Prodejny Albert jsou pro vás otevřené také v neděli. Vyhledat prodejnu Zavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Kachní prsíčka se švestkovou omáčkou

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Domácí maki sushi s...
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Opečené škubánky
Opečené škubánky
Opečené škubánky
Opečené škubánky

Kachní prsíčka se švestkovou omáčkou

Co budete potřebovat

500 g švestek
2 lžíce olivového oleje
125 ml portského vína
4 lžíce hnědého cukru
1 šalotka
lžičky uzené soli
čerstvě mletý pepř
1 lžíce hrubozrnné mořské soli
400 g kachních prsou
2 snítky tymiánu

Jak na to?

1. Švestky rozpulte, vypeckujte a potřete lžící oleje. Položte je na rozpálený rošt a pod poklopem grilujte 4 minuty.
2. Grilované švestky dejte do rendlíku společně s vínem, 3 lžícemi cukru a nakrájenou šalotkou a 10 minut povařte.
3. Švestky rozmačkejte a směs propasírujte přes sítko. Dochuťte půl lžičkou uzené soli a pepřem.
4. Do uzavíratelného igelitového sáčku nasypte lžíci mořské soli, lžičku uzené soli a lžíci cukru.
5. Do sáčku vložte kachní prsa a sáčkem zatřeste, aby se maso obalilo ze všech stran. Nechte 10 minut odležet v pokojové teplotě.
6. Maso vyjměte, osušte papírovou utěrkou a potřete trochou oleje.
7. Položte na rozpálený rošt a grilujte 8 minut. Potom maso otočte, gril přiklopte a grilujte další 4 minuty. Teplota uvnitř masa by se měla pohybovat kolem 77 °C.
8. Maso nechte 5 minut odležet a potom prsa nakrájejte na 1cm plátky. Podávejte se švestkovou omáčkou a posypte tymiánem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kachní prsíčka se švestkovou omáčkou

Hlavní chod Snadné Chuťovky Maso Párty Bezlepkové Bez laktózy Magazín 7-8/2019 Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

500 g švestek
2 lžíce olivového oleje
125 ml portského vína
4 lžíce hnědého cukru
1 šalotka
lžičky uzené soli
čerstvě mletý pepř
1 lžíce hrubozrnné mořské soli
400 g kachních prsou
2 snítky tymiánu

Jak na to?

1. Švestky rozpulte, vypeckujte a potřete lžící oleje. Položte je na rozpálený rošt a pod poklopem grilujte 4 minuty.
2. Grilované švestky dejte do rendlíku společně s vínem, 3 lžícemi cukru a nakrájenou šalotkou a 10 minut povařte.
3. Švestky rozmačkejte a směs propasírujte přes sítko. Dochuťte půl lžičkou uzené soli a pepřem.
4. Do uzavíratelného igelitového sáčku nasypte lžíci mořské soli, lžičku uzené soli a lžíci cukru.
5. Do sáčku vložte kachní prsa a sáčkem zatřeste, aby se maso obalilo ze všech stran. Nechte 10 minut odležet v pokojové teplotě.
6. Maso vyjměte, osušte papírovou utěrkou a potřete trochou oleje.
7. Položte na rozpálený rošt a grilujte 8 minut. Potom maso otočte, gril přiklopte a grilujte další 4 minuty. Teplota uvnitř masa by se měla pohybovat kolem 77 °C.
8. Maso nechte 5 minut odležet a potom prsa nakrájejte na 1cm plátky. Podávejte se švestkovou omáčkou a posypte tymiánem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Opečené škubánky
Opečené škubánky
Opečené škubánky
Opečené škubánky

Inspirujte se podobnými recepty