×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Klasická anglická snídaně
30 minut , Snídaně , Velmi snadné , Chuťovky ,

Klasická anglická snídaně

Co budu potřebovat

8 plátků anglické slaniny
1 hrst žampionů
4 rajčata
sůl a pepř
1 konzerva fazolí v rajčatové omáčce
8 plátků toastového chleba
2 lžičky másla
4 vejce

Jak na to?

Na velkou pánev naskládejte slaninu a opečte ji z obou stran dokřupava. Jakmile je hotová, přesuňte ji do trouby a udržujte v teple.
Žampiony očistěte, podle toho, jak jsou velké, je rozkrojte na poloviny či čtvrtiny a dejte restovat do výpeku ze slaniny. Rajčata rozkrojte na poloviny a řeznou stranou položte do pánve k žampionům, po třech minutách je otočte a pečte ještě minutu až dvě z druhé strany. Dochuťte je solí a pepřem, stejně tak žampiony.
Než se zelenina a houby opečou, vyklopte do kastrůlku fazole a nechte je prohřát.
Plátky chleba opečte v toastovači nebo v troubě pod grilem.
Nakonec si nechte vejce. Žampiony a rajčata přendejte na talíře, pánev vytřete papírovou utěrkou a rozpusťte v ní máslo. Rozklepněte vejce tak, abyste neporušili žloutky, a smažte je, dokud nebudou bílky pevné, ale žloutky stále ještě tekuté. Osolte je, opepřete a přesuňte na talíře. Přidejte slaninu, fazole, opečené toasty a noste na stůl.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Mramorová bábovka

    Moučníky a koláče 60 minut
  • Vajíčková pomazánka

    Pomazánky 15 minut
  • Míchaná vejce

    Chuťovky 15 minut