Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyŠpenátová omáčka
Albert logoAlbert logo
  • Špenátová omáčka
Špenátová omáčka

Špenátová omáčka

Snadné
16-30 minut
4/5
Italská
Vegetariánské

Ingredience4 porce

4 porce
  • Těstoviny fusilli 400 g
  • Sůl
  • Špenát čerstvý 225 g
  • Smetana ke šlehání 250 g
  • Parmazán 30 g
  • Citronová šťáva 15 ml
  • Mandle plátky 55 g
  • Česnek 1 strouž.
  • Těstoviny fusilli 400 g
  • Sůl
  • Špenát čerstvý 225 g
  • Smetana ke šlehání 250 g
  • Parmazán 30 g
  • Citronová šťáva 15 ml
  • Mandle plátky 55 g
  • Česnek 1 strouž.

Příprava

1
Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu tak, aby byly al dente neboli na skus.
2
Mezitím rozmixujte polovinu špenátu s česnekem. Vmíchejte smetanu, citronovou šťávu a parmazán.
3
Těstoviny sceďte, vraťte do hrnce, dejte na plotnu, vlijte smetanovou omáčku a zahřívejte do zhoustnutí. Podle chuti osolte, přidejte zbylý špenát a posypte mandlemi a parmazánem.
1
Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu tak, aby byly al dente neboli na skus.
2
Mezitím rozmixujte polovinu špenátu s česnekem. Vmíchejte smetanu, citronovou šťávu a parmazán.
3
Těstoviny sceďte, vraťte do hrnce, dejte na plotnu, vlijte smetanovou omáčku a zahřívejte do zhoustnutí. Podle chuti osolte, přidejte zbylý špenát a posypte mandlemi a parmazánem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.