×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Klasická anglická snídaně

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Gin Tonic
Gin Tonic
Gin Tonic
Gin Tonic
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...

Klasická anglická snídaně

Co budete potřebovat

8 tenkých plátků vepřového boku
1 hrst žampionů
4 keříková rajčata
sůl a pepř
1 konzerva fazolí v rajčatové omáčce
8 plátků toastového chleba
2 lžičky másla
4 vejce

Jak na to?

Na velkou pánev naskládejte vepřový bok a opečte ho z obou stran dokřupava. Jakmile je hotový, přesuňte ho do trouby a udržujte v teple. Žampiony očistěte, podle toho, jak jsou velké, je rozkrojte na poloviny či čtvrtiny a dejte restovat do výpeku z vepřového boku. Rajčata rozkrojte na poloviny a řeznou stranou položte do pánve k žampionům, po třech minutách je otočte a pečte ještě minutu až dvě z druhé strany. Dochuťte je solí a pepřem, stejně tak žampiony. Než se zelenina a houby opečou, vyklopte do kastrůlku fazole a nechte je prohřát. Plátky chleba opečte v toastovači nebo v troubě pod grilem. Nakonec si nechte vejce. Žampiony a rajčata přendejte na talíře, pánev vytřete papírovou utěrkou a rozpusťte v ní máslo. Rozklepněte vejce tak, abyste neporušili žloutky, a smažte je, dokud nebudou bílky pevné, ale žloutky stále ještě tekuté. Osolte je, opepřete a přesuňte na talíře. Přidejte vepřový bok, fazole, opečené toasty a noste na stůl.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Klasická anglická snídaně

Snídaně Velmi snadné Chuťovky Tip týdne
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

8 tenkých plátků vepřového boku
1 hrst žampionů
4 keříková rajčata
sůl a pepř
1 konzerva fazolí v rajčatové omáčce
8 plátků toastového chleba
2 lžičky másla
4 vejce

Jak na to?

Na velkou pánev naskládejte vepřový bok a opečte ho z obou stran dokřupava. Jakmile je hotový, přesuňte ho do trouby a udržujte v teple. Žampiony očistěte, podle toho, jak jsou velké, je rozkrojte na poloviny či čtvrtiny a dejte restovat do výpeku z vepřového boku. Rajčata rozkrojte na poloviny a řeznou stranou položte do pánve k žampionům, po třech minutách je otočte a pečte ještě minutu až dvě z druhé strany. Dochuťte je solí a pepřem, stejně tak žampiony. Než se zelenina a houby opečou, vyklopte do kastrůlku fazole a nechte je prohřát. Plátky chleba opečte v toastovači nebo v troubě pod grilem. Nakonec si nechte vejce. Žampiony a rajčata přendejte na talíře, pánev vytřete papírovou utěrkou a rozpusťte v ní máslo. Rozklepněte vejce tak, abyste neporušili žloutky, a smažte je, dokud nebudou bílky pevné, ale žloutky stále ještě tekuté. Osolte je, opepřete a přesuňte na talíře. Přidejte vepřový bok, fazole, opečené toasty a noste na stůl.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Gin Tonic
Gin Tonic
Gin Tonic
Gin Tonic
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...

Inspirujte se podobnými recepty