×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Jehněčí špízy s citronovo-olivovou salsou

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Jehněčí špízy s citronovo-olivovou salsou

Co budete potřebovat

800 g jehněčí kýty, odblaněné, nakrájené na kostky velikosti sousta
2 stroužky česneku, rozmělněné
60 ml červeného vinného octa
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce čerstvé citronové šťávy
sůl, čerstvě namletý černý pepř
dlouhé snítky rozmarýnu
Na citronovo-olivovou salsu:
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce kaparů naložených v soli, omytých
30 g zelených oliv
1 lžička krupicového cukru
3 citrony, oloupané, nakrájené na kolečka

Jak na to?

1. Maso promíchejte v míse s česnekem, octem, olejem, citronovou šťávou, solí a pepřem. Přikryté dejte na hodinu marinovat do lednice. Rozmarýnové snítky použijte jako jehly na špízy a napíchejte na ně maso. Grilovací pánev rozpalte na maximum a ze všech stran na ní opečte maso.
2. Na citronovo-olivovou salsu rozpalte olivový olej na maximum. Vsypte kapary a 2–3 minuty je opékejte dokřupava. Přendejte je do misky a smíchejte s olivami, cukrem a kolečky
citronu. Podávejte společně se špízy.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Jehněčí špízy s citronovo-olivovou salsou

Snadné Česká Magazín 4/2012
Průměrné hodnocení 4 (2)

Co budete potřebovat

800 g jehněčí kýty, odblaněné, nakrájené na kostky velikosti sousta
2 stroužky česneku, rozmělněné
60 ml červeného vinného octa
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce čerstvé citronové šťávy
sůl, čerstvě namletý černý pepř
dlouhé snítky rozmarýnu
Na citronovo-olivovou salsu:
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce kaparů naložených v soli, omytých
30 g zelených oliv
1 lžička krupicového cukru
3 citrony, oloupané, nakrájené na kolečka

Jak na to?

1. Maso promíchejte v míse s česnekem, octem, olejem, citronovou šťávou, solí a pepřem. Přikryté dejte na hodinu marinovat do lednice. Rozmarýnové snítky použijte jako jehly na špízy a napíchejte na ně maso. Grilovací pánev rozpalte na maximum a ze všech stran na ní opečte maso.
2. Na citronovo-olivovou salsu rozpalte olivový olej na maximum. Vsypte kapary a 2–3 minuty je opékejte dokřupava. Přendejte je do misky a smíchejte s olivami, cukrem a kolečky
citronu. Podávejte společně se špízy.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat