1
Pórek důkladně omyjte, podélně přepulte a nakrájejte na půlkolečka.
2
V hrnci rozehřejte 2 lžíce olivového oleje spolu se lžící másla. Přidejte 425 g brambor a za občasného míchání restujte zhruba 3 minuty. Přisypte nakrájený pórek, promíchejte, přidejte 2 oloupané a prolisované stroužky česneku a krátce opečte. Zalijte 1 l zeleninového vývaru, přidejte ¼ lžičky muškátového oříšku, sůl, pepř a nastrouhanou kůru z bio citronu. Vařte přibližně 15 minut.
3
Polévku rozmixujte do hladkého krému a zjemněte 100 ml smetany na vaření. Housku nahrubo rozmixujte v kuchyňském robotu a nasucho opečte na pánvi.
4
Jemný krém servírujte s opečenou houskou, ozdobte nudličkami pórku nebo citronové kůry a zakápněte olivovým olejem.
1
Pórek důkladně omyjte, podélně přepulte a nakrájejte na půlkolečka.
2
V hrnci rozehřejte 2 lžíce olivového oleje spolu se lžící másla. Přidejte 425 g brambor a za občasného míchání restujte zhruba 3 minuty. Přisypte nakrájený pórek, promíchejte, přidejte 2 oloupané a prolisované stroužky česneku a krátce opečte. Zalijte 1 l zeleninového vývaru, přidejte ¼ lžičky muškátového oříšku, sůl, pepř a nastrouhanou kůru z bio citronu. Vařte přibližně 15 minut.
3
Polévku rozmixujte do hladkého krému a zjemněte 100 ml smetany na vaření. Housku nahrubo rozmixujte v kuchyňském robotu a nasucho opečte na pánvi.
4
Jemný krém servírujte s opečenou houskou, ozdobte nudličkami pórku nebo citronové kůry a zakápněte olivovým olejem.