×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Jogurtový cheesecake

Další recepty a články

Nejčokoládovější cookies
Nejčokoládovější...
Nejčokoládovější cookies
Nejčokoládovější cookies
Palačinkový dort
Palačinkový dort
Palačinkový dort
Palačinkový dort
Londýnské řezy
Londýnské řezy
Londýnské řezy
Londýnské řezy
Brownie s povidly
Brownie s povidly
Brownie s povidly
Brownie s povidly

Jogurtový cheesecake

Co budete potřebovat

slunečnicový olej
250 g oříškových Bebe sušenek
200 g másla
1 granátové jablko, pouze semínka
Na náplň:
2 lžičky želatiny
680 g smetanového sýru
375 ml hustého bílého jogurtu
150 g krupicového cukru
2 lžičky citronové šťávy
1 lžička vanilkového extraktu
½ lžičky soli
Na sirup:
500 ml džusu s granátovým jablkem
100 g krupicového cukru
2 lžíce medu

Jak na to?

Olejem lehce vymažte kulatou dortovou formu o průměru asi 23 cm. Sušenky rozdrobte do mísy a smíchejte je s rozpuštěným máslem. Pak směs natlačte na dno a částečně i po bocích formy. Želatinu nasypte do misky, přelijte 1,5 lžíce studené vody a nechte 5–10 minut stát. Dohladka umíchejte smetanový sýr, jogurt, cukr, citronovou šťávu, vanilkový extrakt a sůl. Misku se želatinou posaďte na rendlík s vroucí vodou a nechte ji zcela rozpustit. Pak k želatině přimíchejte část krému a promíchejte, vše vraťte do krému a přelijte na sušenkový základ. Uhlaďte a dejte na 6 hodin chladit. Podávejte se sirupem a semínky z granátového jablka. Na sirup v rendlíku smíchejte džus, cukr a med a na malém plameni za občasného míchání zahřívejte, aby se vše zredukovalo na 125 ml. Trvá to asi 35–40 minut.

Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Jogurtový cheesecake

Dezert Snadné Anglická Magazín 1/2014
Průměrné hodnocení 4.2 (6)

Co budete potřebovat

slunečnicový olej
250 g oříškových Bebe sušenek
200 g másla
1 granátové jablko, pouze semínka
Na náplň:
2 lžičky želatiny
680 g smetanového sýru
375 ml hustého bílého jogurtu
150 g krupicového cukru
2 lžičky citronové šťávy
1 lžička vanilkového extraktu
½ lžičky soli
Na sirup:
500 ml džusu s granátovým jablkem
100 g krupicového cukru
2 lžíce medu

Jak na to?

Olejem lehce vymažte kulatou dortovou formu o průměru asi 23 cm. Sušenky rozdrobte do mísy a smíchejte je s rozpuštěným máslem. Pak směs natlačte na dno a částečně i po bocích formy. Želatinu nasypte do misky, přelijte 1,5 lžíce studené vody a nechte 5–10 minut stát. Dohladka umíchejte smetanový sýr, jogurt, cukr, citronovou šťávu, vanilkový extrakt a sůl. Misku se želatinou posaďte na rendlík s vroucí vodou a nechte ji zcela rozpustit. Pak k želatině přimíchejte část krému a promíchejte, vše vraťte do krému a přelijte na sušenkový základ. Uhlaďte a dejte na 6 hodin chladit. Podávejte se sirupem a semínky z granátového jablka. Na sirup v rendlíku smíchejte džus, cukr a med a na malém plameni za občasného míchání zahřívejte, aby se vše zredukovalo na 125 ml. Trvá to asi 35–40 minut.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Nejčokoládovější cookies
Nejčokoládovější cookies
Nejčokoládovější cookies
Nejčokoládovější cookies
Palačinkový dort
Palačinkový dort
Palačinkový dort
Palačinkový dort
Londýnské řezy
Londýnské řezy
Londýnské řezy
Londýnské řezy
Brownie s povidly
Brownie s povidly
Brownie s povidly
Brownie s povidly

Inspirujte se podobnými recepty