ReceptyJemný krém z brambor a pórku
Albert logoAlbert logo
  • Jemný krém z brambor a pórku

Jemný krém z brambor a pórku

Polévka je grunt. Jemný a přitom vydatný krém je navíc hotový raz dva.
Jemný krém z brambor a pórku
Snadné
16-30 minut
4/5
Česká
Vegetariánské
Recepty na každý den
Polévka

Ingredience

Složení
4 porce
  • Pórek 1 ks
  • Vývar zeleninový 1 l
  • Česnek 2 strouž.
  • Muškátový oříšek 1/4 člž
  • Bílý pepř 1/4 člž
  • Citronová kůra BIO 1/2 ks
  • Smetana na vaření 100 ml
  • Houska 1 ks
  • Olej olivový 4 plž
  • Máslo 1 plž
  • Brambory s rozmarýnem Albertova tržnice 425 g
  • Pórek 1 ks
  • Vývar zeleninový 1 l
  • Česnek 2 strouž.
  • Muškátový oříšek 1/4 člž
  • Bílý pepř 1/4 člž
  • Citronová kůra BIO 1/2 ks
  • Smetana na vaření 100 ml
  • Houska 1 ks
  • Olej olivový 4 plž
  • Máslo 1 plž
  • Brambory s rozmarýnem Albertova tržnice 425 g

Příprava

  1. 1
    Pórek důkladně omyjte, podélně přepulte a nakrájejte na půlkolečka.
  2. 2
    V hrnci rozehřejte 2 lžíce olivového oleje spolu se lžící másla. Přidejte 425 g brambor a za občasného míchání restujte zhruba 3 minuty. Přisypte nakrájený pórek, promíchejte, přidejte 2 oloupané a prolisované stroužky česneku a krátce opečte. Zalijte 1 l zeleninového vývaru, přidejte ¼ lžičky muškátového oříšku, sůl, pepř a nastrouhanou kůru z bio citronu. Vařte přibližně 15 minut.
  3. 3
    Polévku rozmixujte do hladkého krému a zjemněte 100 ml smetany na vaření. Housku nahrubo rozmixujte v kuchyňském robotu a nasucho opečte na pánvi.
  4. 4
    Jemný krém servírujte s opečenou houskou, ozdobte nudličkami pórku nebo citronové kůry a zakápněte olivovým olejem.
  1. 1
    Pórek důkladně omyjte, podélně přepulte a nakrájejte na půlkolečka.
  2. 2
    V hrnci rozehřejte 2 lžíce olivového oleje spolu se lžící másla. Přidejte 425 g brambor a za občasného míchání restujte zhruba 3 minuty. Přisypte nakrájený pórek, promíchejte, přidejte 2 oloupané a prolisované stroužky česneku a krátce opečte. Zalijte 1 l zeleninového vývaru, přidejte ¼ lžičky muškátového oříšku, sůl, pepř a nastrouhanou kůru z bio citronu. Vařte přibližně 15 minut.
  3. 3
    Polévku rozmixujte do hladkého krému a zjemněte 100 ml smetany na vaření. Housku nahrubo rozmixujte v kuchyňském robotu a nasucho opečte na pánvi.
  4. 4
    Jemný krém servírujte s opečenou houskou, ozdobte nudličkami pórku nebo citronové kůry a zakápněte olivovým olejem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?

Ohodnoťte jak vám chutnal
Náhled aplikace Můj Albert
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 09.07.2025 do 15.07.2025

Platný ještě 3 dny

Od 02.07.2025 do 15.07.2025

Platný ještě 3 dny

Od 09.07.2025 do 15.07.2025

Platný ještě 3 dny

Od 02.07.2025 do 15.07.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.