Další recepty a články
Koblihy s povidly
Co budete potřebovat
Jak na to?
Připravte kvásek: droždí rozdrobte do mísy, zalijte trochou vlažného mléka, přidejte cukr, trochu hladké mouky a přikryté nechte vyběhnout. Zbytek hladké mouky smíchejte s polohrubou, žloutky, majolkou, rumem, zbytkem mléka a kváskem do hladkého těsta. Nechte 45−60 minut vykynout. Těsto rozválejte do centimetrové placky. Vykrájejte skleničkou kolečka, na polovinu dejte vždy vrchovatou lžičku povidel, přiklopte zbylými kolečky a opět „utěsněte“ skleničkou. Nechte 20 minut kynout. Smažte z obou stran ve vyšší vrstvě oleje. Podávejte pocukrované.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Koblihy s povidly
Co budete potřebovat
Jak na to?
Připravte kvásek: droždí rozdrobte do mísy, zalijte trochou vlažného mléka, přidejte cukr, trochu hladké mouky a přikryté nechte vyběhnout. Zbytek hladké mouky smíchejte s polohrubou, žloutky, majolkou, rumem, zbytkem mléka a kváskem do hladkého těsta. Nechte 45−60 minut vykynout. Těsto rozválejte do centimetrové placky. Vykrájejte skleničkou kolečka, na polovinu dejte vždy vrchovatou lžičku povidel, přiklopte zbylými kolečky a opět „utěsněte“ skleničkou. Nechte 20 minut kynout. Smažte z obou stran ve vyšší vrstvě oleje. Podávejte pocukrované.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio