
Jemný krém z brambor a pórku
Polévka je grunt. Jemný a přitom vydatný krém je navíc hotový raz dva.

Snadné
16-30 minut
4/5
Česká
Vegetariánské
Recepty na každý den
Polévka
Ingredience
Složení 4 porce
- Pórek 1 ks
- Vývar zeleninový 1 l
- Česnek 2 strouž.
- Muškátový oříšek 1/4 člž
- Bílý pepř 1/4 člž
- Citronová kůra BIO 1/2 ks
- Smetana na vaření 100 ml
- Houska 1 ks
- Olej olivový 4 plž
- Máslo 1 plž
- Brambory s rozmarýnem Albertova tržnice 425 g
- Pórek 1 ks
- Vývar zeleninový 1 l
- Česnek 2 strouž.
- Muškátový oříšek 1/4 člž
- Bílý pepř 1/4 člž
- Citronová kůra BIO 1/2 ks
- Smetana na vaření 100 ml
- Houska 1 ks
- Olej olivový 4 plž
- Máslo 1 plž
- Brambory s rozmarýnem Albertova tržnice 425 g
Příprava
- 1Pórek důkladně omyjte, podélně přepulte a nakrájejte na půlkolečka.
- 2V hrnci rozehřejte 2 lžíce olivového oleje spolu se lžící másla. Přidejte 425 g brambor a za občasného míchání restujte zhruba 3 minuty. Přisypte nakrájený pórek, promíchejte, přidejte 2 oloupané a prolisované stroužky česneku a krátce opečte. Zalijte 1 l zeleninového vývaru, přidejte ¼ lžičky muškátového oříšku, sůl, pepř a nastrouhanou kůru z bio citronu. Vařte přibližně 15 minut.
- 3Polévku rozmixujte do hladkého krému a zjemněte 100 ml smetany na vaření. Housku nahrubo rozmixujte v kuchyňském robotu a nasucho opečte na pánvi.
- 4Jemný krém servírujte s opečenou houskou, ozdobte nudličkami pórku nebo citronové kůry a zakápněte olivovým olejem.
- 1Pórek důkladně omyjte, podélně přepulte a nakrájejte na půlkolečka.
- 2V hrnci rozehřejte 2 lžíce olivového oleje spolu se lžící másla. Přidejte 425 g brambor a za občasného míchání restujte zhruba 3 minuty. Přisypte nakrájený pórek, promíchejte, přidejte 2 oloupané a prolisované stroužky česneku a krátce opečte. Zalijte 1 l zeleninového vývaru, přidejte ¼ lžičky muškátového oříšku, sůl, pepř a nastrouhanou kůru z bio citronu. Vařte přibližně 15 minut.
- 3Polévku rozmixujte do hladkého krému a zjemněte 100 ml smetany na vaření. Housku nahrubo rozmixujte v kuchyňském robotu a nasucho opečte na pánvi.
- 4Jemný krém servírujte s opečenou houskou, ozdobte nudličkami pórku nebo citronové kůry a zakápněte olivovým olejem.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.