Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Kokosový koláč s kiwi

Kokosový koláč s kiwi

Ingredience

250 g strouhaného kokosu
200 ml kokosového oleje
80 g kokosové mouky
6 lžic agávového sirupu
½ limetky
sůl
200 g řeckého jogurtu
150 g lučiny
190 g zakysané smetany
4 kapky vanilkového aroma
3 lžíce medu
7 kiwi
1 snítka máty

Postup přípravy

1. Kokos, rozpuštěný olej, mouku, agávový sirup, šťávu z limetky a sůl důkladně promíchejte. Směs rovnoměrně vtlačte do formy o průměru 30 cm, na dno i do boků.
2. Pečte ve vyhřáté troubě na 160 °C 10 minut dozlatova. Koláč vyjměte a nechte ve formě vychladnout.
3. Vyšlehejte jogurt s lučinou, zakysanou smetanou, vanilkou, nastrouhanou kůrou z limetky a medem. Směsí natřete korpus a vložte na 1 hodinu chladit do lednice.
4. Před podáváním vyskládejte povrch dortu na kolečka pokrájenými kiwi a ozdobte snítkou máty.

Jak na to?

Pomohl vám recept?
28hodnocení4

Další videorecepty