Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Kefírový koláč s rybízem a malinami

Kefírový koláč s rybízem a malinami

Ingredience

110 g másla
250 g cukru krystalu
390 g polohrubé mouky
15 g hrubé mouky
2 vejce
40 ml slunečnicového oleje
150 ml kefíru
1 lžíce rumu
1 kypřicí prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
1 bio citron
220 g červeného rybízu
220 g malin
20 g cukru moučky

Postup přípravy

1. Nejprve připravte drobenku. V misce propracujte vidličkou nebo prsty 100 g másla, 100 g cukru, 150 g polohrubé mouky a odložte stranou.

2. Koláčovou formu o průměru 28 cm vymažte zbylým máslem a vysypte hrubou moukou.

3. V míse utřete do pěny vejce se zbylým cukrem. Přilijte olej, kefír, rum a znovu šlehejte. Poté přisypte zbylou mouku, kypřicí prášek, vanilkový cukr, nastrouhanou kůr z půlky dobře omytého citronu a dohladka promíchejte. Těsto vlijte do formy a rovnoměrně rozetřete. Z malin a rybízu odeberte po 150 g, zbylým ovocem poklaďte koláč a posypte drobenkou.

4. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 35 minut.

5. Po vychladnutí koláč vyndejte z formy a dozdobte čerstvým ovocem a posypte moučkovým cukrem.

Jak na to?

Pomohl vám recept?
50hodnocení3

Další videorecepty