Kachní stehna sous vide s polentovou kaší
Ingredience
4 | kachní stehna sous vide Albert Excellent |
500 ml | vody |
500 ml | plnotučného mléka |
sůl | |
100 g | instantní polenty |
40 g | másla |
100 g | žampionů |
1 | hrst lískových ořechů |
4 | snítky čerstvého rozmarýnu |
100 ml | červeného vína |
1 | pomeranč |
4 | snítky čerstvého rozmarýnu |
100 ml | červeného vína |
1 | pomeranč |
Postup přípravy
1. Kachní stehna sous vide vyndejte z obalu a ohřejte dle návodu na obalu.
2. Do hrnce vlijte vodu, mléko, osolte a přiveďte k varu. Stáhněte plamen a za stálého míchání postupně vsypte polentu do hrnce. Pomalu nechte vařit a občas zamíchejte. Po 5 minutách vypněte plotnu a nechte polentu dalších 5 minut pod pokličkou dojít. Pak přidejte 20 g nakrájeného másla, dosolte podle chuti a zamíchejte.
3. Na pánvi opražte nasucho lískové ořechy. Přesypte je do misky a dejte stranou.
4. Žampiony očistěte a rozkrojte napůl. Vložte je do pánve spolu s výpekem z masa a se snítkami rozmarýnu, vínem a šťávou z půlky pomeranče. Nechte zhruba 7 minut probublávat, až se vše zredukuje na omáčku. Pak přidejte zbylé máslo pro zjemnění a dejte z plotny stranou.
5. Zbytek pomeranče nakrájejte na plátky a zprudka opečte na čisté pánvi.
6. Do talíře servírujte porci polentové kaše a kachní stehno zalité omáčkou. Ozdobte snítkou rozmarýnu, opečeným pomerančem a oříšky.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY