Karamelovo-jablečný cheesecake
Ingredience
255 g | hladké mouky |
110 g | + 2 lžíce tmavého třtinového cukru |
180 g | másla, změklého |
3 | jablka, oloupaná, nastrouhaná |
½ | lžičky mleté skořice |
¼ | lžičky mletého muškátového oříšku |
karamelový toping na zastříknutí | |
Na náplň | |
---|---|
250 g | krémového smetanového sýru |
100 g | zakysané smetany 30% |
90 g | lučiny |
150 g | krupicového cukru |
4 | vejce |
½ | lžičky vanilkového extraktu |
Na posypku | |
140 g | tmavého třtinového cukru |
80 g | hladké mouky |
½ | hrnku ovesných vloček, podrcených |
70 g | másla, změklého |
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 180 °C. V míse smíchejte mouku, 110 g cukru a máslo do směsi podobající se drobence. Natlačte ji do formy o rozměrech 18 × 25 cm vyložené pečicím papírem. Pečte 15 minut.
Udělejte náplň: ve velké míse důkladně našlehejte smetanový sýr se zakysanou smetanou, lučinou a cukrem, pak jedno po druhém zašlehejte vejce. Nakonec přidejte vanilkový extrakt a směs nalijte na teplý základ cheesecaku.
Jablka smíchejte se 2 lžícemi cukru, skořicí a muškátovým oříškem. Směs navrstvěte na smetanový sýr. Přísady na posypku smíchejte do hrubší drobenky
a zasypte jí vršek cheesecaku.
Pečte 40–45 minut. Po vytažení z trouby zastříkněte topingem.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY