×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Kedlubnové hranolky se zeleným dipem

Další recepty a články

Burger z červené čočky
Burger z červené...
Burger z červené čočky
Burger z červené čočky
Crostini s glazovaným...
Crostini s glazovaný...
Crostini s glazovaným...
Crostini s glazovaným...
Farmářský salát
Farmářský salát
Farmářský salát
Farmářský salát
Hosomaki
Hosomaki
Hosomaki
Hosomaki

Kedlubnové hranolky se zeleným dipem

Co budete potřebovat

NA HRANOLKY
900 g kedlubnů, oloupaných a nakrájených na hranolky
4 lžíce rýžové, cizrnové nebo semolinové mouky (případně více podle potřeby)
sůl
řepkový olej na smažení
K OCHUCENÍ
mleté chilli, mletý kmín, kari koření nebo paprika
NA ZELENÝ DIP
1 avokádo, oloupané a nakrájené na kousky
velká hrst petrželových a koriandrových lístků
1 jalapeňo paprička, bez semínek
2 stroužky česneku
šťáva z ½ limetky
50 ml vody
100 ml olivového oleje
1 lžička soli
50 g pistáciových oříšků bez slupky

Jak na to?

Olej rozehřejte ve velké pánvi. Do mísy vsypte mouku, osolte ji a přidejte kedlubnové hranolky. Protřepte, aby se moukou rovnoměrně obalily.
Hranolky po částech opékejte zhruba 5 minut ze všech stran dozlatova. Hotové nechte okapat na kuchyňské utěrce a hned posypte kořením podle vašeho výběru, případně dosolte.
Během opékání hranolek si připravte dip. Všechny suroviny, kromě pistáciových oříšků, rozmixujte dohladka. Nakonec přidejte pistáciové oříšky a zpracujte do vyhovující konzistence.
Kedlubnové hranolky podávejte teplé s dipem.

Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kedlubnové hranolky se zeleným dipem

Velmi snadné Magazín 5/2016
Průměrné hodnocení 2 (2)

Co budete potřebovat

NA HRANOLKY
900 g kedlubnů, oloupaných a nakrájených na hranolky
4 lžíce rýžové, cizrnové nebo semolinové mouky (případně více podle potřeby)
sůl
řepkový olej na smažení
K OCHUCENÍ
mleté chilli, mletý kmín, kari koření nebo paprika
NA ZELENÝ DIP
1 avokádo, oloupané a nakrájené na kousky
velká hrst petrželových a koriandrových lístků
1 jalapeňo paprička, bez semínek
2 stroužky česneku
šťáva z ½ limetky
50 ml vody
100 ml olivového oleje
1 lžička soli
50 g pistáciových oříšků bez slupky

Jak na to?

Olej rozehřejte ve velké pánvi. Do mísy vsypte mouku, osolte ji a přidejte kedlubnové hranolky. Protřepte, aby se moukou rovnoměrně obalily.
Hranolky po částech opékejte zhruba 5 minut ze všech stran dozlatova. Hotové nechte okapat na kuchyňské utěrce a hned posypte kořením podle vašeho výběru, případně dosolte.
Během opékání hranolek si připravte dip. Všechny suroviny, kromě pistáciových oříšků, rozmixujte dohladka. Nakonec přidejte pistáciové oříšky a zpracujte do vyhovující konzistence.
Kedlubnové hranolky podávejte teplé s dipem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Burger z červené čočky
Burger z červené čočky
Burger z červené čočky
Burger z červené čočky
Crostini s glazovaným...
Crostini s glazovaným...
Crostini s glazovaným...
Crostini s glazovaným...
Farmářský salát
Farmářský salát
Farmářský salát
Farmářský salát
Hosomaki
Hosomaki
Hosomaki
Hosomaki

Inspirujte se podobnými recepty