×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Karamelovo-jablečný cheesecake

Další recepty a články

Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Palačinky s čerstvými jahodami
Palačinky s...
Palačinky s čerstvými jahodami
Palačinky s čerstvými jahodami

Karamelovo-jablečný cheesecake

Co budete potřebovat

255 g hladké mouky
110 g + 2 lžíce tmavého třtinového cukru
180 g másla, změklého
3 jablka, oloupaná, nastrouhaná
½ lžičky mleté skořice
¼ lžičky mletého muškátového oříšku
karamelový toping na zastříknutí
Na náplň
250 g krémového smetanového sýru
100 g zakysané smetany 30%
90 g lučiny
150 g krupicového cukru
4 vejce
½ lžičky vanilkového extraktu
Na posypku
140 g tmavého třtinového cukru
80 g hladké mouky
½ hrnku ovesných vloček, podrcených
70 g másla, změklého

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. V míse smíchejte mouku, 110 g cukru a máslo do směsi podobající se drobence. Natlačte ji do formy o rozměrech 18 × 25 cm vyložené pečicím papírem. Pečte 15 minut.
Udělejte náplň: ve velké míse důkladně našlehejte smetanový sýr se zakysanou smetanou, lučinou a cukrem, pak jedno po druhém zašlehejte vejce. Nakonec přidejte vanilkový extrakt a směs nalijte na teplý základ cheesecaku.
Jablka smíchejte se 2 lžícemi cukru, skořicí a muškátovým oříškem. Směs navrstvěte na smetanový sýr. Přísady na posypku smíchejte do hrubší drobenky
a zasypte jí vršek cheesecaku.
Pečte 40–45 minut. Po vytažení z trouby zastříkněte topingem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Karamelovo-jablečný cheesecake

Dezert Snadné Česká Sladká jídla Magazín 9/2014
Průměrné hodnocení 4 (44)

Co budete potřebovat

255 g hladké mouky
110 g + 2 lžíce tmavého třtinového cukru
180 g másla, změklého
3 jablka, oloupaná, nastrouhaná
½ lžičky mleté skořice
¼ lžičky mletého muškátového oříšku
karamelový toping na zastříknutí
Na náplň
250 g krémového smetanového sýru
100 g zakysané smetany 30%
90 g lučiny
150 g krupicového cukru
4 vejce
½ lžičky vanilkového extraktu
Na posypku
140 g tmavého třtinového cukru
80 g hladké mouky
½ hrnku ovesných vloček, podrcených
70 g másla, změklého

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. V míse smíchejte mouku, 110 g cukru a máslo do směsi podobající se drobence. Natlačte ji do formy o rozměrech 18 × 25 cm vyložené pečicím papírem. Pečte 15 minut.
Udělejte náplň: ve velké míse důkladně našlehejte smetanový sýr se zakysanou smetanou, lučinou a cukrem, pak jedno po druhém zašlehejte vejce. Nakonec přidejte vanilkový extrakt a směs nalijte na teplý základ cheesecaku.
Jablka smíchejte se 2 lžícemi cukru, skořicí a muškátovým oříškem. Směs navrstvěte na smetanový sýr. Přísady na posypku smíchejte do hrubší drobenky
a zasypte jí vršek cheesecaku.
Pečte 40–45 minut. Po vytažení z trouby zastříkněte topingem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Palačinky s čerstvými jahodami
Palačinky s čerstvými jahodami
Palačinky s čerstvými jahodami
Palačinky s čerstvými jahodami

Inspirujte se podobnými recepty