×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Karbanátky z mletého masa s rozmarýnem

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičn...
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky

Karbanátky z mletého masa s rozmarýnem

Tip do kuchyně

 

Podávejte s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší.

Co budete potřebovat

1 kg mletého masa (hovězí a vepřové v poměru 2:1)
2 vejce
1 lžíce čerstvého rozmarýnu
1 lžíce čerstvého tymiánu
1 lžíce majoránky (může být i sušená)
1–2 housky, namočené v mléce
4–5 stroužků česneku
sůl
mletý pepř
slunečnicový olej
vařené brambory

Jak na to?

Karbanátky patří ke klasickým pokrmům. Zkuste jejich chuť trochu pozvednout přidáním rozmarýnu. Výsledek bude znát na první pohled i na první sousto.

1) Maso dejte do mísy, lehce ho promačkejte, přidejte vejce a všechny bylinky.

2) Z housky vymačkejte veškeré mléko, nakrájejte ji na malé kousky a přidejte je k masu.

3) Přidejte česnek a směs podle chuti osolte a opepřete.

4) Pak tvořte karbanátky, dejte je na 30 minut odpočinout do lednice, a pak je postupně z obou stran smažte ve vyšší vrstvě oleje.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Karbanátky z mletého masa s rozmarýnem

Hlavní chod Snadné Česká Smažení Magazín 5/2014
Průměrné hodnocení 4 (3)

Tip do kuchyně

 

Podávejte s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší.

Co budete potřebovat

1 kg mletého masa (hovězí a vepřové v poměru 2:1)
2 vejce
1 lžíce čerstvého rozmarýnu
1 lžíce čerstvého tymiánu
1 lžíce majoránky (může být i sušená)
1–2 housky, namočené v mléce
4–5 stroužků česneku
sůl
mletý pepř
slunečnicový olej
vařené brambory

Jak na to?

Karbanátky patří ke klasickým pokrmům. Zkuste jejich chuť trochu pozvednout přidáním rozmarýnu. Výsledek bude znát na první pohled i na první sousto.

1) Maso dejte do mísy, lehce ho promačkejte, přidejte vejce a všechny bylinky.

2) Z housky vymačkejte veškeré mléko, nakrájejte ji na malé kousky a přidejte je k masu.

3) Přidejte česnek a směs podle chuti osolte a opepřete.

4) Pak tvořte karbanátky, dejte je na 30 minut odpočinout do lednice, a pak je postupně z obou stran smažte ve vyšší vrstvě oleje.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky

Inspirujte se podobnými recepty