Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Kimchi krok za krokem

Kimchi krok za krokem

Ingredience

1 hlávka pekingského zelí
80 g mořské soli
1 cibule
1 mrkev
1 svazek jarní cibulky
1 svazek ředkviček
20 g drceného chilli
3 stroužky česneku
2 cm čerstvého zázvoru
2 lžíce rybí omáčky
1 lžíce medu
20 g sezamových semínek

Postup přípravy

1. Zelí podélně rozkrojte a i s košťálem nakrájejte na 5cm kousky. Ve velké míse prosolte 60 g soli a nechte přes noc rozležet. Poté ve vodní lázni několikrát propláchněte, dokud nebude zelí jen lehce slané.

2. Cibuli a mrkev oloupejte a nakrájejte na tenké nudličky. Jarní cibulku očistěte a nakrájejte na 5cm kousky. Ředkvičky očistěte a nakrájejte na tenké plátky. Ve velké míse promíchejte s připraveným zelím.

3. Ze zbytku soli, chilli, oloupaného a prolisovaného česneku, oloupaného a nastrouhaného zázvoru, rybí omáčky a medu utřete pastu. Důkladně ji promíchejte se zeleninou v míse.

4. Směsí naplňte zavařovací sklenice, upěchujte a nechte do druhého dne fermentovat. Kimchi ochutnejte a nechte případně ještě až 2 dny kvasit, dokud nebude podle vaší chuti. Poté vložte do chladničky. Tím zastavíte proces fermentace. Kimchi vydrží v chladničce několik týdnů.

Jak na to?

Pomohl vám recept?
39hodnocení3

Další videorecepty