Kedlubnové hranolky se zeleným dipem
Ingredience
NA HRANOLKY | |
900 g | kedlubnů, oloupaných a nakrájených na hranolky |
4 | lžíce rýžové, cizrnové nebo semolinové mouky (případně více podle potřeby) |
sůl | |
řepkový olej na smažení | |
K OCHUCENÍ | |
mleté chilli, mletý kmín, kari koření nebo paprika | |
NA ZELENÝ DIP | |
1 | avokádo, oloupané a nakrájené na kousky |
velká hrst petrželových a koriandrových lístků | |
1 | jalapeňo paprička, bez semínek |
2 | stroužky česneku |
šťáva z ½ limetky | |
50 ml | vody |
100 ml | olivového oleje |
1 | lžička soli |
50 g | pistáciových oříšků bez slupky |
Postup přípravy
Olej rozehřejte ve velké pánvi. Do mísy vsypte mouku, osolte ji a přidejte kedlubnové hranolky. Protřepte, aby se moukou rovnoměrně obalily.
Hranolky po částech opékejte zhruba 5 minut ze všech stran dozlatova. Hotové nechte okapat na kuchyňské utěrce a hned posypte kořením podle vašeho výběru, případně dosolte.
Během opékání hranolek si připravte dip. Všechny suroviny, kromě pistáciových oříšků, rozmixujte dohladka. Nakonec přidejte pistáciové oříšky a zpracujte do vyhovující konzistence.
Kedlubnové hranolky podávejte teplé s dipem.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY