×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Kedlubnové hranolky se zeleným dipem

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová...
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Kedlubnové hranolky se zeleným dipem

Co budete potřebovat

NA HRANOLKY
900 g kedlubnů, oloupaných a nakrájených na hranolky
4 lžíce rýžové, cizrnové nebo semolinové mouky (případně více podle potřeby)
sůl
řepkový olej na smažení
K OCHUCENÍ
mleté chilli, mletý kmín, kari koření nebo paprika
NA ZELENÝ DIP
1 avokádo, oloupané a nakrájené na kousky
velká hrst petrželových a koriandrových lístků
1 jalapeňo paprička, bez semínek
2 stroužky česneku
šťáva z ½ limetky
50 ml vody
100 ml olivového oleje
1 lžička soli
50 g pistáciových oříšků bez slupky

Jak na to?

Olej rozehřejte ve velké pánvi. Do mísy vsypte mouku, osolte ji a přidejte kedlubnové hranolky. Protřepte, aby se moukou rovnoměrně obalily.
Hranolky po částech opékejte zhruba 5 minut ze všech stran dozlatova. Hotové nechte okapat na kuchyňské utěrce a hned posypte kořením podle vašeho výběru, případně dosolte.
Během opékání hranolek si připravte dip. Všechny suroviny, kromě pistáciových oříšků, rozmixujte dohladka. Nakonec přidejte pistáciové oříšky a zpracujte do vyhovující konzistence.
Kedlubnové hranolky podávejte teplé s dipem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kedlubnové hranolky se zeleným dipem

Velmi snadné Magazín 5/2016 Počet porcí: 4-6
Průměrné hodnocení 2 (2)

Co budete potřebovat

NA HRANOLKY
900 g kedlubnů, oloupaných a nakrájených na hranolky
4 lžíce rýžové, cizrnové nebo semolinové mouky (případně více podle potřeby)
sůl
řepkový olej na smažení
K OCHUCENÍ
mleté chilli, mletý kmín, kari koření nebo paprika
NA ZELENÝ DIP
1 avokádo, oloupané a nakrájené na kousky
velká hrst petrželových a koriandrových lístků
1 jalapeňo paprička, bez semínek
2 stroužky česneku
šťáva z ½ limetky
50 ml vody
100 ml olivového oleje
1 lžička soli
50 g pistáciových oříšků bez slupky

Jak na to?

Olej rozehřejte ve velké pánvi. Do mísy vsypte mouku, osolte ji a přidejte kedlubnové hranolky. Protřepte, aby se moukou rovnoměrně obalily.
Hranolky po částech opékejte zhruba 5 minut ze všech stran dozlatova. Hotové nechte okapat na kuchyňské utěrce a hned posypte kořením podle vašeho výběru, případně dosolte.
Během opékání hranolek si připravte dip. Všechny suroviny, kromě pistáciových oříšků, rozmixujte dohladka. Nakonec přidejte pistáciové oříšky a zpracujte do vyhovující konzistence.
Kedlubnové hranolky podávejte teplé s dipem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Inspirujte se podobnými recepty