×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Jemná kuřecí paštika s portským vínem a růžovým pepřem

Další recepty a články

Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným...
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Kalifornské sushi
Kalifornské sushi
Kalifornské sushi
Kalifornské sushi
Vegetariánské maki sushi
Vegetariánské maki...
Vegetariánské maki sushi
Vegetariánské maki sushi
Jednoduché lososové sushi
Jednoduché lososové...
Jednoduché lososové sushi
Jednoduché lososové sushi

Jemná kuřecí paštika s portským vínem a růžovým pepřem

Co budete potřebovat

300 g kuřecích stehenních řízků
1 mrkev
1 petržel
1/4 celeru
sůl
1 šalotka
80 g másla
3 lžíce portského vína
1 snítka tymiánu
50 ml smetany ke šlehání
1 lžička růžového pepře
Na ozdobení paštiky
200 g másla
pár větviček tymiánu
růžový pepř

Jak na to?

Kuřecí maso a očištěnou kořenovou zeleninu dejte do hrnce. Zalijte vodou, posolte a uvařte doměkka. Zeleninu nechte vychladnout, uvařené maso nakrájejte na kousky.
Šalotku nakrájejte na kostičky. V pánvi rozpusťte lžíci másla a nechte šalotku zesklovatět. Poté přidejte kuřecí maso, orestujte, podlijte portským vínem a opékejte, až se většina tekutiny vyvaří.
Opečené maso dejte do mixéru, přidejte vařenou zeleninu, lístky tymiánu, zbylé máslo a smetanu a rozmixujte na hladkou kaši. Vmíchejte kuličky růžového pepře a rozdělte do skleniček nebo do jedné velké mísy. Povrch uhlaďte.
V kastrůlku rozpusťte máslo na zalití paštiky. Trochu ho nechte vychladnout a potom nalijte na každou paštiku. Ozdobte tymiánem a růžovým pepřem. Nechte zchladnout a poté přesuňte do lednice k finálnímu zatuhnutí.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Jemná kuřecí paštika s portským vínem a růžovým pepřem

Předkrm Velmi snadné Chuťovky Vánoce Bezlepkové Magazín 11/2017 (Vánoční speciál) Počet porcí: 6
Průměrné hodnocení 5 (3)

Co budete potřebovat

300 g kuřecích stehenních řízků
1 mrkev
1 petržel
1/4 celeru
sůl
1 šalotka
80 g másla
3 lžíce portského vína
1 snítka tymiánu
50 ml smetany ke šlehání
1 lžička růžového pepře
Na ozdobení paštiky
200 g másla
pár větviček tymiánu
růžový pepř

Jak na to?

Kuřecí maso a očištěnou kořenovou zeleninu dejte do hrnce. Zalijte vodou, posolte a uvařte doměkka. Zeleninu nechte vychladnout, uvařené maso nakrájejte na kousky.
Šalotku nakrájejte na kostičky. V pánvi rozpusťte lžíci másla a nechte šalotku zesklovatět. Poté přidejte kuřecí maso, orestujte, podlijte portským vínem a opékejte, až se většina tekutiny vyvaří.
Opečené maso dejte do mixéru, přidejte vařenou zeleninu, lístky tymiánu, zbylé máslo a smetanu a rozmixujte na hladkou kaši. Vmíchejte kuličky růžového pepře a rozdělte do skleniček nebo do jedné velké mísy. Povrch uhlaďte.
V kastrůlku rozpusťte máslo na zalití paštiky. Trochu ho nechte vychladnout a potom nalijte na každou paštiku. Ozdobte tymiánem a růžovým pepřem. Nechte zchladnout a poté přesuňte do lednice k finálnímu zatuhnutí.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Kalifornské sushi
Kalifornské sushi
Kalifornské sushi
Kalifornské sushi
Vegetariánské maki sushi
Vegetariánské maki sushi
Vegetariánské maki sushi
Vegetariánské maki sushi
Jednoduché lososové sushi
Jednoduché lososové sushi
Jednoduché lososové sushi
Jednoduché lososové sushi

Inspirujte se podobnými recepty