Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPiškotový dort s ovocnou pěnou
Albert logoAlbert logo
  • Piškotový dort s ovocnou pěnou

Piškotový dort s ovocnou pěnou

Piškotový dort s ovocnou pěnou
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Dezert

Ingredience

Složení
12 porcí
  • Cukr krupicový 240 g
  • Mouka hladká 100 g
  • Kypřící prášek 1/2 ks
  • Vanilkový extrakt 1 člž
  • Vejce 2 ks
  • Vaječný bílek 3 ks
  • Želatina plátková 5 ks
  • Lesní směs ovoce 500 g
  • Cukr moučkový 2 plž
  • Smetana ke šlehání 40% 300 ml
  • Máslo 100 g
  • Cukr krupicový 240 g
  • Mouka hladká 100 g
  • Kypřící prášek 1/2 ks
  • Vanilkový extrakt 1 člž
  • Vejce 2 ks
  • Vaječný bílek 3 ks
  • Želatina plátková 5 ks
  • Lesní směs ovoce 500 g
  • Cukr moučkový 2 plž
  • Smetana ke šlehání 40% 300 ml
  • Máslo 100 g

Příprava

1
Máslo a 100 g cukru vyšlehejte doběla, přidejte mouku, prášek do pečiva, vanilkový extrakt a dvě vajíčka. Promíchejte a směs nalijte do dortové formy o průměru 24 cm s odnímatelným dnem (vymazané máslem a vysypané hrubou moukou). Pečte 30 minut při 180 °C. Zchladlý korpus podélně rozřízněte.
2
Ovoce a moučkový cukr dejte do kastrolu, přiveďte k varu a 5 minut vařte, rozmixuje, propasírujte na 250 ml pyré. Želatinu namočte ve vodě a po pár minutách ji vmíchejte do horkého pyré. Nechte vychladnout. Bílky ušlehejte dotuha, přidejte k nim zbylý krupicový cukr a pak je spolu s ušlehanou smetanou vmíchejte do pyré. Vršek korpusu dejte řezem nahoru na dno dortové formy, na něj dejte ovocnou pěnu, přiklopte spodním dílem řezem na pyré a dejte na 40 minut do mrazáku. Podávejte pocukrované.
1
Máslo a 100 g cukru vyšlehejte doběla, přidejte mouku, prášek do pečiva, vanilkový extrakt a dvě vajíčka. Promíchejte a směs nalijte do dortové formy o průměru 24 cm s odnímatelným dnem (vymazané máslem a vysypané hrubou moukou). Pečte 30 minut při 180 °C. Zchladlý korpus podélně rozřízněte.
2
Ovoce a moučkový cukr dejte do kastrolu, přiveďte k varu a 5 minut vařte, rozmixuje, propasírujte na 250 ml pyré. Želatinu namočte ve vodě a po pár minutách ji vmíchejte do horkého pyré. Nechte vychladnout. Bílky ušlehejte dotuha, přidejte k nim zbylý krupicový cukr a pak je spolu s ušlehanou smetanou vmíchejte do pyré. Vršek korpusu dejte řezem nahoru na dno dortové formy, na něj dejte ovocnou pěnu, přiklopte spodním dílem řezem na pyré a dejte na 40 minut do mrazáku. Podávejte pocukrované.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 10.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 6 dní

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 6 dní

Od 10.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 6 dní

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.

ZÁLEŽÍ NÁM NA TOM, ABYSTE JEDLI LÉPE

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu.