×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Klobásky se šalotkovou omáčkou a kaší

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičn...
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s...
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...

Klobásky se šalotkovou omáčkou a kaší

Co budete potřebovat

80 ml olivového oleje AQ
200 g šalotek, nakrájených na velmi tenká kolečka
1 lžíce hladké mouky
125 ml červeného vína
2 větvičky tymiánu AQ
1 bobkový list
370 ml hovězího vývaru
1 lžíce dijonské hořčice
1 balení bramborové kaše AQ
zelené fazolky AQ
1 lžíce másla
12 vepřových nebo hovězích grilovacích klobásek

Jak na to?

Dvě lžíce olivového oleje rozehřejte v hrnci se širokým dnem, přidejte tence pokrájené šalotky a za stálého míchání opékejte pět minut, dokud nezměknou. Přisypte mouku, zamíchejte, vlijte víno, přidejte tymián a bobkový list a nakonec i silný hovězí vývar. Přiveďte k varu, snižte plamen a nechte pár minut probublávat, aby se omáčka zredukovala. Vmíchejte hořčici a udržujte teplé. Kaši připravte podle návodu na obalu, fazolky na pět minut ponořte do vroucí vody, pak je zchlaďte pod studenou vodou a smíchejte s máslem. Zbývající olivový olej rozpalte v pánvi a ze všech stran na něm opečte klobásky. Servírujte dohromady: kaši, klobásky i fazolky přelité šalotkovou omáčkou





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Klobásky se šalotkovou omáčkou a kaší

Hlavní chod Snadné Česká Magazín 11/2010
(0)

Co budete potřebovat

80 ml olivového oleje AQ
200 g šalotek, nakrájených na velmi tenká kolečka
1 lžíce hladké mouky
125 ml červeného vína
2 větvičky tymiánu AQ
1 bobkový list
370 ml hovězího vývaru
1 lžíce dijonské hořčice
1 balení bramborové kaše AQ
zelené fazolky AQ
1 lžíce másla
12 vepřových nebo hovězích grilovacích klobásek

Jak na to?

Dvě lžíce olivového oleje rozehřejte v hrnci se širokým dnem, přidejte tence pokrájené šalotky a za stálého míchání opékejte pět minut, dokud nezměknou. Přisypte mouku, zamíchejte, vlijte víno, přidejte tymián a bobkový list a nakonec i silný hovězí vývar. Přiveďte k varu, snižte plamen a nechte pár minut probublávat, aby se omáčka zredukovala. Vmíchejte hořčici a udržujte teplé. Kaši připravte podle návodu na obalu, fazolky na pět minut ponořte do vroucí vody, pak je zchlaďte pod studenou vodou a smíchejte s máslem. Zbývající olivový olej rozpalte v pánvi a ze všech stran na něm opečte klobásky. Servírujte dohromady: kaši, klobásky i fazolky přelité šalotkovou omáčkou

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...

Inspirujte se podobnými recepty