Kachní prsíčka se švestkovou omáčkou
Ingredience
500 g | švestek |
2 | lžíce olivového oleje |
125 ml | portského vína |
4 | lžíce hnědého cukru |
1 | šalotka |
1½ | lžičky uzené soli |
čerstvě mletý pepř | |
1 | lžíce hrubozrnné mořské soli |
400 g | kachních prsou |
2 | snítky tymiánu |
Postup přípravy
1. Švestky rozpulte, vypeckujte a potřete lžící oleje. Položte je na rozpálený rošt a pod poklopem grilujte 4 minuty.
2. Grilované švestky dejte do rendlíku společně s vínem, 3 lžícemi cukru a nakrájenou šalotkou a 10 minut povařte.
3. Švestky rozmačkejte a směs propasírujte přes sítko. Dochuťte půl lžičkou uzené soli a pepřem.
4. Do uzavíratelného igelitového sáčku nasypte lžíci mořské soli, lžičku uzené soli a lžíci cukru.
5. Do sáčku vložte kachní prsa a sáčkem zatřeste, aby se maso obalilo ze všech stran. Nechte 10 minut odležet v pokojové teplotě.
6. Maso vyjměte, osušte papírovou utěrkou a potřete trochou oleje.
7. Položte na rozpálený rošt a grilujte 8 minut. Potom maso otočte, gril přiklopte a grilujte další 4 minuty. Teplota uvnitř masa by se měla pohybovat kolem 77 °C.
8. Maso nechte 5 minut odležet a potom prsa nakrájejte na 1cm plátky. Podávejte se švestkovou omáčkou a posypte tymiánem.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY