×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Kachní prsíčka se švestkovou omáčkou

Další recepty a články

Domácí maki sushi s tuňákem a...
Domácí maki sushi s...
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Pizza na plech
Pizza na plech
Pizza na plech
Pizza na plech
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček

Kachní prsíčka se švestkovou omáčkou

Co budete potřebovat

500 g švestek
2 lžíce olivového oleje
125 ml portského vína
4 lžíce hnědého cukru
1 šalotka
lžičky uzené soli
čerstvě mletý pepř
1 lžíce hrubozrnné mořské soli
400 g kachních prsou
2 snítky tymiánu

Jak na to?

1. Švestky rozpulte, vypeckujte a potřete lžící oleje. Položte je na rozpálený rošt a pod poklopem grilujte 4 minuty.
2. Grilované švestky dejte do rendlíku společně s vínem, 3 lžícemi cukru a nakrájenou šalotkou a 10 minut povařte.
3. Švestky rozmačkejte a směs propasírujte přes sítko. Dochuťte půl lžičkou uzené soli a pepřem.
4. Do uzavíratelného igelitového sáčku nasypte lžíci mořské soli, lžičku uzené soli a lžíci cukru.
5. Do sáčku vložte kachní prsa a sáčkem zatřeste, aby se maso obalilo ze všech stran. Nechte 10 minut odležet v pokojové teplotě.
6. Maso vyjměte, osušte papírovou utěrkou a potřete trochou oleje.
7. Položte na rozpálený rošt a grilujte 8 minut. Potom maso otočte, gril přiklopte a grilujte další 4 minuty. Teplota uvnitř masa by se měla pohybovat kolem 77 °C.
8. Maso nechte 5 minut odležet a potom prsa nakrájejte na 1cm plátky. Podávejte se švestkovou omáčkou a posypte tymiánem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kachní prsíčka se švestkovou omáčkou

Hlavní chod Snadné Chuťovky Maso Párty Bezlepkové Bez laktózy Magazín 7-8/2019 Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

500 g švestek
2 lžíce olivového oleje
125 ml portského vína
4 lžíce hnědého cukru
1 šalotka
lžičky uzené soli
čerstvě mletý pepř
1 lžíce hrubozrnné mořské soli
400 g kachních prsou
2 snítky tymiánu

Jak na to?

1. Švestky rozpulte, vypeckujte a potřete lžící oleje. Položte je na rozpálený rošt a pod poklopem grilujte 4 minuty.
2. Grilované švestky dejte do rendlíku společně s vínem, 3 lžícemi cukru a nakrájenou šalotkou a 10 minut povařte.
3. Švestky rozmačkejte a směs propasírujte přes sítko. Dochuťte půl lžičkou uzené soli a pepřem.
4. Do uzavíratelného igelitového sáčku nasypte lžíci mořské soli, lžičku uzené soli a lžíci cukru.
5. Do sáčku vložte kachní prsa a sáčkem zatřeste, aby se maso obalilo ze všech stran. Nechte 10 minut odležet v pokojové teplotě.
6. Maso vyjměte, osušte papírovou utěrkou a potřete trochou oleje.
7. Položte na rozpálený rošt a grilujte 8 minut. Potom maso otočte, gril přiklopte a grilujte další 4 minuty. Teplota uvnitř masa by se měla pohybovat kolem 77 °C.
8. Maso nechte 5 minut odležet a potom prsa nakrájejte na 1cm plátky. Podávejte se švestkovou omáčkou a posypte tymiánem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Domácí maki sushi s tuňákem a...
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Pizza na plech
Pizza na plech
Pizza na plech
Pizza na plech
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček

Inspirujte se podobnými recepty