Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyKachní prsíčka se švestkovou omáčkou
Albert logoAlbert logo
  • Kachní prsíčka se švestkovou omáčkou

Kachní prsíčka se švestkovou omáčkou

Kachní prsíčka se švestkovou omáčkou
Snadné
31-45 minut
0/5
Bezlepkové
Párty
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Švestky 500 g
  • Cukr hnědý 4 plž
  • Červené víno 125 ml
  • Olej olivový 2 plž
  • Cibule šalotka 1 ks
  • Sůl uzená 1,5 člž
  • Pepř
  • Kachní prsa 400 g
  • Sůl 1 plž
  • Tymián čerstvý 2 snít.
  • Švestky 500 g
  • Cukr hnědý 4 plž
  • Červené víno 125 ml
  • Olej olivový 2 plž
  • Cibule šalotka 1 ks
  • Sůl uzená 1,5 člž
  • Pepř
  • Kachní prsa 400 g
  • Sůl 1 plž
  • Tymián čerstvý 2 snít.

Příprava

1
Švestky rozpulte, vypeckujte a potřete lžící oleje. Položte je na rozpálený rošt a pod poklopem grilujte 4 minuty.
2
Grilované švestky dejte do rendlíku společně s vínem, 3 lžícemi cukru a nakrájenou šalotkou a 10 minut povařte.
3
Švestky rozmačkejte a směs propasírujte přes sítko. Dochuťte půl lžičkou uzené soli a pepřem.
4
Do uzavíratelného igelitového sáčku nasypte lžíci mořské soli, lžičku uzené soli a lžíci cukru.
5
Do sáčku vložte kachní prsa a sáčkem zatřeste, aby se maso obalilo ze všech stran. Nechte 10 minut odležet v pokojové teplotě.
6
Maso vyjměte, osušte papírovou utěrkou a potřete trochou oleje.
7
Položte na rozpálený rošt a grilujte 8 minut. Potom maso otočte, gril přiklopte a grilujte další 4 minuty. Teplota uvnitř masa by se měla pohybovat kolem 77 °C.
8
Maso nechte 5 minut odležet a potom prsa nakrájejte na 1cm plátky. Podávejte se švestkovou omáčkou a posypte tymiánem.
1
Švestky rozpulte, vypeckujte a potřete lžící oleje. Položte je na rozpálený rošt a pod poklopem grilujte 4 minuty.
2
Grilované švestky dejte do rendlíku společně s vínem, 3 lžícemi cukru a nakrájenou šalotkou a 10 minut povařte.
3
Švestky rozmačkejte a směs propasírujte přes sítko. Dochuťte půl lžičkou uzené soli a pepřem.
4
Do uzavíratelného igelitového sáčku nasypte lžíci mořské soli, lžičku uzené soli a lžíci cukru.
5
Do sáčku vložte kachní prsa a sáčkem zatřeste, aby se maso obalilo ze všech stran. Nechte 10 minut odležet v pokojové teplotě.
6
Maso vyjměte, osušte papírovou utěrkou a potřete trochou oleje.
7
Položte na rozpálený rošt a grilujte 8 minut. Potom maso otočte, gril přiklopte a grilujte další 4 minuty. Teplota uvnitř masa by se měla pohybovat kolem 77 °C.
8
Maso nechte 5 minut odležet a potom prsa nakrájejte na 1cm plátky. Podávejte se švestkovou omáčkou a posypte tymiánem.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 09.10.2024 do 15.10.2024

Platný ještě 11 dní

Od 09.10.2024 do 22.10.2024

Platný ještě 4 dny

Od 09.10.2024 do 15.10.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.