Kapří polévka ctí tradice
Ingredience
3 | kapří hlavy |
2 ½ l | vody |
sůl | |
400 g | jiker a mlíčí |
3 | mrkve |
2 | kořenové petržele |
½ | celeru |
250 g | másla |
100 g | dětské krupice |
1 | špetka mletého muškátového oříšku |
3 | snítky čerstvé petržele |
4 | housky |
Postup přípravy
1. Hlavy zbavte žaber a očí, podélně je rozkrojte na 2 poloviny a dejte vařit do 1 ½ litru osolené vody na 30 minut. Ve druhém hrnci vařte vnitřnosti v 1 litru osolené vody 15 minut.
2. Kořenovou zeleninu oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Ve velkém hrnci rozehřejte 40 g másla a orestujte v něm nakrájenou zeleninu.
3. Připravte jíšku na zahuštění polévky. Ve čtvrtém kastrůlku rozpusťte 60 g másla a lehce na něm opražte krupici.
4. Uvařené vnitřnosti nalijte i s vodou do hrnce s orestovanou zeleninou a pak do něj sceďte i vývar z hlav. Z hlav oberte maso a vložte do hrnce. Přiveďte polévku k varu.
5. Do připravené jíšky přimíchejte 2 lžíce vody a přes jemné síto ji propasírujte do hrnce s polévkou.
6. Provařte, přidejte špetku muškátového oříšku, podle chuti dosolte a nakonec posypte nasekanou petrželkou.
7. Zbylé máslo rozpusťte na pánvi a na mírném ohni na něm dozlatova opečte housky nakrájené na kostičky. Při servírování je dejte zvlášť do misky.
Jak na to?
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY