Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.

Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.


Albert ČR
Recept Kapří polévka ctí tradice

Inspirujte se podobnými recepty

Nepečené oříškovodatlové...
Nepečené oříškovodat...
Nepečené oříškovodatlové...
Nepečené oříškovodatlové...
Karamelové řezy
Karamelové řezy
Karamelové řezy
Karamelové řezy
Sváteční rybí polévka s plody...
Sváteční rybí...
Sváteční rybí polévka s plody...
Sváteční rybí polévka s plody...
Rolování maki sushi základní...
Rolování maki sushi...
Rolování maki sushi základní...
Rolování maki sushi základní...

Kapří polévka ctí tradice

Co budete potřebovat

3 kapří hlavy
2 ½ l vody
sůl
400 g jiker a mlíčí
3 mrkve
2 kořenové petržele
½ celeru
250 g másla
100 g dětské krupice
1 špetka mletého muškátového oříšku
3 snítky čerstvé petržele
4 housky

Jak na to?

1. Hlavy zbavte žaber a očí, podélně je rozkrojte na 2 poloviny a dejte vařit do 1 ½ litru osolené vody na 30 minut. Ve druhém hrnci vařte vnitřnosti v 1 litru osolené vody 15 minut.

2. Kořenovou zeleninu oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Ve velkém hrnci rozehřejte 40 g másla a orestujte v něm nakrájenou zeleninu.

3. Připravte jíšku na zahuštění polévky. Ve čtvrtém kastrůlku rozpusťte 60 g másla a lehce na něm opražte krupici.

4. Uvařené vnitřnosti nalijte i s vodou do hrnce s orestovanou zeleninou a pak do něj sceďte i vývar z hlav. Z hlav oberte maso a vložte do hrnce. Přiveďte polévku k varu.

5. Do připravené jíšky přimíchejte 2 lžíce vody a přes jemné síto ji propasírujte do hrnce s polévkou.

6. Provařte, přidejte špetku muškátového oříšku, podle chuti dosolte a nakonec posypte nasekanou petrželkou.

7. Zbylé máslo rozpusťte na pánvi a na mírném ohni na něm dozlatova opečte housky nakrájené na kostičky. Při servírování je dejte zvlášť do misky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kapří polévka ctí tradice

Polévka Snadné Polévky Vánoce Videorecept Magazín 12/2020 Počet porcí: 6
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

3 kapří hlavy
2 ½ l vody
sůl
400 g jiker a mlíčí
3 mrkve
2 kořenové petržele
½ celeru
250 g másla
100 g dětské krupice
1 špetka mletého muškátového oříšku
3 snítky čerstvé petržele
4 housky

Jak na to?

1. Hlavy zbavte žaber a očí, podélně je rozkrojte na 2 poloviny a dejte vařit do 1 ½ litru osolené vody na 30 minut. Ve druhém hrnci vařte vnitřnosti v 1 litru osolené vody 15 minut.

2. Kořenovou zeleninu oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Ve velkém hrnci rozehřejte 40 g másla a orestujte v něm nakrájenou zeleninu.

3. Připravte jíšku na zahuštění polévky. Ve čtvrtém kastrůlku rozpusťte 60 g másla a lehce na něm opražte krupici.

4. Uvařené vnitřnosti nalijte i s vodou do hrnce s orestovanou zeleninou a pak do něj sceďte i vývar z hlav. Z hlav oberte maso a vložte do hrnce. Přiveďte polévku k varu.

5. Do připravené jíšky přimíchejte 2 lžíce vody a přes jemné síto ji propasírujte do hrnce s polévkou.

6. Provařte, přidejte špetku muškátového oříšku, podle chuti dosolte a nakonec posypte nasekanou petrželkou.

7. Zbylé máslo rozpusťte na pánvi a na mírném ohni na něm dozlatova opečte housky nakrájené na kostičky. Při servírování je dejte zvlášť do misky.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Inspirujte se podobnými recepty

Nepečené oříškovodatlové...
Nepečené oříškovodat...
Nepečené oříškovodatlové...
Nepečené oříškovodatlové...
Karamelové řezy
Karamelové řezy
Karamelové řezy
Karamelové řezy
Sváteční rybí polévka s plody...
Sváteční rybí...
Sváteční rybí polévka s plody...
Sváteční rybí polévka s plody...
Rolování maki sushi základní...
Rolování maki sushi...
Rolování maki sushi základní...
Rolování maki sushi základní...

Inspirujte se podobnými recepty