×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Jemná kuřecí paštika s portským vínem a růžovým pepřem

Inspirujte se podobnými recepty

Nepečené kuličky z kokosové...
Nepečené kuličky z...
Nepečené kuličky z kokosové...
Nepečené kuličky z kokosové...
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Sněhové pusinky s krémem a...
Sněhové pusinky s...
Sněhové pusinky s krémem a...
Sněhové pusinky s krémem a...
Bramborový salát s telecím...
Bramborový salát s...
Bramborový salát s telecím...
Bramborový salát s telecím...

Jemná kuřecí paštika s portským vínem a růžovým pepřem

Co budete potřebovat

300 g kuřecích stehenních řízků
1 mrkev
1 petržel
1/4 celeru
sůl
1 šalotka
80 g másla
3 lžíce portského vína
1 snítka tymiánu
50 ml smetany ke šlehání
1 lžička růžového pepře
Na ozdobení paštiky
200 g másla
pár větviček tymiánu
růžový pepř

Jak na to?

Kuřecí maso a očištěnou kořenovou zeleninu dejte do hrnce. Zalijte vodou, posolte a uvařte doměkka. Zeleninu nechte vychladnout, uvařené maso nakrájejte na kousky.
Šalotku nakrájejte na kostičky. V pánvi rozpusťte lžíci másla a nechte šalotku zesklovatět. Poté přidejte kuřecí maso, orestujte, podlijte portským vínem a opékejte, až se většina tekutiny vyvaří.
Opečené maso dejte do mixéru, přidejte vařenou zeleninu, lístky tymiánu, zbylé máslo a smetanu a rozmixujte na hladkou kaši. Vmíchejte kuličky růžového pepře a rozdělte do skleniček nebo do jedné velké mísy. Povrch uhlaďte.
V kastrůlku rozpusťte máslo na zalití paštiky. Trochu ho nechte vychladnout a potom nalijte na každou paštiku. Ozdobte tymiánem a růžovým pepřem. Nechte zchladnout a poté přesuňte do lednice k finálnímu zatuhnutí.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Jemná kuřecí paštika s portským vínem a růžovým pepřem

Předkrm Velmi snadné Chuťovky Vánoce Bezlepkové Magazín 11/2017 (Vánoční speciál) Počet porcí: 6
Průměrné hodnocení 4 (6)

Co budete potřebovat

300 g kuřecích stehenních řízků
1 mrkev
1 petržel
1/4 celeru
sůl
1 šalotka
80 g másla
3 lžíce portského vína
1 snítka tymiánu
50 ml smetany ke šlehání
1 lžička růžového pepře
Na ozdobení paštiky
200 g másla
pár větviček tymiánu
růžový pepř

Jak na to?

Kuřecí maso a očištěnou kořenovou zeleninu dejte do hrnce. Zalijte vodou, posolte a uvařte doměkka. Zeleninu nechte vychladnout, uvařené maso nakrájejte na kousky.
Šalotku nakrájejte na kostičky. V pánvi rozpusťte lžíci másla a nechte šalotku zesklovatět. Poté přidejte kuřecí maso, orestujte, podlijte portským vínem a opékejte, až se většina tekutiny vyvaří.
Opečené maso dejte do mixéru, přidejte vařenou zeleninu, lístky tymiánu, zbylé máslo a smetanu a rozmixujte na hladkou kaši. Vmíchejte kuličky růžového pepře a rozdělte do skleniček nebo do jedné velké mísy. Povrch uhlaďte.
V kastrůlku rozpusťte máslo na zalití paštiky. Trochu ho nechte vychladnout a potom nalijte na každou paštiku. Ozdobte tymiánem a růžovým pepřem. Nechte zchladnout a poté přesuňte do lednice k finálnímu zatuhnutí.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Nepečené kuličky z kokosové...
Nepečené kuličky z...
Nepečené kuličky z kokosové...
Nepečené kuličky z kokosové...
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Sněhové pusinky s krémem a...
Sněhové pusinky s...
Sněhové pusinky s krémem a...
Sněhové pusinky s krémem a...
Bramborový salát s telecím...
Bramborový salát s...
Bramborový salát s telecím...
Bramborový salát s telecím...

Inspirujte se podobnými recepty