×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Kapustnica

Další recepty a články

Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Skořicové tousty
Skořicové tousty
Skořicové tousty
Skořicové tousty
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Banánové ovesné sušenky
Banánové ovesné...
Banánové ovesné sušenky
Banánové ovesné sušenky

Kapustnica

Co budete potřebovat

10 kuliček pepře
1 lžička čerstvě namletého pepře
+ na dochucení
2 lžíce kmínu
5 kuliček nového koření
2 bobkové listy
sůl
hrst sušených hub
1 kg kysaného zelí, nakrájeného, okapaného
500 g uzené krkovičky, nakrájené na kostičky
5 sušených švestek
100 g uzené slaniny, nakrájené na kostičky
1 lžička sladké papriky
2 cibule, nakrájené nadrobno
6 stroužků česneku, nakrájených na tenké plátky
1 lžíce rostlinného oleje
500 g uzené klobásy, nakrájené na kolečka
2 brambory, oloupané, nastrouhané na jemném struhadle a okapané
500 g zakysané smetany

Jak na to?

Do velkého hrnce dám všechno koření a sušené houby, zaliju 3 litry vody a na středním plameni přivedu k varu. Stáhnu plamen a na mírném ohni vařím 30 minut. Pak do hrnce přidám kysané zelí a vařím dál. Po dalších 30 minutách přidám krkovičku.
Mezitím rozpálím pánev, nasypu do ní slaninu, nechám ji vyškvařit, pak ještě na minutku přidám do pánve sladkou papriku, aby se rozvoněla, a vše vhodím do hrnce.
Na omastku, který zbyl ze slaniny, osmahnu doměkka cibuli, kterou pak spolu s plátky česneku přidám do hrnce, promíchám, nechám ještě chvíli povařit a dám tu skoro hotovou kapustnicu přes noc uležet do chladu.
Druhý den osmahnu klobásu na lžíci oleje, polévku ohřeju, přidám do ní klobásu, nastrouhané brambory a vařím 30 minut. Nakonec do polévky vmíchám zakysanou smetanu a nechám ji ještě chvíli povařit, pak dochutím solí a čerstvě namletým pepřem. Před podávání nechám kapustnicu ještě pár hodin odležet.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kapustnica

Náročné Česká Magazín 7-8/2014
Průměrné hodnocení 4 (10)

Co budete potřebovat

10 kuliček pepře
1 lžička čerstvě namletého pepře
+ na dochucení
2 lžíce kmínu
5 kuliček nového koření
2 bobkové listy
sůl
hrst sušených hub
1 kg kysaného zelí, nakrájeného, okapaného
500 g uzené krkovičky, nakrájené na kostičky
5 sušených švestek
100 g uzené slaniny, nakrájené na kostičky
1 lžička sladké papriky
2 cibule, nakrájené nadrobno
6 stroužků česneku, nakrájených na tenké plátky
1 lžíce rostlinného oleje
500 g uzené klobásy, nakrájené na kolečka
2 brambory, oloupané, nastrouhané na jemném struhadle a okapané
500 g zakysané smetany

Jak na to?

Do velkého hrnce dám všechno koření a sušené houby, zaliju 3 litry vody a na středním plameni přivedu k varu. Stáhnu plamen a na mírném ohni vařím 30 minut. Pak do hrnce přidám kysané zelí a vařím dál. Po dalších 30 minutách přidám krkovičku.
Mezitím rozpálím pánev, nasypu do ní slaninu, nechám ji vyškvařit, pak ještě na minutku přidám do pánve sladkou papriku, aby se rozvoněla, a vše vhodím do hrnce.
Na omastku, který zbyl ze slaniny, osmahnu doměkka cibuli, kterou pak spolu s plátky česneku přidám do hrnce, promíchám, nechám ještě chvíli povařit a dám tu skoro hotovou kapustnicu přes noc uležet do chladu.
Druhý den osmahnu klobásu na lžíci oleje, polévku ohřeju, přidám do ní klobásu, nastrouhané brambory a vařím 30 minut. Nakonec do polévky vmíchám zakysanou smetanu a nechám ji ještě chvíli povařit, pak dochutím solí a čerstvě namletým pepřem. Před podávání nechám kapustnicu ještě pár hodin odležet.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Skořicové tousty
Skořicové tousty
Skořicové tousty
Skořicové tousty
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Banánové ovesné sušenky
Banánové ovesné sušenky
Banánové ovesné sušenky
Banánové ovesné sušenky

Inspirujte se podobnými recepty