Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.

Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.


Albert ČR
Recept Kachní stehna sous vide s polentovou kaší

Další recepty a články

Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a...
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a ...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...

Kachní stehna sous vide s polentovou kaší

Co budete potřebovat

4 kachní stehna sous vide Albert Excellent
500 ml vody
500 ml plnotučného mléka
sůl
100 g instantní polenty
40 g másla
100 g žampionů
1 hrst lískových ořechů
4 snítky čerstvého rozmarýnu
100 ml červeného vína
1 pomeranč
4 snítky čerstvého rozmarýnu
100 ml červeného vína
1 pomeranč

Jak na to?

1. Kachní stehna sous vide vyndejte z obalu a ohřejte dle návodu na obalu.

2. Do hrnce vlijte vodu, mléko, osolte a přiveďte k varu. Stáhněte plamen a za stálého míchání postupně vsypte polentu do hrnce. Pomalu nechte vařit a občas zamíchejte. Po 5 minutách vypněte plotnu a nechte polentu dalších 5 minut pod pokličkou dojít. Pak přidejte 20 g nakrájeného másla, dosolte podle chuti a zamíchejte.

3. Na pánvi opražte nasucho lískové ořechy. Přesypte je do misky a dejte stranou.

4. Žampiony očistěte a rozkrojte napůl. Vložte je do pánve spolu s výpekem z masa a se snítkami rozmarýnu, vínem a šťávou z půlky pomeranče. Nechte zhruba 7 minut probublávat, až se vše zredukuje na omáčku. Pak přidejte zbylé máslo pro zjemnění a dejte z plotny stranou.

5. Zbytek pomeranče nakrájejte na plátky a zprudka opečte na čisté pánvi.

6. Do talíře servírujte porci polentové kaše a kachní stehno zalité omáčkou. Ozdobte snítkou rozmarýnu, opečeným pomerančem a oříšky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kachní stehna sous vide s polentovou kaší

Hlavní chod Snadné Maso Sváteční Magazín 11/2021 Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

4 kachní stehna sous vide Albert Excellent
500 ml vody
500 ml plnotučného mléka
sůl
100 g instantní polenty
40 g másla
100 g žampionů
1 hrst lískových ořechů
4 snítky čerstvého rozmarýnu
100 ml červeného vína
1 pomeranč
4 snítky čerstvého rozmarýnu
100 ml červeného vína
1 pomeranč

Jak na to?

1. Kachní stehna sous vide vyndejte z obalu a ohřejte dle návodu na obalu.

2. Do hrnce vlijte vodu, mléko, osolte a přiveďte k varu. Stáhněte plamen a za stálého míchání postupně vsypte polentu do hrnce. Pomalu nechte vařit a občas zamíchejte. Po 5 minutách vypněte plotnu a nechte polentu dalších 5 minut pod pokličkou dojít. Pak přidejte 20 g nakrájeného másla, dosolte podle chuti a zamíchejte.

3. Na pánvi opražte nasucho lískové ořechy. Přesypte je do misky a dejte stranou.

4. Žampiony očistěte a rozkrojte napůl. Vložte je do pánve spolu s výpekem z masa a se snítkami rozmarýnu, vínem a šťávou z půlky pomeranče. Nechte zhruba 7 minut probublávat, až se vše zredukuje na omáčku. Pak přidejte zbylé máslo pro zjemnění a dejte z plotny stranou.

5. Zbytek pomeranče nakrájejte na plátky a zprudka opečte na čisté pánvi.

6. Do talíře servírujte porci polentové kaše a kachní stehno zalité omáčkou. Ozdobte snítkou rozmarýnu, opečeným pomerančem a oříšky.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...

Inspirujte se podobnými recepty