
Kočičí tanec

Velmi snadné
31-45 minut
3/5
Česká
Bez laktózy
Velikonoce
Oběd
Ingredience
Složení 4 porce
- Čočka zelená 80 g
- Sůl
- Kroupy ječné 80 g
- Sádlo 20 g
- Cibule šalotka 30 g
- Česnek 1 strouž.
- Pepř
- Majoránka sušená 2 hrs.
- Čočka zelená 80 g
- Sůl
- Kroupy ječné 80 g
- Sádlo 20 g
- Cibule šalotka 30 g
- Česnek 1 strouž.
- Pepř
- Majoránka sušená 2 hrs.
Příprava
- 1Přeberte 80 g zelené čočky a důkladně ji propláchněte ve studené vodě. Poté ji dejte do misky, zalijte vodou tak, aby byla čočka zcela ponořená, a nechte ji namočenou 2–4 hodiny. Po namočení čočku slijte, dejte do hrnce, zalijte čerstvou vodou, zakryjte poklicí a vařte doměkka.
- 2Uvařenou čočku slijte, čtvrtinu přendejte do mixéru a rozmixujte na pyré. V jiném hrnci v osolené vodě uvařte 80 g ječných krup.
- 3Na pánvi rozehřejte 20 g vepřového sádla, přidejte 30 g oloupané a nakrájené šalotky, stroužek oloupaného a nakrájeného česneku a nechte je zpěnit. Poté přidejte zbylou scezenou čočku, uvařené kroupy, čočkové pyré, osolte a opepřete a vmíchejte hrst omyté, najemno nasekané čerstvé majoránky. Vše důkladně promíchejte.
- 4Směs přendejte do žáruvzdorné nádoby a zapečte v troubě na 200 °C po dobu 10 minut. Tradiční pokrm Zeleného čtvrtka se může podávat.
- 1Přeberte 80 g zelené čočky a důkladně ji propláchněte ve studené vodě. Poté ji dejte do misky, zalijte vodou tak, aby byla čočka zcela ponořená, a nechte ji namočenou 2–4 hodiny. Po namočení čočku slijte, dejte do hrnce, zalijte čerstvou vodou, zakryjte poklicí a vařte doměkka.
- 2Uvařenou čočku slijte, čtvrtinu přendejte do mixéru a rozmixujte na pyré. V jiném hrnci v osolené vodě uvařte 80 g ječných krup.
- 3Na pánvi rozehřejte 20 g vepřového sádla, přidejte 30 g oloupané a nakrájené šalotky, stroužek oloupaného a nakrájeného česneku a nechte je zpěnit. Poté přidejte zbylou scezenou čočku, uvařené kroupy, čočkové pyré, osolte a opepřete a vmíchejte hrst omyté, najemno nasekané čerstvé majoránky. Vše důkladně promíchejte.
- 4Směs přendejte do žáruvzdorné nádoby a zapečte v troubě na 200 °C po dobu 10 minut. Tradiční pokrm Zeleného čtvrtka se může podávat.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.