Kapří pepřenky
Ingredience
6 | filetů kapra |
4,5 | lžíce soli |
150 ml | octa |
950 ml | vody |
2 | lžíce cukru krupice |
3 | ks černého pepře |
3 | ks nového koření |
2 | ks bobkových listů |
3 | cibule |
75 g | sterilované zeleniny (směs hrášku, mrkve, papriky) |
6 | lžic slunečnicového oleje |
½ | lžičky mletého černého pepře |
Postup přípravy
1. Filety nakrájejte na proužky, vložte do cedníku, properte pod studenou vodou a nechte okapat.
2. Připravenou rybu dejte do mísy a posypte třemi lžícemi soli, promíchejte a nechte 3 hodiny odležet, nebo nejlépe přes noc.
3. Na nálev smíchejte 50 ml octa se 750 ml převařené vody, přidejte 1 lžíci soli, 1 lžíci cukru, 3 kuličky černého pepře, nového koření a bobkové listy.
4. Odležené ryby propláchněte, nechte okapat, maso vložte do zavařovacích sklenic a zalijte studeným nálevem, uzavřete víčkem a nechte v lednici 5 dní odležet.
5. Po pěti dnech ryby proceďte a nechte okapat.
6. Oloupané cibule nakrájejte na plátky, přidejte slitou sterilovanou zeleninu a filety. Vše smíchejte a ochuťte pepřem.
7. Smíchejte spolu olej, 1 lžíci cukru, 1 lžičku soli, pepř, 200 ml vody a 100 ml octa. Směs ryb a zeleniny dejte do čistých zavařovacích sklenic a zalijte připraveným nálevem. Pepřenky nechte ještě 2 dny odležet.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY