Kachní rillettes na cibulce a portském víně
Ingredience
2 | kachní stehna |
2 | lžíce vepřového sádla |
sůl | |
pepř | |
2 | snítky rozmarýnu |
1 | cibule |
1 | lžíce dijonské hořčice |
50 ml | portského vína |
Postup přípravy
1. Kachní stehna osolte a opepřete. Vložte do zapékací misky spolu se sádlem a rozmarýnem, zakryjte a pečte při 100 °C 3 hodiny.
2. V kastrůlku rozpalte lžičku výpeku a opečte na něm cibuli nadrobno dohněda. Podlijte portským vínem a za stálého míchání nechte odpařit.
3. Z upečeného masa odstraňte kůži, maso oberte a vidličkou natrhejte na tenčí vlákna. V misce postupně promíchávejte se solí, pepřem, hořčicí, zkaramelizovanou cibulí a výpekem, tak aby bylo maso pěkně šťavnaté. Přendejte do uzavíratelné sklenice a dolijte výpekem.
4. Podávejte s tyčinkami z listového těsta nebo jiným pečivem.
5. Uchovávejte v chladu a spotřebujte do 3 dnů.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY