Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

1 čerstvá chilli paprička
1 pomeranč
4 snítky čerstvé máty
4 snítky čerstvého koriandru
2 jarní cibulky
700 g mletého masa vepřového & hovězího Albert
250 g řeckého jogurtu
150 g fety
sůl
pepř
1 lžička mletého římského kmínu
20 ml řepkového oleje
1 stroužek česneku
1 citron

Postup přípravy

1. Omytou chilli papričku zbavte semínek a nakrájejte na tenké plátky. Z dobře omytého pomeranče nastrouhejte kůru, lístky máty a koriandru nasekejte najemno, jarní cibulku nakrájejte na kolečka a vše vložte do mísy.

2. Přidejte mleté maso, 50 g jogurtu, rozdrobenou fetu, lžičku soli, špetku pepře, římský kmín a důkladně promíchejte a nechte v chladničce 30 minut odležet.

3. Masovou směsí obalte dřevěné nebo kovové špízové jehly. Vytvarujte do šišek a opečte ze všech stran na rozpáleném oleji v grilovací pánvi.

4. Připravte si dip. V misce promíchejte zbylý jogurt, špetku soli a pepře a oloupaný, prolisovaný stroužek česneku.

5. Kofty zakápněte citronem a podávejte s jogurtovým dipem.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty