×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Jehněčí špízy s citronovo-olivovou salsou

Další recepty a články

Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s...
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Bílá klobása s pepperonatou
Bílá klobása s...
Bílá klobása s pepperonatou
Bílá klobása s pepperonatou
Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na...
Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na kuskusu

Jehněčí špízy s citronovo-olivovou salsou

Co budete potřebovat

800 g jehněčí kýty, odblaněné, nakrájené na kostky velikosti sousta
2 stroužky česneku, rozmělněné
60 ml červeného vinného octa
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce čerstvé citronové šťávy
sůl, čerstvě namletý černý pepř
dlouhé snítky rozmarýnu
Na citronovo-olivovou salsu:
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce kaparů naložených v soli, omytých
30 g zelených oliv
1 lžička krupicového cukru
3 citrony, oloupané, nakrájené na kolečka

Jak na to?

1. Maso promíchejte v míse s česnekem, octem, olejem, citronovou šťávou, solí a pepřem. Přikryté dejte na hodinu marinovat do lednice. Rozmarýnové snítky použijte jako jehly na špízy a napíchejte na ně maso. Grilovací pánev rozpalte na maximum a ze všech stran na ní opečte maso.
2. Na citronovo-olivovou salsu rozpalte olivový olej na maximum. Vsypte kapary a 2–3 minuty je opékejte dokřupava. Přendejte je do misky a smíchejte s olivami, cukrem a kolečky
citronu. Podávejte společně se špízy.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Jehněčí špízy s citronovo-olivovou salsou

Snadné Česká Rozmarýn Magazín 4/2012
Průměrné hodnocení 4 (2)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

800 g jehněčí kýty, odblaněné, nakrájené na kostky velikosti sousta
2 stroužky česneku, rozmělněné
60 ml červeného vinného octa
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce čerstvé citronové šťávy
sůl, čerstvě namletý černý pepř
dlouhé snítky rozmarýnu
Na citronovo-olivovou salsu:
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce kaparů naložených v soli, omytých
30 g zelených oliv
1 lžička krupicového cukru
3 citrony, oloupané, nakrájené na kolečka

Jak na to?

1. Maso promíchejte v míse s česnekem, octem, olejem, citronovou šťávou, solí a pepřem. Přikryté dejte na hodinu marinovat do lednice. Rozmarýnové snítky použijte jako jehly na špízy a napíchejte na ně maso. Grilovací pánev rozpalte na maximum a ze všech stran na ní opečte maso.
2. Na citronovo-olivovou salsu rozpalte olivový olej na maximum. Vsypte kapary a 2–3 minuty je opékejte dokřupava. Přendejte je do misky a smíchejte s olivami, cukrem a kolečky
citronu. Podávejte společně se špízy.

Další recepty a články

Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Bílá klobása s pepperonatou
Bílá klobása s pepperonatou
Bílá klobása s pepperonatou
Bílá klobása s pepperonatou
Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na kuskusu

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019

V Albertu se snažíme mít pro vás vždy něco navíc.
Vyberte si u nás jednu z jedenácti bylinek nebo rostlinek a vypěstujte si jaro u vás doma.
Zjistěte, jak pěstovat u sebe v bytě a nejlépe využít v kuchyni

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s květináčem
sleva 39 %
15 bodů + 5990 bez bodů 9990

set samozavlažovacího květináče, substrátu a semínek dle výběru
bazalka / oregano / rozmarýn
tymián / majoránka

Konvička 2 l
Různé barevné varianty
sleva 60 %
15 bodů + 1990 bez bodů 4990

plastová konvička vhodná na zalévání rostlin v interiéru i exteriéru

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019