Karamelový dort s mrkví, řepou a ořechy
Ingredience
SUROVINY NA TĚSTO: | |
---|---|
4 | vejce |
335 g | třtinového cukru |
kůra z 1⁄2 pomeranče | |
100 g | bílého jogurtu |
235 ml | slunečnicového oleje |
265 g | hladké mouky |
2 | a 1⁄2 lžičky skořice |
1⁄4 | lžičky muškátového oříšku |
100 g | rozinek |
100 g | nasekaných vlašských ořechů |
140 g | nastrouhané mrkve |
140 g | nastrouhané předvařené řepy |
NA KRÉM: | |
250 g | měkkého tvarohu |
250 g | mascarpone |
40 g | cukru krystal |
50 ml | smetany ke šlehání |
Postup přípravy
1. V míse prošlehejte vejce, cukr, pomerančovou kůru, jogurt a olej. V druhé míse promíchejte mouku, skořici, muškátový oříšek, rozinky a ořechy. Sypké ingredience postupně vmíchejte do vaječné směsi, nakonec přidejte mrkev a řepu. Rozdělte do dvou forem o průměru 16 cm a pečte na 170 °C asi 40 minut. Upečené těsto zkontrolujte vpichem špejle.
2. Všechny ingredience na krém vyšlehejte.
3. Hotový korpus nechte vychladnout a naplňte asi dvěma třetinami krému. Zbylou částí krému dort potáhněte.
4. Přelijte dort domácím karamelem a máte hotovo.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY