Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

680 g mozzarelly
80 g žervé NP Healthy life
200 g mandlí NP Bio
2 vejce NP Bio
2 lžíce olivového oleje NP Bio
200 g rajčatové passaty NP Bio
1 lžička oregana
sůl
pepř
1 hrst černých oliv
1 hrst žampionů
6 plátků šunky prosciutto crudo
1 hrst čerstvé bazalky

Postup přípravy

1. Do misky nastrouhejte 600 g mozzarelly a přidejte žervé. Směs dejte do mikrovlnné trouby a zahřejte na nejvyšší stupeň na 30 sekund. Promíchejte metličkou, zahřejte na dalších 15 sekund a znovu promíchejte. Pokračujte ve stejném tempu, až se směs celá rozpustí dohladka.

2. Mandle rozmixujte v mixéru na mouku. Do misky k roztavenému sýru vmíchejte vejce a mandlovou mouku. Naolejujte si ruce 1 lžící oleje a těsto rozdělte na čtvrtiny. V rukou z každé čtvrtiny vypracujte těsto na hladkou kouli. Těsto je hodně lepivé.

3. Plech vyložte pečicím papírem a vypracujte na něm z těsta pizzu o průměru 20 cm. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 8 minut dozlatova. Pizzu vyndejte na mřížku a nechte vychladnout. Takto předpečte i zbytek pizz.

4. Předpečené pizzy propíchejte na několika místech vidličkou.

5. Passatu smíchejte s 1 lžící olivového oleje, oreganem, solí a pepřem. Omáčkou potřete pizzy a nechte vždy 1 cm od okraje nepotřený.

6. Olivy nakrájejte na kolečka, žampiony očistěte a nakrájejte. Pizzy posypte olivami, žampiony a zbytkem mozzarelly. Pečte v troubě dalších 8 minut. Před podáváním ozdobte natrhanými plátky šunky a čerstvou bazalkou.

Jak na to?

Pomohl vám recept?
4hodnocení5

Další videorecepty