×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Koblihy s povidly
nad 60 minut , Snídaně , Snadné , Česká ,

Koblihy s povidly

Co budu potřebovat

20 g droždí
250−300 ml mléka
2 lžíce krupicového cukru
450 g hladké mouky
50 g polohrubé mouky
3 žloutky
100 g majolky
50 ml rumu
200 g švestkových povidel
olej
moučkový cukr

Jak na to?

Připravte kvásek: droždí rozdrobte do mísy, zalijte trochou vlažného mléka, přidejte cukr, trochu hladké mouky a přikryté nechte vyběhnout. Zbytek hladké mouky smíchejte s polohrubou, žloutky, majolkou, rumem, zbytkem mléka a kváskem do hladkého těsta. Nechte 45−60 minut vykynout. Těsto rozválejte do centimetrové placky. Vykrájejte skleničkou kolečka, na polovinu dejte vždy vrchovatou lžičku povidel, přiklopte zbylými kolečky a opět „utěsněte“ skleničkou. Nechte 20 minut kynout. Smažte z obou stran ve vyšší vrstvě oleje. Podávejte pocukrované.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Čokoládová povidla

    Zavařeniny 30 minut
  • Nadívaná kuřecí prsa

    Hlavní chod 30 minut
  • Povidlová omáčka

    Vegetariánské 30 minut