Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.

Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.


Albert ČR
Recept Jemná kuřecí paštika s portským vínem a růžovým pepřem

Inspirujte se podobnými recepty

Krabí košíčky s křenovým...
Krabí košíčky s...
Krabí košíčky s křenovým...
Krabí košíčky s křenovým...
Skořicové pečivo
Skořicové pečivo
Skořicové pečivo
Skořicové pečivo
Vánoční čatní z manga
Vánoční čatní z...
Vánoční čatní z manga
Vánoční čatní z manga
Uzený losos v ředkvi s...
Uzený losos v ředkvi...
Uzený losos v ředkvi s...
Uzený losos v ředkvi s...

Jemná kuřecí paštika s portským vínem a růžovým pepřem

Co budete potřebovat

300 g kuřecích stehenních řízků
1 mrkev
1 petržel
1/4 celeru
sůl
1 šalotka
80 g másla
3 lžíce portského vína
1 snítka tymiánu
50 ml smetany ke šlehání
1 lžička růžového pepře
Na ozdobení paštiky
200 g másla
pár větviček tymiánu
růžový pepř

Jak na to?

Kuřecí maso a očištěnou kořenovou zeleninu dejte do hrnce. Zalijte vodou, posolte a uvařte doměkka. Zeleninu nechte vychladnout, uvařené maso nakrájejte na kousky.
Šalotku nakrájejte na kostičky. V pánvi rozpusťte lžíci másla a nechte šalotku zesklovatět. Poté přidejte kuřecí maso, orestujte, podlijte portským vínem a opékejte, až se většina tekutiny vyvaří.
Opečené maso dejte do mixéru, přidejte vařenou zeleninu, lístky tymiánu, zbylé máslo a smetanu a rozmixujte na hladkou kaši. Vmíchejte kuličky růžového pepře a rozdělte do skleniček nebo do jedné velké mísy. Povrch uhlaďte.
V kastrůlku rozpusťte máslo na zalití paštiky. Trochu ho nechte vychladnout a potom nalijte na každou paštiku. Ozdobte tymiánem a růžovým pepřem. Nechte zchladnout a poté přesuňte do lednice k finálnímu zatuhnutí.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Jemná kuřecí paštika s portským vínem a růžovým pepřem

Předkrm Velmi snadné Chuťovky Vánoce Bezlepkové Tymián , Petržel kadeřavá Magazín 11/2017 (Vánoční speciál) Počet porcí: 6
Průměrné hodnocení 4 (12)

Co budete potřebovat

300 g kuřecích stehenních řízků
1 mrkev
1 petržel
1/4 celeru
sůl
1 šalotka
80 g másla
3 lžíce portského vína
1 snítka tymiánu
50 ml smetany ke šlehání
1 lžička růžového pepře
Na ozdobení paštiky
200 g másla
pár větviček tymiánu
růžový pepř

Jak na to?

Kuřecí maso a očištěnou kořenovou zeleninu dejte do hrnce. Zalijte vodou, posolte a uvařte doměkka. Zeleninu nechte vychladnout, uvařené maso nakrájejte na kousky.
Šalotku nakrájejte na kostičky. V pánvi rozpusťte lžíci másla a nechte šalotku zesklovatět. Poté přidejte kuřecí maso, orestujte, podlijte portským vínem a opékejte, až se většina tekutiny vyvaří.
Opečené maso dejte do mixéru, přidejte vařenou zeleninu, lístky tymiánu, zbylé máslo a smetanu a rozmixujte na hladkou kaši. Vmíchejte kuličky růžového pepře a rozdělte do skleniček nebo do jedné velké mísy. Povrch uhlaďte.
V kastrůlku rozpusťte máslo na zalití paštiky. Trochu ho nechte vychladnout a potom nalijte na každou paštiku. Ozdobte tymiánem a růžovým pepřem. Nechte zchladnout a poté přesuňte do lednice k finálnímu zatuhnutí.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Inspirujte se podobnými recepty

Krabí košíčky s křenovým...
Krabí košíčky s...
Krabí košíčky s křenovým...
Krabí košíčky s křenovým...
Skořicové pečivo
Skořicové pečivo
Skořicové pečivo
Skořicové pečivo
Vánoční čatní z manga
Vánoční čatní z...
Vánoční čatní z manga
Vánoční čatní z manga
Uzený losos v ředkvi s...
Uzený losos v ředkvi...
Uzený losos v ředkvi s...
Uzený losos v ředkvi s...

Inspirujte se podobnými recepty