Kapustnica
Ingredience
10 | kuliček pepře |
1 | lžička čerstvě namletého pepře |
+ na dochucení | |
---|---|
2 | lžíce kmínu |
5 | kuliček nového koření |
2 | bobkové listy |
sůl | |
hrst sušených hub | |
1 kg | kysaného zelí, nakrájeného, okapaného |
500 g | uzené krkovičky, nakrájené na kostičky |
5 | sušených švestek |
100 g | uzené slaniny, nakrájené na kostičky |
1 | lžička sladké papriky |
2 | cibule, nakrájené nadrobno |
6 | stroužků česneku, nakrájených na tenké plátky |
1 | lžíce rostlinného oleje |
500 g | uzené klobásy, nakrájené na kolečka |
2 | brambory, oloupané, nastrouhané na jemném struhadle a okapané |
500 g | zakysané smetany |
Postup přípravy
Do velkého hrnce dám všechno koření a sušené houby, zaliju 3 litry vody a na středním plameni přivedu k varu. Stáhnu plamen a na mírném ohni vařím 30 minut. Pak do hrnce přidám kysané zelí a vařím dál. Po dalších 30 minutách přidám krkovičku.
Mezitím rozpálím pánev, nasypu do ní slaninu, nechám ji vyškvařit, pak ještě na minutku přidám do pánve sladkou papriku, aby se rozvoněla, a vše vhodím do hrnce.
Na omastku, který zbyl ze slaniny, osmahnu doměkka cibuli, kterou pak spolu s plátky česneku přidám do hrnce, promíchám, nechám ještě chvíli povařit a dám tu skoro hotovou kapustnicu přes noc uležet do chladu.
Druhý den osmahnu klobásu na lžíci oleje, polévku ohřeju, přidám do ní klobásu, nastrouhané brambory a vařím 30 minut. Nakonec do polévky vmíchám zakysanou smetanu a nechám ji ještě chvíli povařit, pak dochutím solí a čerstvě namletým pepřem. Před podávání nechám kapustnicu ještě pár hodin odležet.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY