Klasická anglická snídaně se slaninou
Ingredience
8 | plátků anglické slaniny |
1 | hrst žampionů |
4 | rajčata |
sůl a pepř | |
1 | konzerva fazolí v rajčatové omáčce |
8 | plátků toastového chleba |
2 | lžičky másla |
4 | vejce |
Postup přípravy
Na velkou pánev naskládejte slaninu a opečte ji z obou stran dokřupava. Jakmile je hotová, přesuňte ji do trouby a udržujte v teple.
Žampiony očistěte, podle toho, jak jsou velké, je rozkrojte na poloviny či čtvrtiny a dejte restovat do výpeku ze slaniny. Rajčata rozkrojte na poloviny a řeznou stranou položte do pánve k žampionům, po třech minutách je otočte a pečte ještě minutu až dvě z druhé strany. Dochuťte je solí a pepřem, stejně tak žampiony.
Než se zelenina a houby opečou, vyklopte do kastrůlku fazole a nechte je prohřát.
Plátky chleba opečte v toastovači nebo v troubě pod grilem.
Nakonec si nechte vejce. Žampiony a rajčata přendejte na talíře, pánev vytřete papírovou utěrkou a rozpusťte v ní máslo. Rozklepněte vejce tak, abyste neporušili žloutky, a smažte je, dokud nebudou bílky pevné, ale žloutky stále ještě tekuté. Osolte je, opepřete a přesuňte na talíře. Přidejte slaninu, fazole, opečené toasty a noste na stůl.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY