×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Karamelovo-jablečný cheesecake

Další recepty a články

Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do...
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové...
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a...
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem

Karamelovo-jablečný cheesecake

Co budete potřebovat

255 g hladké mouky
110 g + 2 lžíce tmavého třtinového cukru
180 g másla, změklého
3 jablka, oloupaná, nastrouhaná
½ lžičky mleté skořice
¼ lžičky mletého muškátového oříšku
karamelový toping na zastříknutí
Na náplň
250 g krémového smetanového sýru
100 g zakysané smetany 30%
90 g lučiny
150 g krupicového cukru
4 vejce
½ lžičky vanilkového extraktu
Na posypku
140 g tmavého třtinového cukru
80 g hladké mouky
½ hrnku ovesných vloček, podrcených
70 g másla, změklého

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. V míse smíchejte mouku, 110 g cukru a máslo do směsi podobající se drobence. Natlačte ji do formy o rozměrech 18 × 25 cm vyložené pečicím papírem. Pečte 15 minut.
Udělejte náplň: ve velké míse důkladně našlehejte smetanový sýr se zakysanou smetanou, lučinou a cukrem, pak jedno po druhém zašlehejte vejce. Nakonec přidejte vanilkový extrakt a směs nalijte na teplý základ cheesecaku.
Jablka smíchejte se 2 lžícemi cukru, skořicí a muškátovým oříškem. Směs navrstvěte na smetanový sýr. Přísady na posypku smíchejte do hrubší drobenky
a zasypte jí vršek cheesecaku.
Pečte 40–45 minut. Po vytažení z trouby zastříkněte topingem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Karamelovo-jablečný cheesecake

Dezert Snadné Česká Sladká jídla Magazín 9/2014
Průměrné hodnocení 4 (37)

Co budete potřebovat

255 g hladké mouky
110 g + 2 lžíce tmavého třtinového cukru
180 g másla, změklého
3 jablka, oloupaná, nastrouhaná
½ lžičky mleté skořice
¼ lžičky mletého muškátového oříšku
karamelový toping na zastříknutí
Na náplň
250 g krémového smetanového sýru
100 g zakysané smetany 30%
90 g lučiny
150 g krupicového cukru
4 vejce
½ lžičky vanilkového extraktu
Na posypku
140 g tmavého třtinového cukru
80 g hladké mouky
½ hrnku ovesných vloček, podrcených
70 g másla, změklého

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. V míse smíchejte mouku, 110 g cukru a máslo do směsi podobající se drobence. Natlačte ji do formy o rozměrech 18 × 25 cm vyložené pečicím papírem. Pečte 15 minut.
Udělejte náplň: ve velké míse důkladně našlehejte smetanový sýr se zakysanou smetanou, lučinou a cukrem, pak jedno po druhém zašlehejte vejce. Nakonec přidejte vanilkový extrakt a směs nalijte na teplý základ cheesecaku.
Jablka smíchejte se 2 lžícemi cukru, skořicí a muškátovým oříškem. Směs navrstvěte na smetanový sýr. Přísady na posypku smíchejte do hrubší drobenky
a zasypte jí vršek cheesecaku.
Pečte 40–45 minut. Po vytažení z trouby zastříkněte topingem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem

Inspirujte se podobnými recepty