×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Karbanátky z mletého masa s rozmarýnem

Další recepty a články

Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké...
Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...

Karbanátky z mletého masa s rozmarýnem

Tip do kuchyně

 

Podávejte s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší.

Co budete potřebovat

1 kg mletého masa (hovězí a vepřové v poměru 2:1)
2 vejce
1 lžíce čerstvého rozmarýnu
1 lžíce čerstvého tymiánu
1 lžíce majoránky (může být i sušená)
1–2 housky, namočené v mléce
4–5 stroužků česneku
sůl
mletý pepř
slunečnicový olej
vařené brambory

Jak na to?

Karbanátky patří ke klasickým pokrmům. Zkuste jejich chuť trochu pozvednout přidáním rozmarýnu. Výsledek bude znát na první pohled i na první sousto.

1) Maso dejte do mísy, lehce ho promačkejte, přidejte vejce a všechny bylinky.

2) Z housky vymačkejte veškeré mléko, nakrájejte ji na malé kousky a přidejte je k masu.

3) Přidejte česnek a směs podle chuti osolte a opepřete.

4) Pak tvořte karbanátky, dejte je na 30 minut odpočinout do lednice, a pak je postupně z obou stran smažte ve vyšší vrstvě oleje.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Karbanátky z mletého masa s rozmarýnem

Hlavní chod Snadné Česká Smažení Magazín 5/2014
Průměrné hodnocení 4 (3)

Tip do kuchyně

 

Podávejte s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší.

Co budete potřebovat

1 kg mletého masa (hovězí a vepřové v poměru 2:1)
2 vejce
1 lžíce čerstvého rozmarýnu
1 lžíce čerstvého tymiánu
1 lžíce majoránky (může být i sušená)
1–2 housky, namočené v mléce
4–5 stroužků česneku
sůl
mletý pepř
slunečnicový olej
vařené brambory

Jak na to?

Karbanátky patří ke klasickým pokrmům. Zkuste jejich chuť trochu pozvednout přidáním rozmarýnu. Výsledek bude znát na první pohled i na první sousto.

1) Maso dejte do mísy, lehce ho promačkejte, přidejte vejce a všechny bylinky.

2) Z housky vymačkejte veškeré mléko, nakrájejte ji na malé kousky a přidejte je k masu.

3) Přidejte česnek a směs podle chuti osolte a opepřete.

4) Pak tvořte karbanátky, dejte je na 30 minut odpočinout do lednice, a pak je postupně z obou stran smažte ve vyšší vrstvě oleje.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...

Inspirujte se podobnými recepty