Albert logo
  • Jidáše

Jidáše

Jidáše jsou jemné kynuté pečivo, které se tradičně připravuje na Zelený čtvrtek. Jejich tvar připomíná provaz – symbol zrady, ale chuť jidášůje plná medové sladkosti a domácí pohody. S tímto receptem si upečete nadýchané jidáše z běžně dostupných surovin, které potěší nejen velikonoční koledníky, ale i každého, kdo si chce užít sváteční atmosféru s vůní čerstvého pečiva.
Jidáše
Snadné
Více než 60 minut
0/5
Česká
Velikonoce
Dezert

Ingredience

Složení
20 porcí
  • Máslo 120 g
  • Mouka hladká 500 g
  • Sůl
  • Cukr krupicový 100 g
  • Mléko 265 ml
  • Droždí sušené 1 ks
  • Vaječný žloutek 4 ks
  • Citronová kůra 1 ks
  • Med
  • Rum
  • Máslo 120 g
  • Mouka hladká 500 g
  • Sůl
  • Cukr krupicový 100 g
  • Mléko 265 ml
  • Droždí sušené 1 ks
  • Vaječný žloutek 4 ks
  • Citronová kůra 1 ks
  • Med
  • Rum
Náhled aplikace Můj Albert
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.