Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

80 g vlašských ořechů
50 g sušených hub
60 g parmazánu
8 snítek čerstvé petrželky
150 ml olivového oleje
50 g šalotky
2 stroužky česneku
150 ml vody
sůl, pepř
1 citron
500 g batátů
1 brambora
80 ml smetany ke šlehání (33 %)
20 g másla
2 balení kachních prsou
20 ml slunečnicového oleje
1 červená cibule
30 g cukru krupice
1 lžíce balzamikového octa
150 ml bílého vína Rulandské šedé

Postup přípravy

1. Nejprve si připravte houbové pesto. Vlašské ořechy rozložte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 10 minut v troubě předehřáté na 160 °C. Nechte vychladnout.

2. Sušené houby namelte v mixéru a odložte stranou.

3. V mixéru rozmixujte parmazán, petržel a opražené ořechy. Přendejte do misky a odložte stranou.

4. V pánvi zahřejte 30 ml oleje a orestujte na něm oloupanou, najemno nakrájenou šalotku a oloupaný, najemno nasekaný česnek. Přidejte polovinu namletého houbového prachu a vodu, krátce povařte, nechte úplně vychladnout a rozmixujte dohladka.

5. Přidejte ½ lžičky soli, zbytek oleje, směs ořechů a parmazánu, pepř a pár kapek citronové šťávy a promíchejte.

6. Batáty a bramboru oloupejte a nakrájejte na kousky. Uvařte v hrnci doměkka v osolené vodě a sceďte. Dohladka rozmixujte, přilijte smetanu, přidejte máslo a mixujte dohladka.

7. Kachní prsa osolte, opepřete a nařežte kůži. Orestujte zprudka z obou stran na pánvi, začněte se stranou s kůží. Poté nechte dopéct 15 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

8. Do výpeku v pánvi přilijte olej a orestujte na něm oloupanou, nahrubo nakrájenou cibuli. Přidejte cukr, balzamikový ocet a 10 minut společně oglazujte. Poté zalijte vínem a nechte 20 minut na mírném ohni zredukovat. Přidejte špetku soli a dohladka rozmixujte.

9. Kachní prsa podávejte na vinné omáčce s batátovým pyré a houbovým pestem, posypané zbytkem houbového prachu.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty