ReceptyKočičí tanec
Albert logo
  • Kočičí tanec

Kočičí tanec

Kočičí tanec
Velmi snadné
31-45 minut
3/5
Česká
Bez laktózy
Velikonoce
Oběd

Ingredience

Složení
4 porce
  • Čočka zelená 80 g
  • Sůl
  • Kroupy ječné 80 g
  • Sádlo 20 g
  • Cibule šalotka 30 g
  • Česnek 1 strouž.
  • Pepř
  • Majoránka sušená 2 hrs.
  • Čočka zelená 80 g
  • Sůl
  • Kroupy ječné 80 g
  • Sádlo 20 g
  • Cibule šalotka 30 g
  • Česnek 1 strouž.
  • Pepř
  • Majoránka sušená 2 hrs.

Příprava

  1. 1
    Přeberte 80 g zelené čočky a důkladně ji propláchněte ve studené vodě. Poté ji dejte do misky, zalijte vodou tak, aby byla čočka zcela ponořená, a nechte ji namočenou 2–4 hodiny. Po namočení čočku slijte, dejte do hrnce, zalijte čerstvou vodou, zakryjte poklicí a vařte doměkka.
  2. 2
    Uvařenou čočku slijte, čtvrtinu přendejte do mixéru a rozmixujte na pyré. V jiném hrnci v osolené vodě uvařte 80 g ječných krup.
  3. 3
    Na pánvi rozehřejte 20 g vepřového sádla, přidejte 30 g oloupané a nakrájené šalotky, stroužek oloupaného a nakrájeného česneku a nechte je zpěnit. Poté přidejte zbylou scezenou čočku, uvařené kroupy, čočkové pyré, osolte a opepřete a vmíchejte hrst omyté, najemno nasekané čerstvé majoránky. Vše důkladně promíchejte.
  4. 4
    Směs přendejte do žáruvzdorné nádoby a zapečte v troubě na 200 °C po dobu 10 minut. Tradiční pokrm Zeleného čtvrtka se může podávat.
  1. 1
    Přeberte 80 g zelené čočky a důkladně ji propláchněte ve studené vodě. Poté ji dejte do misky, zalijte vodou tak, aby byla čočka zcela ponořená, a nechte ji namočenou 2–4 hodiny. Po namočení čočku slijte, dejte do hrnce, zalijte čerstvou vodou, zakryjte poklicí a vařte doměkka.
  2. 2
    Uvařenou čočku slijte, čtvrtinu přendejte do mixéru a rozmixujte na pyré. V jiném hrnci v osolené vodě uvařte 80 g ječných krup.
  3. 3
    Na pánvi rozehřejte 20 g vepřového sádla, přidejte 30 g oloupané a nakrájené šalotky, stroužek oloupaného a nakrájeného česneku a nechte je zpěnit. Poté přidejte zbylou scezenou čočku, uvařené kroupy, čočkové pyré, osolte a opepřete a vmíchejte hrst omyté, najemno nasekané čerstvé majoránky. Vše důkladně promíchejte.
  4. 4
    Směs přendejte do žáruvzdorné nádoby a zapečte v troubě na 200 °C po dobu 10 minut. Tradiční pokrm Zeleného čtvrtka se může podávat.

Hodnocení

Pomohl vám recept?

Ohodnoťte jak vám chutnal
Náhled aplikace Můj Albert
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 09.07.2025 do 15.07.2025

Platný ještě 8 dní

Od 16.07.2025 do 22.07.2025

Platný ještě dnes

Od 02.07.2025 do 15.07.2025

Platný ještě dnes

Od 09.07.2025 do 15.07.2025

Platný ještě 8 dní

Od 16.07.2025 do 22.07.2025

Platný ještě dnes

Od 02.07.2025 do 15.07.2025

Platný ještě 15 dní

Od 16.07.2025 do 29.07.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.