Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Kapr z kýty s bramborovými sněhuláky

Kapr z kýty s bramborovými sněhuláky

Ingredience

1 vepřový kapřík z kýty
sůl, citronová šťáva
2 lžíce zakysané smetany
1 vejce
1 lžíce hladké mouky
2 lžíce strouhanky
1 lžička petrželky, nasekané
1 lžíce másla
1 lžíce sádla
1 balíček chlazených bramborových sněhuláků
olej na smažení

Postup přípravy

Vepřového kapříka z kýty, kterého koupíte v našich prodejnách, pokapejte citronovou šťávou, osolte a potřete smetanou. Nechte pár hodin odležet v lednici, aby se smetana vsákla. Pak její zbytky otřete, maso obalte v trojobalu – do strouhanky vmíchejte petrželku – a osmažte na másle se sádlem.

Bramborové sněhuláky osušte a opečte v rozpáleném tuku. Hotové osolte a podávejte s „kaprem“.

Pomohl vám recept?
1hodnocení1

Další videorecepty