×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Klasická anglická snídaně

Další recepty a články

Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Tvarohový dezert s ovocem a...
Tvarohový dezert s...
Tvarohový dezert s ovocem a...
Tvarohový dezert s ovocem a...

Klasická anglická snídaně

Co budete potřebovat

8 tenkých plátků vepřového boku
1 hrst žampionů
4 keříková rajčata
sůl a pepř
1 konzerva fazolí v rajčatové omáčce
8 plátků toastového chleba
2 lžičky másla
4 vejce

Jak na to?

Na velkou pánev naskládejte vepřový bok a opečte ho z obou stran dokřupava. Jakmile je hotový, přesuňte ho do trouby a udržujte v teple. Žampiony očistěte, podle toho, jak jsou velké, je rozkrojte na poloviny či čtvrtiny a dejte restovat do výpeku z vepřového boku. Rajčata rozkrojte na poloviny a řeznou stranou položte do pánve k žampionům, po třech minutách je otočte a pečte ještě minutu až dvě z druhé strany. Dochuťte je solí a pepřem, stejně tak žampiony. Než se zelenina a houby opečou, vyklopte do kastrůlku fazole a nechte je prohřát. Plátky chleba opečte v toastovači nebo v troubě pod grilem. Nakonec si nechte vejce. Žampiony a rajčata přendejte na talíře, pánev vytřete papírovou utěrkou a rozpusťte v ní máslo. Rozklepněte vejce tak, abyste neporušili žloutky, a smažte je, dokud nebudou bílky pevné, ale žloutky stále ještě tekuté. Osolte je, opepřete a přesuňte na talíře. Přidejte vepřový bok, fazole, opečené toasty a noste na stůl.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Klasická anglická snídaně

Snídaně Velmi snadné Chuťovky Tip týdne
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

8 tenkých plátků vepřového boku
1 hrst žampionů
4 keříková rajčata
sůl a pepř
1 konzerva fazolí v rajčatové omáčce
8 plátků toastového chleba
2 lžičky másla
4 vejce

Jak na to?

Na velkou pánev naskládejte vepřový bok a opečte ho z obou stran dokřupava. Jakmile je hotový, přesuňte ho do trouby a udržujte v teple. Žampiony očistěte, podle toho, jak jsou velké, je rozkrojte na poloviny či čtvrtiny a dejte restovat do výpeku z vepřového boku. Rajčata rozkrojte na poloviny a řeznou stranou položte do pánve k žampionům, po třech minutách je otočte a pečte ještě minutu až dvě z druhé strany. Dochuťte je solí a pepřem, stejně tak žampiony. Než se zelenina a houby opečou, vyklopte do kastrůlku fazole a nechte je prohřát. Plátky chleba opečte v toastovači nebo v troubě pod grilem. Nakonec si nechte vejce. Žampiony a rajčata přendejte na talíře, pánev vytřete papírovou utěrkou a rozpusťte v ní máslo. Rozklepněte vejce tak, abyste neporušili žloutky, a smažte je, dokud nebudou bílky pevné, ale žloutky stále ještě tekuté. Osolte je, opepřete a přesuňte na talíře. Přidejte vepřový bok, fazole, opečené toasty a noste na stůl.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Tvarohový dezert s ovocem a...
Tvarohový dezert s ovocem a...
Tvarohový dezert s ovocem a...
Tvarohový dezert s ovocem a...

Inspirujte se podobnými recepty