×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Kapr na černo

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...

Kapr na černo

Co budete potřebovat

2 lžíce másla
200 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, kousek celeru)
2 cibule
3 lžičky tmavého třtinového cukru
3 hřebíčky, špetka tymiánu, 10 kuliček pepře, 6 kuliček nového koření, 1 bobkový list
2 kolečka citronu i s kůrou
25 ml octa
750 ml zeleninového vývaru
6 porcí kapra
4 lžíce povidel
100 g sušených švestek
25 g rozinek
50 g loupaných mandlí
50 g vlašských ořechů
strouhaný perník
Na bramborové šišky:
1 kg brambor
300 g hrubé mouky
30 g krupice
1 vejce
1 lžička soli

Jak na to?

1. V hrnci rozehřejte máslo a osmažte na něm kořenovou zeleninu a cibuli. Přisypte cukr a za stálého míchání ho nechte zkaramelizovat. Přidejte koření, citron a minutu opékejte; pak přilijte ocet a nechte ho odpařit. Zalijte vývarem a zvolna 5 minut povařte.
2. Do vroucí omáčky přidejte kapra a 12–15 minut ho duste. Poté rybu vyjměte a do omáčky přimíchejte povidla.
3. Sušené ovoce, rozinky, mandle a ořechy povařte asi 5 minut v troše vody. Omáčku propasírujte, dejte do ní povařené ovoce i s tekutinou a zahustěte perníkem. Před podáváním ohřejte rybu v páře a přelijte teplou omáčkou. Podávejte s bramborovými šiškami.
4. Uvařené brambory oloupejte, nastrouhejte a smíchejte s moukou, krupicí, vejcem a solí. Z hmoty odkrajujte, tvarujte šišky a vařte je 15 minut ve vroucí vodě.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kapr na černo

Hlavní chod Náročné Česká Magazín 12/2012
Průměrné hodnocení 3 (2)

Co budete potřebovat

2 lžíce másla
200 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, kousek celeru)
2 cibule
3 lžičky tmavého třtinového cukru
3 hřebíčky, špetka tymiánu, 10 kuliček pepře, 6 kuliček nového koření, 1 bobkový list
2 kolečka citronu i s kůrou
25 ml octa
750 ml zeleninového vývaru
6 porcí kapra
4 lžíce povidel
100 g sušených švestek
25 g rozinek
50 g loupaných mandlí
50 g vlašských ořechů
strouhaný perník
Na bramborové šišky:
1 kg brambor
300 g hrubé mouky
30 g krupice
1 vejce
1 lžička soli

Jak na to?

1. V hrnci rozehřejte máslo a osmažte na něm kořenovou zeleninu a cibuli. Přisypte cukr a za stálého míchání ho nechte zkaramelizovat. Přidejte koření, citron a minutu opékejte; pak přilijte ocet a nechte ho odpařit. Zalijte vývarem a zvolna 5 minut povařte.
2. Do vroucí omáčky přidejte kapra a 12–15 minut ho duste. Poté rybu vyjměte a do omáčky přimíchejte povidla.
3. Sušené ovoce, rozinky, mandle a ořechy povařte asi 5 minut v troše vody. Omáčku propasírujte, dejte do ní povařené ovoce i s tekutinou a zahustěte perníkem. Před podáváním ohřejte rybu v páře a přelijte teplou omáčkou. Podávejte s bramborovými šiškami.
4. Uvařené brambory oloupejte, nastrouhejte a smíchejte s moukou, krupicí, vejcem a solí. Z hmoty odkrajujte, tvarujte šišky a vařte je 15 minut ve vroucí vodě.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...

Inspirujte se podobnými recepty