Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.

Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.


Albert ČR
Recept Kefírový koláč s rybízem a malinami

Další recepty a články

Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky

Kefírový koláč s rybízem a malinami

Co budete potřebovat

110 g másla
250 g cukru krystalu
390 g polohrubé mouky
15 g hrubé mouky
2 vejce
40 ml slunečnicového oleje
150 ml kefíru
1 lžíce rumu
1 kypřicí prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
1 bio citron
220 g červeného rybízu
220 g malin
20 g cukru moučky

Jak na to?

1. Nejprve připravte drobenku. V misce propracujte vidličkou nebo prsty 100 g másla, 100 g cukru, 150 g polohrubé mouky a odložte stranou.

2. Koláčovou formu o průměru 28 cm vymažte zbylým máslem a vysypte hrubou moukou.

3. V míse utřete do pěny vejce se zbylým cukrem. Přilijte olej, kefír, rum a znovu šlehejte. Poté přisypte zbylou mouku, kypřicí prášek, vanilkový cukr, nastrouhanou kůr z půlky dobře omytého citronu a dohladka promíchejte. Těsto vlijte do formy a rovnoměrně rozetřete. Z malin a rybízu odeberte po 150 g, zbylým ovocem poklaďte koláč a posypte drobenkou.

4. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 35 minut.

5. Po vychladnutí koláč vyndejte z formy a dozdobte čerstvým ovocem a posypte moučkovým cukrem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kefírový koláč s rybízem a malinami

Dezert Snadné Česká Moučníky a koláče Sváteční Vegetariánské Videorecept Magazín 7-8/2021 Počet porcí: 1 koláč
Průměrné hodnocení 3 (34)

Co budete potřebovat

110 g másla
250 g cukru krystalu
390 g polohrubé mouky
15 g hrubé mouky
2 vejce
40 ml slunečnicového oleje
150 ml kefíru
1 lžíce rumu
1 kypřicí prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
1 bio citron
220 g červeného rybízu
220 g malin
20 g cukru moučky

Jak na to?

1. Nejprve připravte drobenku. V misce propracujte vidličkou nebo prsty 100 g másla, 100 g cukru, 150 g polohrubé mouky a odložte stranou.

2. Koláčovou formu o průměru 28 cm vymažte zbylým máslem a vysypte hrubou moukou.

3. V míse utřete do pěny vejce se zbylým cukrem. Přilijte olej, kefír, rum a znovu šlehejte. Poté přisypte zbylou mouku, kypřicí prášek, vanilkový cukr, nastrouhanou kůr z půlky dobře omytého citronu a dohladka promíchejte. Těsto vlijte do formy a rovnoměrně rozetřete. Z malin a rybízu odeberte po 150 g, zbylým ovocem poklaďte koláč a posypte drobenkou.

4. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 35 minut.

5. Po vychladnutí koláč vyndejte z formy a dozdobte čerstvým ovocem a posypte moučkovým cukrem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky

Inspirujte se podobnými recepty