Kapr na černo
Co budete potřebovat
Jak na to?
1. V hrnci rozehřejte máslo a osmažte na něm kořenovou zeleninu a cibuli. Přisypte cukr a za stálého míchání ho nechte zkaramelizovat. Přidejte koření, citron a minutu opékejte; pak přilijte ocet a nechte ho odpařit. Zalijte vývarem a zvolna 5 minut povařte.
2. Do vroucí omáčky přidejte kapra a 12–15 minut ho duste. Poté rybu vyjměte a do omáčky přimíchejte povidla.
3. Sušené ovoce, rozinky, mandle a ořechy povařte asi 5 minut v troše vody. Omáčku propasírujte, dejte do ní povařené ovoce i s tekutinou a zahustěte perníkem. Před podáváním ohřejte rybu v páře a přelijte teplou omáčkou. Podávejte s bramborovými šiškami.
4. Uvařené brambory oloupejte, nastrouhejte a smíchejte s moukou, krupicí, vejcem a solí. Z hmoty odkrajujte, tvarujte šišky a vařte je 15 minut ve vroucí vodě.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Kapr na černo
Co budete potřebovat
Jak na to?
1. V hrnci rozehřejte máslo a osmažte na něm kořenovou zeleninu a cibuli. Přisypte cukr a za stálého míchání ho nechte zkaramelizovat. Přidejte koření, citron a minutu opékejte; pak přilijte ocet a nechte ho odpařit. Zalijte vývarem a zvolna 5 minut povařte.
2. Do vroucí omáčky přidejte kapra a 12–15 minut ho duste. Poté rybu vyjměte a do omáčky přimíchejte povidla.
3. Sušené ovoce, rozinky, mandle a ořechy povařte asi 5 minut v troše vody. Omáčku propasírujte, dejte do ní povařené ovoce i s tekutinou a zahustěte perníkem. Před podáváním ohřejte rybu v páře a přelijte teplou omáčkou. Podávejte s bramborovými šiškami.
4. Uvařené brambory oloupejte, nastrouhejte a smíchejte s moukou, krupicí, vejcem a solí. Z hmoty odkrajujte, tvarujte šišky a vařte je 15 minut ve vroucí vodě.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio