Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Kachní stehna sous vide s polentovou kaší

Kachní stehna sous vide s polentovou kaší

Ingredience

4 kachní stehna sous vide Albert Excellent
500 ml vody
500 ml plnotučného mléka
sůl
100 g instantní polenty
40 g másla
100 g žampionů
1 hrst lískových ořechů
4 snítky čerstvého rozmarýnu
100 ml červeného vína
1 pomeranč
4 snítky čerstvého rozmarýnu
100 ml červeného vína
1 pomeranč

Postup přípravy

1. Kachní stehna sous vide vyndejte z obalu a ohřejte dle návodu na obalu.

2. Do hrnce vlijte vodu, mléko, osolte a přiveďte k varu. Stáhněte plamen a za stálého míchání postupně vsypte polentu do hrnce. Pomalu nechte vařit a občas zamíchejte. Po 5 minutách vypněte plotnu a nechte polentu dalších 5 minut pod pokličkou dojít. Pak přidejte 20 g nakrájeného másla, dosolte podle chuti a zamíchejte.

3. Na pánvi opražte nasucho lískové ořechy. Přesypte je do misky a dejte stranou.

4. Žampiony očistěte a rozkrojte napůl. Vložte je do pánve spolu s výpekem z masa a se snítkami rozmarýnu, vínem a šťávou z půlky pomeranče. Nechte zhruba 7 minut probublávat, až se vše zredukuje na omáčku. Pak přidejte zbylé máslo pro zjemnění a dejte z plotny stranou.

5. Zbytek pomeranče nakrájejte na plátky a zprudka opečte na čisté pánvi.

6. Do talíře servírujte porci polentové kaše a kachní stehno zalité omáčkou. Ozdobte snítkou rozmarýnu, opečeným pomerančem a oříšky.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty