×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Kapustové karbanátky s pošírovanými vejci

Další recepty a články

Kapustové karbanátky
Kapustové karbanátky
Kapustové karbanátky
Kapustové karbanátky
Čínské nudle se zeleninou a...
Čínské nudle se...
Čínské nudle se zeleninou a...
Čínské nudle se zeleninou a...
Polévka z růžičkové kapusty
Polévka z růžičkové...
Polévka z růžičkové kapusty
Polévka z růžičkové kapusty
Bramborový koláč s růžičkovou...
Bramborový koláč s...
Bramborový koláč s růžičkovou...
Bramborový koláč s růžičkovou...

Kapustové karbanátky s pošírovanými vejci

Co budete potřebovat

200 g brambor
sůl, pepř, špetka chilli
100 g kapusty
1 svazek jarní cibulky
3 lžíce másla + na opékání
1 svazek koriandru, nasekaný
2 rajčata, nakrájená na kostičky
1 lžíce olivového oleje
1 lžička červeného vinného octa
2 vejce

Jak na to?

1. Brambory oloupejte, nakrájejte na kostičky a v osolené vodě vařte doměkka. Kapustu nasekejte na nudličky a deset minut povařte v osolené vodě. Polovinu jarní cibulky, nakrájenou na tenká kolečka, opékejte tři až pět minut na másle. Brambory sceďte a rozšťouchejte, přide te k nim cibulku i scezenou a znovu pokrájenou kapustu a polovinu koriandru. Ochuťte solí, pepřem i chilli a z ještě teplé hmoty udělejte čtyři karbanátky. Snadno to jde rukama namočenýma v ledové vodě. Karbanátky pak z každé strany pět minut opečte na másle.
2. Rajčata smíchejte se zbylým koriandrem a jarními cibulkami, olejem a octem. V rendlíku přiveďte vodu k varu, koncem vařečky v ní udělejte vír a do něj vyklepněte vajíčko, lžící ve vodě přeta hujte bílek kolem žloutku, vařte tři minuty, aby bílek ztuhl a žloutek zůstal tekutý. Zopakujte s druhým vejcem. Servírujte dva karbanátky, jedno vejce a rajčata.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kapustové karbanátky s pošírovanými vejci

Hlavní chod Snadné Česká Pošírování Kapusta Magazín 1/2011
(0)

Co budete potřebovat

200 g brambor
sůl, pepř, špetka chilli
100 g kapusty
1 svazek jarní cibulky
3 lžíce másla + na opékání
1 svazek koriandru, nasekaný
2 rajčata, nakrájená na kostičky
1 lžíce olivového oleje
1 lžička červeného vinného octa
2 vejce

Jak na to?

1. Brambory oloupejte, nakrájejte na kostičky a v osolené vodě vařte doměkka. Kapustu nasekejte na nudličky a deset minut povařte v osolené vodě. Polovinu jarní cibulky, nakrájenou na tenká kolečka, opékejte tři až pět minut na másle. Brambory sceďte a rozšťouchejte, přide te k nim cibulku i scezenou a znovu pokrájenou kapustu a polovinu koriandru. Ochuťte solí, pepřem i chilli a z ještě teplé hmoty udělejte čtyři karbanátky. Snadno to jde rukama namočenýma v ledové vodě. Karbanátky pak z každé strany pět minut opečte na másle.
2. Rajčata smíchejte se zbylým koriandrem a jarními cibulkami, olejem a octem. V rendlíku přiveďte vodu k varu, koncem vařečky v ní udělejte vír a do něj vyklepněte vajíčko, lžící ve vodě přeta hujte bílek kolem žloutku, vařte tři minuty, aby bílek ztuhl a žloutek zůstal tekutý. Zopakujte s druhým vejcem. Servírujte dva karbanátky, jedno vejce a rajčata.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Kapustové karbanátky
Kapustové karbanátky
Kapustové karbanátky
Kapustové karbanátky
Čínské nudle se zeleninou a...
Čínské nudle se zeleninou a...
Čínské nudle se zeleninou a...
Čínské nudle se zeleninou a...
Polévka z růžičkové kapusty
Polévka z růžičkové kapusty
Polévka z růžičkové kapusty
Polévka z růžičkové kapusty
Bramborový koláč s růžičkovou...
Bramborový koláč s růžičkovou...
Bramborový koláč s růžičkovou...
Bramborový koláč s růžičkovou...

Inspirujte se podobnými recepty