×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Kapr na černo

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičn...
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s...
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...

Kapr na černo

Co budete potřebovat

2 lžíce másla
200 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, kousek celeru)
2 cibule
3 lžičky tmavého třtinového cukru
3 hřebíčky, špetka tymiánu, 10 kuliček pepře, 6 kuliček nového koření, 1 bobkový list
2 kolečka citronu i s kůrou
25 ml octa
750 ml zeleninového vývaru
6 porcí kapra
4 lžíce povidel
100 g sušených švestek
25 g rozinek
50 g loupaných mandlí
50 g vlašských ořechů
strouhaný perník
Na bramborové šišky:
1 kg brambor
300 g hrubé mouky
30 g krupice
1 vejce
1 lžička soli

Jak na to?

1. V hrnci rozehřejte máslo a osmažte na něm kořenovou zeleninu a cibuli. Přisypte cukr a za stálého míchání ho nechte zkaramelizovat. Přidejte koření, citron a minutu opékejte; pak přilijte ocet a nechte ho odpařit. Zalijte vývarem a zvolna 5 minut povařte.
2. Do vroucí omáčky přidejte kapra a 12–15 minut ho duste. Poté rybu vyjměte a do omáčky přimíchejte povidla.
3. Sušené ovoce, rozinky, mandle a ořechy povařte asi 5 minut v troše vody. Omáčku propasírujte, dejte do ní povařené ovoce i s tekutinou a zahustěte perníkem. Před podáváním ohřejte rybu v páře a přelijte teplou omáčkou. Podávejte s bramborovými šiškami.
4. Uvařené brambory oloupejte, nastrouhejte a smíchejte s moukou, krupicí, vejcem a solí. Z hmoty odkrajujte, tvarujte šišky a vařte je 15 minut ve vroucí vodě.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kapr na černo

Hlavní chod Náročné Česká Magazín 12/2012
Průměrné hodnocení 3 (2)

Co budete potřebovat

2 lžíce másla
200 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, kousek celeru)
2 cibule
3 lžičky tmavého třtinového cukru
3 hřebíčky, špetka tymiánu, 10 kuliček pepře, 6 kuliček nového koření, 1 bobkový list
2 kolečka citronu i s kůrou
25 ml octa
750 ml zeleninového vývaru
6 porcí kapra
4 lžíce povidel
100 g sušených švestek
25 g rozinek
50 g loupaných mandlí
50 g vlašských ořechů
strouhaný perník
Na bramborové šišky:
1 kg brambor
300 g hrubé mouky
30 g krupice
1 vejce
1 lžička soli

Jak na to?

1. V hrnci rozehřejte máslo a osmažte na něm kořenovou zeleninu a cibuli. Přisypte cukr a za stálého míchání ho nechte zkaramelizovat. Přidejte koření, citron a minutu opékejte; pak přilijte ocet a nechte ho odpařit. Zalijte vývarem a zvolna 5 minut povařte.
2. Do vroucí omáčky přidejte kapra a 12–15 minut ho duste. Poté rybu vyjměte a do omáčky přimíchejte povidla.
3. Sušené ovoce, rozinky, mandle a ořechy povařte asi 5 minut v troše vody. Omáčku propasírujte, dejte do ní povařené ovoce i s tekutinou a zahustěte perníkem. Před podáváním ohřejte rybu v páře a přelijte teplou omáčkou. Podávejte s bramborovými šiškami.
4. Uvařené brambory oloupejte, nastrouhejte a smíchejte s moukou, krupicí, vejcem a solí. Z hmoty odkrajujte, tvarujte šišky a vařte je 15 minut ve vroucí vodě.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...

Inspirujte se podobnými recepty