×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Koblihy s povidly

Další recepty a články

Čokoládová povidla
Čokoládová povidla
Čokoládová povidla
Čokoládová povidla
Nadívaná kuřecí prsa
Nadívaná kuřecí prsa
Nadívaná kuřecí prsa
Nadívaná kuřecí prsa
Povidlová omáčka
Povidlová omáčka
Povidlová omáčka
Povidlová omáčka
Šátečky z listového těsta s...
Šátečky z listového...
Šátečky z listového těsta s...
Šátečky z listového těsta s...

Koblihy s povidly

Co budete potřebovat

20 g droždí
250−300 ml mléka
2 lžíce krupicového cukru
450 g hladké mouky
50 g polohrubé mouky
3 žloutky
100 g majolky
50 ml rumu
200 g švestkových povidel
olej
moučkový cukr

Jak na to?

Připravte kvásek: droždí rozdrobte do mísy, zalijte trochou vlažného mléka, přidejte cukr, trochu hladké mouky a přikryté nechte vyběhnout. Zbytek hladké mouky smíchejte s polohrubou, žloutky, majolkou, rumem, zbytkem mléka a kváskem do hladkého těsta. Nechte 45−60 minut vykynout. Těsto rozválejte do centimetrové placky. Vykrájejte skleničkou kolečka, na polovinu dejte vždy vrchovatou lžičku povidel, přiklopte zbylými kolečky a opět „utěsněte“ skleničkou. Nechte 20 minut kynout. Smažte z obou stran ve vyšší vrstvě oleje. Podávejte pocukrované.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Koblihy s povidly

Snídaně Snadné Česká Povidla Magazín 11/2013
Průměrné hodnocení 4 (6)

Co budete potřebovat

20 g droždí
250−300 ml mléka
2 lžíce krupicového cukru
450 g hladké mouky
50 g polohrubé mouky
3 žloutky
100 g majolky
50 ml rumu
200 g švestkových povidel
olej
moučkový cukr

Jak na to?

Připravte kvásek: droždí rozdrobte do mísy, zalijte trochou vlažného mléka, přidejte cukr, trochu hladké mouky a přikryté nechte vyběhnout. Zbytek hladké mouky smíchejte s polohrubou, žloutky, majolkou, rumem, zbytkem mléka a kváskem do hladkého těsta. Nechte 45−60 minut vykynout. Těsto rozválejte do centimetrové placky. Vykrájejte skleničkou kolečka, na polovinu dejte vždy vrchovatou lžičku povidel, přiklopte zbylými kolečky a opět „utěsněte“ skleničkou. Nechte 20 minut kynout. Smažte z obou stran ve vyšší vrstvě oleje. Podávejte pocukrované.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Čokoládová povidla
Čokoládová povidla
Čokoládová povidla
Čokoládová povidla
Nadívaná kuřecí prsa
Nadívaná kuřecí prsa
Nadívaná kuřecí prsa
Nadívaná kuřecí prsa
Povidlová omáčka
Povidlová omáčka
Povidlová omáčka
Povidlová omáčka
Šátečky z listového těsta s...
Šátečky z listového těsta s...
Šátečky z listového těsta s...
Šátečky z listového těsta s...

Inspirujte se podobnými recepty