Jehněčí roláda se šťouchaným bramborem
Ingredience
1 | lžíce kaparů |
6 | filetů ančoviček |
30 g | čerstvé petržele |
4 | stroužky česneku |
1 | citron |
15 ml | olivového oleje |
1 | lžička dijonské hořčice |
pepř | |
1 kg | jehněčí kýty |
sůl | |
20 ml | slunečnicového oleje |
200 ml | vody |
1 kg | brambor typu B |
15 g | másla |
1 | jarní cibulka |
150 g | baby špenátu |
150 ml | smetany (33 %) |
Postup přípravy
1. V mixéru rozmixujte kapary, ančovičky, petržel a česnek. Přidejte lžíci citronové šťávy, olej, hořčici, špetku pepře a metličkou promíchejte.
2. Jehněčí očistěte a rozřízněte na plát. Z obou stran osolte, opepřete a potřete rozmixovanou směsí. Opatrně zarolujte a svažte potravinářským provázkem. V pánvi na rozehřátém oleji zprudka ze všech stran roládu orestujte.
3. Vložte do pekáče, podlijte vodou a pečte 10 minut v troubě předehřáté na 200 °C. Poté snižte teplotu na 160 °C a za občasného přelévání výpekem pečte 120 minut. Mezitím oloupejte brambory, uvařte je v osolené vodě doměkka a slijte.
4. V pánvi na rozehřátém másle orestujte jarní cibulku nakrájenou na kolečka. Přidejte špenát, smetanu a krátce povařte. Brambory rozmačkejte, přidejte do pánve a promíchejte.
5. Roládu vyjměte z trouby, překryjte alobalem a nechte 20 minut odpočinout. Podávejte nakrájenou na plátky se šťouchanými bramborami.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY