Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Kachní rýžové závitky

Kachní rýžové závitky

Kachnímu masu báječně sluší exotické chutě. Zkuste si tentokrát z pečené kachny nechat pár kousků masa stranou. Na druhý den máte postaráno o fenomenální asijskou pochoutku.

Ingredience

300 g pečeného kachního masa
Dip
4 lžíce arašídové pomazánky
5 lžic Tamari omáčky
2 lžíce sezamového oleje
2 lžíce bílého vinného octa
šťáva z jedné limety
½ lžičky chilli vloček
2 lžíce třtinového cukru
 
Čerstvá zeleninová náplň
4 listy čínského zelí
2 mrkve
½ bílé ředkve
50 g sójových výhonků
½ salátové okurky
3 jarní cibulky
hrst čerstvého koriandru
 
K balení
6 plátů rýžového papíru 
2 lžíce sezamových semínek 
čerstvé chilli na ozdobu

Postup přípravy

Předehřejte troubu na 150 °C.
Upečené kachní maso natrhejte na širší vlákna. 
Důkladně promíchejte ingredience na dip a dejte stranou.
Všechnu zeleninu nakrájejte na asi pět centimetrů dlouhé tenké nudličky.
Připravte si misku s vodou na namáčení rýžového papíru.
Do středu každého namočeného plátu dejte hromádku všech druhů zeleniny, trochu masa, sezamu a pár lístků koriandru. Přehněte nejprve postranní kraje papíru směrem k náplni, poté přetáhněte spodní část přes zeleninu s masem a rolujte k hornímu okraji.
Závitky podávejte s dipem, který ozdobte sezamem a chilli papričkou. 

Pomohl vám recept?
1hodnocení5

Další videorecepty