mletý pepř
2 chlazená rozválená listová těsta á 275 g
800 g ricotty
citronová kůra ze 3–4 citronů
120 g parmazánu, strouhaného (plus trocha navíc k podávání)

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. V míse promíchejte rajčata, ocet, olej, česnek, sůl a pepř a odložte stranou. Listová těsta přesuňte na 2 vymazané plechy vyložené pečicím papírem. Ricottu, citronovou kůru a parmazán promíchejte v misce, dochuťte solí a pepřem. Rozdělte na připravená těsta a pečte 20–25 minut. Vyndejte z trouby, navrch rozložte ochucená rajčata, posypte parmazánem a hned podávejte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Burger z červené čočky
Burger z červené čočky
Burger z červené čočky
Burger z červené čočky
Crostini s glazovaným...
Crostini s glazovaným...
Crostini s glazovaným...
Crostini s glazovaným...
Farmářský salát
Farmářský salát
Farmářský salát
Farmářský salát
Hosomaki
Hosomaki
Hosomaki
Hosomaki

Inspirujte se podobnými recepty