×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Kapustnica

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou

Kapustnica

Co budete potřebovat

10 kuliček pepře
1 lžička čerstvě namletého pepře
+ na dochucení
2 lžíce kmínu
5 kuliček nového koření
2 bobkové listy
sůl
hrst sušených hub
1 kg kysaného zelí, nakrájeného, okapaného
500 g uzené krkovičky, nakrájené na kostičky
5 sušených švestek
100 g uzené slaniny, nakrájené na kostičky
1 lžička sladké papriky
2 cibule, nakrájené nadrobno
6 stroužků česneku, nakrájených na tenké plátky
1 lžíce rostlinného oleje
500 g uzené klobásy, nakrájené na kolečka
2 brambory, oloupané, nastrouhané na jemném struhadle a okapané
500 g zakysané smetany

Jak na to?

Do velkého hrnce dám všechno koření a sušené houby, zaliju 3 litry vody a na středním plameni přivedu k varu. Stáhnu plamen a na mírném ohni vařím 30 minut. Pak do hrnce přidám kysané zelí a vařím dál. Po dalších 30 minutách přidám krkovičku.
Mezitím rozpálím pánev, nasypu do ní slaninu, nechám ji vyškvařit, pak ještě na minutku přidám do pánve sladkou papriku, aby se rozvoněla, a vše vhodím do hrnce.
Na omastku, který zbyl ze slaniny, osmahnu doměkka cibuli, kterou pak spolu s plátky česneku přidám do hrnce, promíchám, nechám ještě chvíli povařit a dám tu skoro hotovou kapustnicu přes noc uležet do chladu.
Druhý den osmahnu klobásu na lžíci oleje, polévku ohřeju, přidám do ní klobásu, nastrouhané brambory a vařím 30 minut. Nakonec do polévky vmíchám zakysanou smetanu a nechám ji ještě chvíli povařit, pak dochutím solí a čerstvě namletým pepřem. Před podávání nechám kapustnicu ještě pár hodin odležet.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kapustnica

Náročné Česká Magazín 7-8/2014
Průměrné hodnocení 5 (9)

Co budete potřebovat

10 kuliček pepře
1 lžička čerstvě namletého pepře
+ na dochucení
2 lžíce kmínu
5 kuliček nového koření
2 bobkové listy
sůl
hrst sušených hub
1 kg kysaného zelí, nakrájeného, okapaného
500 g uzené krkovičky, nakrájené na kostičky
5 sušených švestek
100 g uzené slaniny, nakrájené na kostičky
1 lžička sladké papriky
2 cibule, nakrájené nadrobno
6 stroužků česneku, nakrájených na tenké plátky
1 lžíce rostlinného oleje
500 g uzené klobásy, nakrájené na kolečka
2 brambory, oloupané, nastrouhané na jemném struhadle a okapané
500 g zakysané smetany

Jak na to?

Do velkého hrnce dám všechno koření a sušené houby, zaliju 3 litry vody a na středním plameni přivedu k varu. Stáhnu plamen a na mírném ohni vařím 30 minut. Pak do hrnce přidám kysané zelí a vařím dál. Po dalších 30 minutách přidám krkovičku.
Mezitím rozpálím pánev, nasypu do ní slaninu, nechám ji vyškvařit, pak ještě na minutku přidám do pánve sladkou papriku, aby se rozvoněla, a vše vhodím do hrnce.
Na omastku, který zbyl ze slaniny, osmahnu doměkka cibuli, kterou pak spolu s plátky česneku přidám do hrnce, promíchám, nechám ještě chvíli povařit a dám tu skoro hotovou kapustnicu přes noc uležet do chladu.
Druhý den osmahnu klobásu na lžíci oleje, polévku ohřeju, přidám do ní klobásu, nastrouhané brambory a vařím 30 minut. Nakonec do polévky vmíchám zakysanou smetanu a nechám ji ještě chvíli povařit, pak dochutím solí a čerstvě namletým pepřem. Před podávání nechám kapustnicu ještě pár hodin odležet.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou

Inspirujte se podobnými recepty