Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Jemná kuřecí paštika s portským vínem a růžovým pepřem

Inspirujte se podobnými recepty

Sváteční rybí polévka
Sváteční rybí...
Sváteční rybí polévka
Sváteční rybí polévka
Rychlý bramborový salát
Rychlý bramborový...
Rychlý bramborový salát
Rychlý bramborový salát
Dvoubarevný koktejl
Dvoubarevný koktejl
Dvoubarevný koktejl
Dvoubarevný koktejl
Bramborový salát s hořčicí
Bramborový salát s...
Bramborový salát s hořčicí
Bramborový salát s hořčicí

Jemná kuřecí paštika s portským vínem a růžovým pepřem

Co budete potřebovat

300 g kuřecích stehenních řízků
1 mrkev
1 petržel
1/4 celeru
sůl
1 šalotka
80 g másla
3 lžíce portského vína
1 snítka tymiánu
50 ml smetany ke šlehání
1 lžička růžového pepře
Na ozdobení paštiky
200 g másla
pár větviček tymiánu
růžový pepř

Jak na to?

Kuřecí maso a očištěnou kořenovou zeleninu dejte do hrnce. Zalijte vodou, posolte a uvařte doměkka. Zeleninu nechte vychladnout, uvařené maso nakrájejte na kousky.
Šalotku nakrájejte na kostičky. V pánvi rozpusťte lžíci másla a nechte šalotku zesklovatět. Poté přidejte kuřecí maso, orestujte, podlijte portským vínem a opékejte, až se většina tekutiny vyvaří.
Opečené maso dejte do mixéru, přidejte vařenou zeleninu, lístky tymiánu, zbylé máslo a smetanu a rozmixujte na hladkou kaši. Vmíchejte kuličky růžového pepře a rozdělte do skleniček nebo do jedné velké mísy. Povrch uhlaďte.
V kastrůlku rozpusťte máslo na zalití paštiky. Trochu ho nechte vychladnout a potom nalijte na každou paštiku. Ozdobte tymiánem a růžovým pepřem. Nechte zchladnout a poté přesuňte do lednice k finálnímu zatuhnutí.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Jemná kuřecí paštika s portským vínem a růžovým pepřem

Předkrm Velmi snadné Chuťovky Vánoce Bezlepkové Tymián , Petržel kadeřavá Magazín 11/2017 (Vánoční speciál) Počet porcí: 6
Průměrné hodnocení 4 (10)

Co budete potřebovat

300 g kuřecích stehenních řízků
1 mrkev
1 petržel
1/4 celeru
sůl
1 šalotka
80 g másla
3 lžíce portského vína
1 snítka tymiánu
50 ml smetany ke šlehání
1 lžička růžového pepře
Na ozdobení paštiky
200 g másla
pár větviček tymiánu
růžový pepř

Jak na to?

Kuřecí maso a očištěnou kořenovou zeleninu dejte do hrnce. Zalijte vodou, posolte a uvařte doměkka. Zeleninu nechte vychladnout, uvařené maso nakrájejte na kousky.
Šalotku nakrájejte na kostičky. V pánvi rozpusťte lžíci másla a nechte šalotku zesklovatět. Poté přidejte kuřecí maso, orestujte, podlijte portským vínem a opékejte, až se většina tekutiny vyvaří.
Opečené maso dejte do mixéru, přidejte vařenou zeleninu, lístky tymiánu, zbylé máslo a smetanu a rozmixujte na hladkou kaši. Vmíchejte kuličky růžového pepře a rozdělte do skleniček nebo do jedné velké mísy. Povrch uhlaďte.
V kastrůlku rozpusťte máslo na zalití paštiky. Trochu ho nechte vychladnout a potom nalijte na každou paštiku. Ozdobte tymiánem a růžovým pepřem. Nechte zchladnout a poté přesuňte do lednice k finálnímu zatuhnutí.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Inspirujte se podobnými recepty

Sváteční rybí polévka
Sváteční rybí...
Sváteční rybí polévka
Sváteční rybí polévka
Rychlý bramborový salát
Rychlý bramborový...
Rychlý bramborový salát
Rychlý bramborový salát
Dvoubarevný koktejl
Dvoubarevný koktejl
Dvoubarevný koktejl
Dvoubarevný koktejl
Bramborový salát s hořčicí
Bramborový salát s...
Bramborový salát s hořčicí
Bramborový salát s hořčicí

Inspirujte se podobnými recepty