
Koláč s ricottou a rajčaty
Ingredience
800 g | rajčat, rozpůlených |
2 | lžíce červeného vinného octa |
2 | lžíce olivového oleje |
2 | stroužky česneku, oloupané a rozdrcené |
mořská sůl a čerstvě mletý pepř | |
2 | chlazená rozválená listová těsta á 275 g |
800 g | ricotty |
citronová kůra ze 3–4 citronů | |
120 g | parmazánu, strouhaného (plus trocha navíc k podávání) |
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 180 °C. V míse promíchejte rajčata, ocet, olej, česnek, sůl a pepř a odložte stranou. Listová těsta přesuňte na 2 vymazané plechy vyložené pečicím papírem. Ricottu, citronovou kůru a parmazán promíchejte v misce, dochuťte solí a pepřem. Rozdělte na připravená těsta a pečte 20–25 minut. Vyndejte z trouby, navrch rozložte ochucená rajčata, posypte parmazánem a hned podávejte.
Pomohl vám recept?
7hodnocení3
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod