
Kedlubnové bramboráčky s koprovým dipem
Zeleninové bramboráčky se hodí jako hlavní chod i jako chuťovka k uzobávání na večer.
Postup přípravy
Z kedluben odstraňte listy a slupku, nastrouhejte na hrubém struhadle a vymačkejte vodu. Přidejte česnek utřený se solí, vejce a propracujte s moukou a strouhankou na lepivé těsto.
Na pánvi rozehřejte olej na smažení a lžící na něj nanášejte kedlubnovou hmotu. Na jeden bramboráček stačí větší polévková lžíce – lepší je dělat menší, aby se dobře obracely. Opékejte pár minut po každé straně a poté odložte na kuchyňskou papírovou utěrku, aby se odsál přebytečný tuk.
Hotové bramboráčky podávejte hned zatepla s dipem, který jednoduše připravíte smícháním zakysané smetany s nasekaným čerstvým koprem a špetkou soli.
Pomohl vám recept?
1hodnocení5
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod