×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Klasická anglická snídaně se slaninou

Další recepty a články

Mramorová bábovka
Mramorová bábovka
Mramorová bábovka
Mramorová bábovka
Vajíčková pomazánka
Vajíčková pomazánka
Vajíčková pomazánka
Vajíčková pomazánka
Míchaná vejce
Míchaná vejce
Míchaná vejce
Míchaná vejce
Ovesná kaše s chia semínky
Ovesná kaše s chia...
Ovesná kaše s chia semínky
Ovesná kaše s chia semínky

Klasická anglická snídaně se slaninou

Co budete potřebovat

8 plátků anglické slaniny
1 hrst žampionů
4 rajčata
sůl a pepř
1 konzerva fazolí v rajčatové omáčce
8 plátků toastového chleba
2 lžičky másla
4 vejce

Jak na to?

Na velkou pánev naskládejte slaninu a opečte ji z obou stran dokřupava. Jakmile je hotová, přesuňte ji do trouby a udržujte v teple.
Žampiony očistěte, podle toho, jak jsou velké, je rozkrojte na poloviny či čtvrtiny a dejte restovat do výpeku ze slaniny. Rajčata rozkrojte na poloviny a řeznou stranou položte do pánve k žampionům, po třech minutách je otočte a pečte ještě minutu až dvě z druhé strany. Dochuťte je solí a pepřem, stejně tak žampiony.
Než se zelenina a houby opečou, vyklopte do kastrůlku fazole a nechte je prohřát.
Plátky chleba opečte v toastovači nebo v troubě pod grilem.
Nakonec si nechte vejce. Žampiony a rajčata přendejte na talíře, pánev vytřete papírovou utěrkou a rozpusťte v ní máslo. Rozklepněte vejce tak, abyste neporušili žloutky, a smažte je, dokud nebudou bílky pevné, ale žloutky stále ještě tekuté. Osolte je, opepřete a přesuňte na talíře. Přidejte slaninu, fazole, opečené toasty a noste na stůl.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Klasická anglická snídaně se slaninou

Snídaně Velmi snadné Chuťovky Nedělní brunch , V anglickém stylu Magazín 3/2017 Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

8 plátků anglické slaniny
1 hrst žampionů
4 rajčata
sůl a pepř
1 konzerva fazolí v rajčatové omáčce
8 plátků toastového chleba
2 lžičky másla
4 vejce

Jak na to?

Na velkou pánev naskládejte slaninu a opečte ji z obou stran dokřupava. Jakmile je hotová, přesuňte ji do trouby a udržujte v teple.
Žampiony očistěte, podle toho, jak jsou velké, je rozkrojte na poloviny či čtvrtiny a dejte restovat do výpeku ze slaniny. Rajčata rozkrojte na poloviny a řeznou stranou položte do pánve k žampionům, po třech minutách je otočte a pečte ještě minutu až dvě z druhé strany. Dochuťte je solí a pepřem, stejně tak žampiony.
Než se zelenina a houby opečou, vyklopte do kastrůlku fazole a nechte je prohřát.
Plátky chleba opečte v toastovači nebo v troubě pod grilem.
Nakonec si nechte vejce. Žampiony a rajčata přendejte na talíře, pánev vytřete papírovou utěrkou a rozpusťte v ní máslo. Rozklepněte vejce tak, abyste neporušili žloutky, a smažte je, dokud nebudou bílky pevné, ale žloutky stále ještě tekuté. Osolte je, opepřete a přesuňte na talíře. Přidejte slaninu, fazole, opečené toasty a noste na stůl.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Mramorová bábovka
Mramorová bábovka
Mramorová bábovka
Mramorová bábovka
Vajíčková pomazánka
Vajíčková pomazánka
Vajíčková pomazánka
Vajíčková pomazánka
Míchaná vejce
Míchaná vejce
Míchaná vejce
Míchaná vejce
Ovesná kaše s chia semínky
Ovesná kaše s chia semínky
Ovesná kaše s chia semínky
Ovesná kaše s chia semínky

Inspirujte se podobnými recepty