×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Kapustnica

Další recepty a články

Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké...
Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Grilovaný hermelín se slaninou
Grilovaný hermelín...
Grilovaný hermelín se slaninou
Grilovaný hermelín se slaninou
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo

Kapustnica

Co budete potřebovat

10 kuliček pepře
1 lžička čerstvě namletého pepře
+ na dochucení
2 lžíce kmínu
5 kuliček nového koření
2 bobkové listy
sůl
hrst sušených hub
1 kg kysaného zelí, nakrájeného, okapaného
500 g uzené krkovičky, nakrájené na kostičky
5 sušených švestek
100 g uzené slaniny, nakrájené na kostičky
1 lžička sladké papriky
2 cibule, nakrájené nadrobno
6 stroužků česneku, nakrájených na tenké plátky
1 lžíce rostlinného oleje
500 g uzené klobásy, nakrájené na kolečka
2 brambory, oloupané, nastrouhané na jemném struhadle a okapané
500 g zakysané smetany

Jak na to?

Do velkého hrnce dám všechno koření a sušené houby, zaliju 3 litry vody a na středním plameni přivedu k varu. Stáhnu plamen a na mírném ohni vařím 30 minut. Pak do hrnce přidám kysané zelí a vařím dál. Po dalších 30 minutách přidám krkovičku.
Mezitím rozpálím pánev, nasypu do ní slaninu, nechám ji vyškvařit, pak ještě na minutku přidám do pánve sladkou papriku, aby se rozvoněla, a vše vhodím do hrnce.
Na omastku, který zbyl ze slaniny, osmahnu doměkka cibuli, kterou pak spolu s plátky česneku přidám do hrnce, promíchám, nechám ještě chvíli povařit a dám tu skoro hotovou kapustnicu přes noc uležet do chladu.
Druhý den osmahnu klobásu na lžíci oleje, polévku ohřeju, přidám do ní klobásu, nastrouhané brambory a vařím 30 minut. Nakonec do polévky vmíchám zakysanou smetanu a nechám ji ještě chvíli povařit, pak dochutím solí a čerstvě namletým pepřem. Před podávání nechám kapustnicu ještě pár hodin odležet.

Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kapustnica

Náročné Česká Magazín 7-8/2014
Průměrné hodnocení 4.8 (8)

Co budete potřebovat

10 kuliček pepře
1 lžička čerstvě namletého pepře
+ na dochucení
2 lžíce kmínu
5 kuliček nového koření
2 bobkové listy
sůl
hrst sušených hub
1 kg kysaného zelí, nakrájeného, okapaného
500 g uzené krkovičky, nakrájené na kostičky
5 sušených švestek
100 g uzené slaniny, nakrájené na kostičky
1 lžička sladké papriky
2 cibule, nakrájené nadrobno
6 stroužků česneku, nakrájených na tenké plátky
1 lžíce rostlinného oleje
500 g uzené klobásy, nakrájené na kolečka
2 brambory, oloupané, nastrouhané na jemném struhadle a okapané
500 g zakysané smetany

Jak na to?

Do velkého hrnce dám všechno koření a sušené houby, zaliju 3 litry vody a na středním plameni přivedu k varu. Stáhnu plamen a na mírném ohni vařím 30 minut. Pak do hrnce přidám kysané zelí a vařím dál. Po dalších 30 minutách přidám krkovičku.
Mezitím rozpálím pánev, nasypu do ní slaninu, nechám ji vyškvařit, pak ještě na minutku přidám do pánve sladkou papriku, aby se rozvoněla, a vše vhodím do hrnce.
Na omastku, který zbyl ze slaniny, osmahnu doměkka cibuli, kterou pak spolu s plátky česneku přidám do hrnce, promíchám, nechám ještě chvíli povařit a dám tu skoro hotovou kapustnicu přes noc uležet do chladu.
Druhý den osmahnu klobásu na lžíci oleje, polévku ohřeju, přidám do ní klobásu, nastrouhané brambory a vařím 30 minut. Nakonec do polévky vmíchám zakysanou smetanu a nechám ji ještě chvíli povařit, pak dochutím solí a čerstvě namletým pepřem. Před podávání nechám kapustnicu ještě pár hodin odležet.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Grilovaný hermelín se slaninou
Grilovaný hermelín se slaninou
Grilovaný hermelín se slaninou
Grilovaný hermelín se slaninou
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo

Inspirujte se podobnými recepty