
Kachní stehna sous vide s polentovou kaší
Postup přípravy
1. Kachní stehna sous vide vyndejte z obalu a ohřejte dle návodu na obalu.
2. Do hrnce vlijte vodu, mléko, osolte a přiveďte k varu. Stáhněte plamen a za stálého míchání postupně vsypte polentu do hrnce. Pomalu nechte vařit a občas zamíchejte. Po 5 minutách vypněte plotnu a nechte polentu dalších 5 minut pod pokličkou dojít. Pak přidejte 20 g nakrájeného másla, dosolte podle chuti a zamíchejte.
3. Na pánvi opražte nasucho lískové ořechy. Přesypte je do misky a dejte stranou.
4. Žampiony očistěte a rozkrojte napůl. Vložte je do pánve spolu s výpekem z masa a se snítkami rozmarýnu, vínem a šťávou z půlky pomeranče. Nechte zhruba 7 minut probublávat, až se vše zredukuje na omáčku. Pak přidejte zbylé máslo pro zjemnění a dejte z plotny stranou.
5. Zbytek pomeranče nakrájejte na plátky a zprudka opečte na čisté pánvi.
6. Do talíře servírujte porci polentové kaše a kachní stehno zalité omáčkou. Ozdobte snítkou rozmarýnu, opečeným pomerančem a oříšky.