Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Kedlubnové bramboráčky s koprovým dipem

Kedlubnové bramboráčky s koprovým dipem

Zeleninové bramboráčky se hodí jako hlavní chod i jako chuťovka k uzobávání na večer.

Ingredience

4 kedlubny
2–3 stroužky česneku
1 lžička soli
4 vejce
1 lžíce hladké mouky
3 lžíce strouhanky
rostlinný olej na smažení
dip
200 g bezlaktózové zakysané smetany Nature´s Promise
2 lžíce čerstvého kopru
špetka soli

Postup přípravy

Z kedluben odstraňte listy a slupku, nastrouhejte na hrubém struhadle a vymačkejte vodu. Přidejte česnek utřený se solí, vejce a propracujte s moukou a strouhankou na lepivé těsto.
Na pánvi rozehřejte olej na smažení a lžící na něj nanášejte kedlubnovou hmotu. Na jeden bramboráček stačí větší polévková lžíce – lepší je dělat menší, aby se dobře obracely. Opékejte pár minut po každé straně a poté odložte na kuchyňskou papírovou utěrku, aby se odsál přebytečný tuk.
Hotové bramboráčky podávejte hned zatepla s dipem, který jednoduše připravíte smícháním zakysané smetany s nasekaným čerstvým koprem a špetkou soli.

Pomohl vám recept?
1hodnocení5

Další videorecepty