×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Jehněčí špízy s citronovo-olivovou salsou

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Kapustnica
Kapustnica
Kapustnica
Kapustnica
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou

Jehněčí špízy s citronovo-olivovou salsou

Co budete potřebovat

800 g jehněčí kýty, odblaněné, nakrájené na kostky velikosti sousta
2 stroužky česneku, rozmělněné
60 ml červeného vinného octa
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce čerstvé citronové šťávy
sůl, čerstvě namletý černý pepř
dlouhé snítky rozmarýnu
Na citronovo-olivovou salsu:
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce kaparů naložených v soli, omytých
30 g zelených oliv
1 lžička krupicového cukru
3 citrony, oloupané, nakrájené na kolečka

Jak na to?

1. Maso promíchejte v míse s česnekem, octem, olejem, citronovou šťávou, solí a pepřem. Přikryté dejte na hodinu marinovat do lednice. Rozmarýnové snítky použijte jako jehly na špízy a napíchejte na ně maso. Grilovací pánev rozpalte na maximum a ze všech stran na ní opečte maso.
2. Na citronovo-olivovou salsu rozpalte olivový olej na maximum. Vsypte kapary a 2–3 minuty je opékejte dokřupava. Přendejte je do misky a smíchejte s olivami, cukrem a kolečky
citronu. Podávejte společně se špízy.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Jehněčí špízy s citronovo-olivovou salsou

Snadné Česká Magazín 4/2012
Průměrné hodnocení 4 (2)

Co budete potřebovat

800 g jehněčí kýty, odblaněné, nakrájené na kostky velikosti sousta
2 stroužky česneku, rozmělněné
60 ml červeného vinného octa
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce čerstvé citronové šťávy
sůl, čerstvě namletý černý pepř
dlouhé snítky rozmarýnu
Na citronovo-olivovou salsu:
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce kaparů naložených v soli, omytých
30 g zelených oliv
1 lžička krupicového cukru
3 citrony, oloupané, nakrájené na kolečka

Jak na to?

1. Maso promíchejte v míse s česnekem, octem, olejem, citronovou šťávou, solí a pepřem. Přikryté dejte na hodinu marinovat do lednice. Rozmarýnové snítky použijte jako jehly na špízy a napíchejte na ně maso. Grilovací pánev rozpalte na maximum a ze všech stran na ní opečte maso.
2. Na citronovo-olivovou salsu rozpalte olivový olej na maximum. Vsypte kapary a 2–3 minuty je opékejte dokřupava. Přendejte je do misky a smíchejte s olivami, cukrem a kolečky
citronu. Podávejte společně se špízy.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Kapustnica
Kapustnica
Kapustnica
Kapustnica
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou

Inspirujte se podobnými recepty