×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Jogurtový cheesecake

Další recepty a články

Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové...
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...

Jogurtový cheesecake

Co budete potřebovat

1 lžíce slunečnicového oleje
250 g jemných Bebe sušenek
200 g másla
250 g borůvek
Na náplň:
2 lžičky želatiny
680 g mascarpone
375 ml hustého bílého jogurtu
150 g krupicového cukru
2 lžičky citronové šťávy
1 lžička vanilkového extraktu
½ lžičky soli
Na sirup:
500 ml borůvkového džusu
100 g krupicového cukru
2 lžíce medu

Jak na to?

Olejem lehce vymažte kulatou dortovou formu o průměru asi 23 cm. Sušenky rozdrobte do mísy a smíchejte je s rozpuštěným máslem. Pak směs natlačte na dno a částečně i po bocích formy. Želatinu nasypte do misky, přelijte 1,5 lžíce studené vody a nechte 5–10 minut stát. Dohladka umíchejte mascarpone, jogurt, cukr, citronovou šťávu, vanilkový extrakt a sůl. Misku se želatinou posaďte na rendlík s vroucí vodou a nechte ji zcela rozpustit. Pak k želatině přimíchejte část krému a promíchejte, vše vraťte do krému a přelijte na sušenkový základ. Uhlaďte a dejte na 6 hodin chladit. Podávejte se sirupem a borůvkami. Na sirup v rendlíku smíchejte džus, cukr a med a na malém plameni za občasného míchání zahřívejte, aby se vše zredukovalo na 125 ml. Trvá to asi 35–40 minut.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Jogurtový cheesecake

Dezert Snadné Anglická Dorty Narozeniny Tip týdne
Průměrné hodnocení 4 (33)

Co budete potřebovat

1 lžíce slunečnicového oleje
250 g jemných Bebe sušenek
200 g másla
250 g borůvek
Na náplň:
2 lžičky želatiny
680 g mascarpone
375 ml hustého bílého jogurtu
150 g krupicového cukru
2 lžičky citronové šťávy
1 lžička vanilkového extraktu
½ lžičky soli
Na sirup:
500 ml borůvkového džusu
100 g krupicového cukru
2 lžíce medu

Jak na to?

Olejem lehce vymažte kulatou dortovou formu o průměru asi 23 cm. Sušenky rozdrobte do mísy a smíchejte je s rozpuštěným máslem. Pak směs natlačte na dno a částečně i po bocích formy. Želatinu nasypte do misky, přelijte 1,5 lžíce studené vody a nechte 5–10 minut stát. Dohladka umíchejte mascarpone, jogurt, cukr, citronovou šťávu, vanilkový extrakt a sůl. Misku se želatinou posaďte na rendlík s vroucí vodou a nechte ji zcela rozpustit. Pak k želatině přimíchejte část krému a promíchejte, vše vraťte do krému a přelijte na sušenkový základ. Uhlaďte a dejte na 6 hodin chladit. Podávejte se sirupem a borůvkami. Na sirup v rendlíku smíchejte džus, cukr a med a na malém plameni za občasného míchání zahřívejte, aby se vše zredukovalo na 125 ml. Trvá to asi 35–40 minut.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...

Inspirujte se podobnými recepty