
Marinované kuřecí stehno s grilovaným zelným salátem

Snadné
Více než 60 minut
0/5
Asijská
Bezlepkové
Grilování
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Zázvor 50 g
- Česnek 50 g
- Chilli paprička 20 g
- Cibule šalotka 50 g
- Koriandr 1 hrs.
- Sojová omáčka 3 plž
- Ústřicová omáčka 3 plž
- Rybí omáčka 2 plž
- Kuřecí stehna 2 ks
- Zelí špičaté 1 ks
- Mrkev 3 ks
- Vinný bílý ocet 4 plž
- Olej sezamový 1 plž
- Sezam černý 1 člž
- Zázvor 50 g
- Česnek 50 g
- Chilli paprička 20 g
- Cibule šalotka 50 g
- Koriandr 1 hrs.
- Sojová omáčka 3 plž
- Ústřicová omáčka 3 plž
- Rybí omáčka 2 plž
- Kuřecí stehna 2 ks
- Zelí špičaté 1 ks
- Mrkev 3 ks
- Vinný bílý ocet 4 plž
- Olej sezamový 1 plž
- Sezam černý 1 člž
Příprava
- 1Na marinádu najemno nasekejte 50 g zázvoru, 50 g česneku, 20 g čerstvého chilli, 50 g šalotky a silné stonky ze svazku koriandru. Vše dejte do mísy a promíchejte se 3 lžícemi sójové omáčky, 3 lžícemi ústřicové omáčky a 2 lžícemi rybí omáčky.
- 2Obě Královská kuřecí stehna nejprve vykostěte, ponechte kůži a nakrájejte je na menší kousky. Promíchejte s připravenou marinádou a nechte přes noc odležet v lednici. Poté maso napíchejte na špízy a grilujte ze všech stran dozlatova, přibližně 2 minuty.
- 3Hlávku špičatého zelí zbavte tuhého košťálu a spolu se 3 očištěnými mrkvemi nakrájejte na větší kusy. Zeleninu krátce ogrilujte a ještě horkou ji promíchejte se zálivkou ze 4 lžic vinného octa a lžíce sezamového oleje.
- 4Hotový salát posypte lžičkou černého sezamu a podávejte s grilovanými kuřecími špízy. Na závěr ozdobte lístky čerstvého koriandru ze zbylé části svazku. Vyzkoušejte recept na gril kapitána Národního týmu kuchařů!
- 1Na marinádu najemno nasekejte 50 g zázvoru, 50 g česneku, 20 g čerstvého chilli, 50 g šalotky a silné stonky ze svazku koriandru. Vše dejte do mísy a promíchejte se 3 lžícemi sójové omáčky, 3 lžícemi ústřicové omáčky a 2 lžícemi rybí omáčky.
- 2Obě Královská kuřecí stehna nejprve vykostěte, ponechte kůži a nakrájejte je na menší kousky. Promíchejte s připravenou marinádou a nechte přes noc odležet v lednici. Poté maso napíchejte na špízy a grilujte ze všech stran dozlatova, přibližně 2 minuty.
- 3Hlávku špičatého zelí zbavte tuhého košťálu a spolu se 3 očištěnými mrkvemi nakrájejte na větší kusy. Zeleninu krátce ogrilujte a ještě horkou ji promíchejte se zálivkou ze 4 lžic vinného octa a lžíce sezamového oleje.
- 4Hotový salát posypte lžičkou černého sezamu a podávejte s grilovanými kuřecími špízy. Na závěr ozdobte lístky čerstvého koriandru ze zbylé části svazku. Vyzkoušejte recept na gril kapitána Národního týmu kuchařů!
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.