Kachní prsa s batátovým pyré

Snadné Hlavní chod Počet porcí: 4 Magazín 11/2021
Snadné Hlavní chod Počet porcí: 4 Magazín 11/2021

Ingredience

80 g vlašských ořechů
50 g sušených hub
60 g parmazánu
8 snítek čerstvé petrželky
150 ml olivového oleje
50 g šalotky
2 stroužky česneku
150 ml vody
sůl, pepř
1 citron
500 g batátů
1 brambora
80 ml smetany ke šlehání (33 %)
20 g másla
2 balení kachních prsou
20 ml slunečnicového oleje
1 červená cibule
30 g cukru krupice
1 lžíce balzamikového octa
150 ml bílého vína Rulandské šedé

Postup přípravy

1. Nejprve si připravte houbové pesto. Vlašské ořechy rozložte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 10 minut v troubě předehřáté na 160 °C. Nechte vychladnout.

2. Sušené houby namelte v mixéru a odložte stranou.

3. V mixéru rozmixujte parmazán, petržel a opražené ořechy. Přendejte do misky a odložte stranou.

4. V pánvi zahřejte 30 ml oleje a orestujte na něm oloupanou, najemno nakrájenou šalotku a oloupaný, najemno nasekaný česnek. Přidejte polovinu namletého houbového prachu a vodu, krátce povařte, nechte úplně vychladnout a rozmixujte dohladka.

5. Přidejte ½ lžičky soli, zbytek oleje, směs ořechů a parmazánu, pepř a pár kapek citronové šťávy a promíchejte.

6. Batáty a bramboru oloupejte a nakrájejte na kousky. Uvařte v hrnci doměkka v osolené vodě a sceďte. Dohladka rozmixujte, přilijte smetanu, přidejte máslo a mixujte dohladka.

7. Kachní prsa osolte, opepřete a nařežte kůži. Orestujte zprudka z obou stran na pánvi, začněte se stranou s kůží. Poté nechte dopéct 15 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

8. Do výpeku v pánvi přilijte olej a orestujte na něm oloupanou, nahrubo nakrájenou cibuli. Přidejte cukr, balzamikový ocet a 10 minut společně oglazujte. Poté zalijte vínem a nechte 20 minut na mírném ohni zredukovat. Přidejte špetku soli a dohladka rozmixujte.

9. Kachní prsa podávejte na vinné omáčce s batátovým pyré a houbovým pestem, posypané zbytkem houbového prachu.

Pomohl vám recept?

Věrnostní program

MŮJ ALBERT

APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.

Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.

LETÁKY
RECEPTY A
INSPIRACE
NÁKUPNÍ
SEZNAM
KREDIT
ZA NÁKUPY

Záleží nám na tom,

abyste jedli lépe

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu. Proto vám přinášíme čerstvé ovoce a zeleninu, čerstvě upečené pečivo nebo
výběr toho nejlepšího na gril. Přesně tak, jak to máte nejraději.

Nejchutnější maso je vždy to čerstvé, které pochází ze zdravých a dobře krmených zvířat.

V Albertu se chováme k moři s úctou, abychom vám mohli nabídnout čerstvé a kvalitní ryby z udržitelného chovu či lovu. 

Pochutnejte si na čerstvém a lehkém jídle, které stačí vzít a jí(s)t! V Albertu jsme pro vás připravili variace originálních chutí, které se neomrzí.

Pochutnejte si na bio kvalitě výrobků tak, jak je příroda vymyslela. V prodejnách Albert najdete
širokou nabídku biopotravin z ekologického zemědělství zaručující tu nejvyšší kvalitu.

V Albertově pekařství vyrábíme pečivo na základě naší vlastní unikátní receptury a pečeme přímo v našich prodejnách.

Vyzkoušejte Tržnici u Alberta a nakupte si u nás jen čerstvé a kvalitní ovoce a zeleninu za trvale nízké ceny, na kterých neproděláte.

Naše značky