×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Klasická anglická snídaně se slaninou

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Klasická anglická snídaně se slaninou

Co budete potřebovat

8 plátků anglické slaniny
1 hrst žampionů
4 rajčata
sůl a pepř
1 konzerva fazolí v rajčatové omáčce
8 plátků toastového chleba
2 lžičky másla
4 vejce

Jak na to?

Na velkou pánev naskládejte slaninu a opečte ji z obou stran dokřupava. Jakmile je hotová, přesuňte ji do trouby a udržujte v teple.
Žampiony očistěte, podle toho, jak jsou velké, je rozkrojte na poloviny či čtvrtiny a dejte restovat do výpeku ze slaniny. Rajčata rozkrojte na poloviny a řeznou stranou položte do pánve k žampionům, po třech minutách je otočte a pečte ještě minutu až dvě z druhé strany. Dochuťte je solí a pepřem, stejně tak žampiony.
Než se zelenina a houby opečou, vyklopte do kastrůlku fazole a nechte je prohřát.
Plátky chleba opečte v toastovači nebo v troubě pod grilem.
Nakonec si nechte vejce. Žampiony a rajčata přendejte na talíře, pánev vytřete papírovou utěrkou a rozpusťte v ní máslo. Rozklepněte vejce tak, abyste neporušili žloutky, a smažte je, dokud nebudou bílky pevné, ale žloutky stále ještě tekuté. Osolte je, opepřete a přesuňte na talíře. Přidejte slaninu, fazole, opečené toasty a noste na stůl.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Klasická anglická snídaně se slaninou

Snídaně Velmi snadné Chuťovky Nedělní brunch , V anglickém stylu , Rajče Magazín 3/2017 Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

8 plátků anglické slaniny
1 hrst žampionů
4 rajčata
sůl a pepř
1 konzerva fazolí v rajčatové omáčce
8 plátků toastového chleba
2 lžičky másla
4 vejce

Jak na to?

Na velkou pánev naskládejte slaninu a opečte ji z obou stran dokřupava. Jakmile je hotová, přesuňte ji do trouby a udržujte v teple.
Žampiony očistěte, podle toho, jak jsou velké, je rozkrojte na poloviny či čtvrtiny a dejte restovat do výpeku ze slaniny. Rajčata rozkrojte na poloviny a řeznou stranou položte do pánve k žampionům, po třech minutách je otočte a pečte ještě minutu až dvě z druhé strany. Dochuťte je solí a pepřem, stejně tak žampiony.
Než se zelenina a houby opečou, vyklopte do kastrůlku fazole a nechte je prohřát.
Plátky chleba opečte v toastovači nebo v troubě pod grilem.
Nakonec si nechte vejce. Žampiony a rajčata přendejte na talíře, pánev vytřete papírovou utěrkou a rozpusťte v ní máslo. Rozklepněte vejce tak, abyste neporušili žloutky, a smažte je, dokud nebudou bílky pevné, ale žloutky stále ještě tekuté. Osolte je, opepřete a přesuňte na talíře. Přidejte slaninu, fazole, opečené toasty a noste na stůl.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Inspirujte se podobnými recepty