×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Karbanátky z mletého masa s rozmarýnem

Další recepty a články

Květáková krémová polévka
Květáková krémová...
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na...
Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na kuskusu
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...

Karbanátky z mletého masa s rozmarýnem

Tip do kuchyně

 

Podávejte s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší.

Co budete potřebovat

1 kg mletého masa (hovězí a vepřové v poměru 2:1)
2 vejce
1 lžíce čerstvého rozmarýnu
1 lžíce čerstvého tymiánu
1 lžíce majoránky (může být i sušená)
1–2 housky, namočené v mléce
4–5 stroužků česneku
sůl
mletý pepř
slunečnicový olej
vařené brambory

Jak na to?

Karbanátky patří ke klasickým pokrmům. Zkuste jejich chuť trochu pozvednout přidáním rozmarýnu. Výsledek bude znát na první pohled i na první sousto.

1) Maso dejte do mísy, lehce ho promačkejte, přidejte vejce a všechny bylinky.

2) Z housky vymačkejte veškeré mléko, nakrájejte ji na malé kousky a přidejte je k masu.

3) Přidejte česnek a směs podle chuti osolte a opepřete.

4) Pak tvořte karbanátky, dejte je na 30 minut odpočinout do lednice, a pak je postupně z obou stran smažte ve vyšší vrstvě oleje.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Karbanátky z mletého masa s rozmarýnem

Hlavní chod Snadné Česká Smažení Majoránka , Rozmarýn , Tymián Magazín 5/2014
Průměrné hodnocení 4 (4)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Tip do kuchyně

 

Podávejte s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší.

Co budete potřebovat

1 kg mletého masa (hovězí a vepřové v poměru 2:1)
2 vejce
1 lžíce čerstvého rozmarýnu
1 lžíce čerstvého tymiánu
1 lžíce majoránky (může být i sušená)
1–2 housky, namočené v mléce
4–5 stroužků česneku
sůl
mletý pepř
slunečnicový olej
vařené brambory

Jak na to?

Karbanátky patří ke klasickým pokrmům. Zkuste jejich chuť trochu pozvednout přidáním rozmarýnu. Výsledek bude znát na první pohled i na první sousto.

1) Maso dejte do mísy, lehce ho promačkejte, přidejte vejce a všechny bylinky.

2) Z housky vymačkejte veškeré mléko, nakrájejte ji na malé kousky a přidejte je k masu.

3) Přidejte česnek a směs podle chuti osolte a opepřete.

4) Pak tvořte karbanátky, dejte je na 30 minut odpočinout do lednice, a pak je postupně z obou stran smažte ve vyšší vrstvě oleje.

Další recepty a články

Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na kuskusu
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019

V Albertu se snažíme mít pro vás vždy něco navíc.
Vyberte si u nás jednu z jedenácti bylinek nebo rostlinek a vypěstujte si jaro u vás doma.
Zjistěte, jak pěstovat u sebe v bytě a nejlépe využít v kuchyni

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s květináčem
sleva 39 %
15 bodů + 5990 bez bodů 9990

set samozavlažovacího květináče, substrátu a semínek dle výběru
bazalka / oregano / rozmarýn
tymián / majoránka

Miniskleník
s ventilací
sleva 45 %
15 bodů + 11990 bez bodů 219

vytváří optimální prostředí pro vyseté a vzrůstající rostlinky.

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019