Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Výborné karbanátky z mletého masa s rozmarýnem

Výborné karbanátky z mletého masa s rozmarýnem

Karbanátky nejsou žádné karbenátky. Z mletého masa nemusíte dělat jen burgry. Karbanátky jsou výborné s bramborem, s bramborovou kaší, s rýží nebo jen tak s chlebem na cestu.

Co budete potřebovat na karbanátky z mletého masa s rozmarýnem

1 kg mletého masa (hovězí a vepřové v poměru 2:1)
2 vejce
1 lžíce čerstvého rozmarýnu
1 lžíce čerstvého tymiánu
1 lžíce majoránky (může být i sušená)
1–2 housky, namočené v mléce
4–5 stroužků česneku
sůl
mletý pepř
slunečnicový olej
vařené brambory

Jak udělat karbanátky zdravější

Alergeny

Mléko a výrobky z něj
Vejce a výrobky z nich
Obiloviny obsahující lepek

Recept jak na karbanátky z mletého masa s rozmarýnem

  1. Maso dejte do mísy, lehce ho promačkejte, přidejte vejce a všechny bylinky.
  2. Z housky vymačkejte veškeré mléko, nakrájejte ji na malé kousky a přidejte je k masu.
  3. Přidejte 4 prolisované stroužky česneku a směs podle chuti osolte a opepřete.
  4. Pak tvořte karbanátky, dejte je na 30 minut odpočinout do lednice a poté je postupně z obou stran smažte ve vyšší vrstvě oleje. To bude dobrota!
Pomohl vám recept?
36hodnocení4

Co byste o karbanátcích měli vědět

Přidáním bylinek do karbanátků zlepšíte jejich stravitelnost a krásně je provoníte.

Další videorecepty