
Kefírový koláč s rybízem a malinami
Postup přípravy
1. Nejprve připravte drobenku. V misce propracujte vidličkou nebo prsty 100 g másla, 100 g cukru, 150 g polohrubé mouky a odložte stranou.
2. Koláčovou formu o průměru 28 cm vymažte zbylým máslem a vysypte hrubou moukou.
3. V míse utřete do pěny vejce se zbylým cukrem. Přilijte olej, kefír, rum a znovu šlehejte. Poté přisypte zbylou mouku, kypřicí prášek, vanilkový cukr, nastrouhanou kůr z půlky dobře omytého citronu a dohladka promíchejte. Těsto vlijte do formy a rovnoměrně rozetřete. Z malin a rybízu odeberte po 150 g, zbylým ovocem poklaďte koláč a posypte drobenkou.
4. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 35 minut.
5. Po vychladnutí koláč vyndejte z formy a dozdobte čerstvým ovocem a posypte moučkovým cukrem.
Jak na to?
Pomohl vám recept?
50hodnocení3
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod