Jogurtový cheesecake
Ingredience
1 lžíce | slunečnicového oleje |
250 g | jemných Bebe sušenek |
200 g | másla |
250 g | borůvek |
Na náplň: | |
---|---|
2 | lžičky želatiny |
680 g | mascarpone |
375 ml | hustého bílého jogurtu |
150 g | krupicového cukru |
2 | lžičky citronové šťávy |
1 | lžička vanilkového extraktu |
½ | lžičky soli |
Na sirup: | |
500 ml | borůvkového džusu |
100 g | krupicového cukru |
2 | lžíce medu |
Postup přípravy
Olejem lehce vymažte kulatou dortovou formu o průměru asi 23 cm. Sušenky rozdrobte do mísy a smíchejte je s rozpuštěným máslem. Pak směs natlačte na dno a částečně i po bocích formy. Želatinu nasypte do misky, přelijte 1,5 lžíce studené vody a nechte 5–10 minut stát. Dohladka umíchejte mascarpone, jogurt, cukr, citronovou šťávu, vanilkový extrakt a sůl. Misku se želatinou posaďte na rendlík s vroucí vodou a nechte ji zcela rozpustit. Pak k želatině přimíchejte část krému a promíchejte, vše vraťte do krému a přelijte na sušenkový základ. Uhlaďte a dejte na 6 hodin chladit. Podávejte se sirupem a borůvkami. Na sirup v rendlíku smíchejte džus, cukr a med a na malém plameni za občasného míchání zahřívejte, aby se vše zredukovalo na 125 ml. Trvá to asi 35–40 minut.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY