×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Karbanátky z mletého masa s rozmarýnem
60 minut , Hlavní chod , Snadné , Česká , Smažení ,

Karbanátky z mletého masa s rozmarýnem

Co budu potřebovat

1 kg mletého masa (hovězí a vepřové v poměru 2:1)
2 vejce
1 lžíce čerstvého rozmarýnu
1 lžíce čerstvého tymiánu
1 lžíce majoránky (může být i sušená)
1–2 housky, namočené v mléce
4–5 stroužků česneku
sůl
mletý pepř
slunečnicový olej
vařené brambory

Jak na to?

Karbanátky patří ke klasickým pokrmům. Zkuste jejich chuť trochu pozvednout přidáním rozmarýnu. Výsledek bude znát na první pohled i na první sousto.

1) Maso dejte do mísy, lehce ho promačkejte, přidejte vejce a všechny bylinky.

2) Z housky vymačkejte veškeré mléko, nakrájejte ji na malé kousky a přidejte je k masu.

3) Přidejte česnek a směs podle chuti osolte a opepřete.

4) Pak tvořte karbanátky, dejte je na 30 minut odpočinout do lednice, a pak je postupně z obou stran smažte ve vyšší vrstvě oleje.

Tip do kuchyně

 

Podávejte s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Tábornické sladké brambory na ohni

    Hlavní chod 60 minut
  • Táborácké fazole

    Hlavní chod 30 minut
  • Kotlíkové lečo

    Hlavní chod 30 minut