
Kachní prsíčka se švestkovou omáčkou

Snadné
31-45 minut
0/5
Bezlepkové
Párty
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Švestky 500 g
- Cukr hnědý 4 plž
- Červené víno 125 ml
- Olej olivový 2 plž
- Cibule šalotka 1 ks
- Sůl uzená 1,5 člž
- Pepř
- Kachní prsa 400 g
- Sůl 1 plž
- Tymián čerstvý 2 snít.
- Švestky 500 g
- Cukr hnědý 4 plž
- Červené víno 125 ml
- Olej olivový 2 plž
- Cibule šalotka 1 ks
- Sůl uzená 1,5 člž
- Pepř
- Kachní prsa 400 g
- Sůl 1 plž
- Tymián čerstvý 2 snít.
Příprava
- 1Švestky rozpulte, vypeckujte a potřete lžící oleje. Položte je na rozpálený rošt a pod poklopem grilujte 4 minuty.
- 2Grilované švestky dejte do rendlíku společně s vínem, 3 lžícemi cukru a nakrájenou šalotkou a 10 minut povařte.
- 3Švestky rozmačkejte a směs propasírujte přes sítko. Dochuťte půl lžičkou uzené soli a pepřem.
- 4Do uzavíratelného igelitového sáčku nasypte lžíci mořské soli, lžičku uzené soli a lžíci cukru.
- 5Do sáčku vložte kachní prsa a sáčkem zatřeste, aby se maso obalilo ze všech stran. Nechte 10 minut odležet v pokojové teplotě.
- 6Maso vyjměte, osušte papírovou utěrkou a potřete trochou oleje.
- 7Položte na rozpálený rošt a grilujte 8 minut. Potom maso otočte, gril přiklopte a grilujte další 4 minuty. Teplota uvnitř masa by se měla pohybovat kolem 77 °C.
- 8Maso nechte 5 minut odležet a potom prsa nakrájejte na 1cm plátky. Podávejte se švestkovou omáčkou a posypte tymiánem.
- 1Švestky rozpulte, vypeckujte a potřete lžící oleje. Položte je na rozpálený rošt a pod poklopem grilujte 4 minuty.
- 2Grilované švestky dejte do rendlíku společně s vínem, 3 lžícemi cukru a nakrájenou šalotkou a 10 minut povařte.
- 3Švestky rozmačkejte a směs propasírujte přes sítko. Dochuťte půl lžičkou uzené soli a pepřem.
- 4Do uzavíratelného igelitového sáčku nasypte lžíci mořské soli, lžičku uzené soli a lžíci cukru.
- 5Do sáčku vložte kachní prsa a sáčkem zatřeste, aby se maso obalilo ze všech stran. Nechte 10 minut odležet v pokojové teplotě.
- 6Maso vyjměte, osušte papírovou utěrkou a potřete trochou oleje.
- 7Položte na rozpálený rošt a grilujte 8 minut. Potom maso otočte, gril přiklopte a grilujte další 4 minuty. Teplota uvnitř masa by se měla pohybovat kolem 77 °C.
- 8Maso nechte 5 minut odležet a potom prsa nakrájejte na 1cm plátky. Podávejte se švestkovou omáčkou a posypte tymiánem.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.