Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.

Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.


Albert ČR
Recept Jehněčí roláda se šťouchaným bramborem

Další recepty a články

Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a...
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a ...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...

Jehněčí roláda se šťouchaným bramborem

Co budete potřebovat

1 lžíce kaparů
6 filetů ančoviček
30 g čerstvé petržele
4 stroužky česneku
1 citron
15 ml olivového oleje
1 lžička dijonské hořčice
pepř
1 kg jehněčí kýty
sůl
20 ml slunečnicového oleje
200 ml vody
1 kg brambor typu B
15 g másla
1 jarní cibulka
150 g baby špenátu
150 ml smetany (33 %)

Jak na to?

1. V mixéru rozmixujte kapary, ančovičky, petržel a česnek. Přidejte lžíci citronové šťávy, olej, hořčici, špetku pepře a metličkou promíchejte.

2. Jehněčí očistěte a rozřízněte na plát. Z obou stran osolte, opepřete a potřete rozmixovanou směsí. Opatrně zarolujte a svažte potravinářským provázkem. V pánvi na rozehřátém oleji zprudka ze všech stran roládu orestujte.

3. Vložte do pekáče, podlijte vodou a pečte 10 minut v troubě předehřáté na 200 °C. Poté snižte teplotu na 160 °C a za občasného přelévání výpekem pečte 120 minut. Mezitím oloupejte brambory, uvařte je v osolené vodě doměkka a slijte.

4. V pánvi na rozehřátém másle orestujte jarní cibulku nakrájenou na kolečka. Přidejte špenát, smetanu a krátce povařte. Brambory rozmačkejte, přidejte do pánve a promíchejte.

5. Roládu vyjměte z trouby, překryjte alobalem a nechte 20 minut odpočinout. Podávejte nakrájenou na plátky se šťouchanými bramborami.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Jehněčí roláda se šťouchaným bramborem

Hlavní chod Snadné Maso Velikonoce Bezlepkové Magazín 3/2021 Počet porcí: 4
(0)
V noci ze soboty na neděli slaví křesťané zmrtvýchvstání jako nejdůležitější svátek v roce. Oblíbené je jehněčí maso a beránek by neměl chybět na žádném stole, alespoň ten upečený ze sladkého těsta.

Co budete potřebovat

1 lžíce kaparů
6 filetů ančoviček
30 g čerstvé petržele
4 stroužky česneku
1 citron
15 ml olivového oleje
1 lžička dijonské hořčice
pepř
1 kg jehněčí kýty
sůl
20 ml slunečnicového oleje
200 ml vody
1 kg brambor typu B
15 g másla
1 jarní cibulka
150 g baby špenátu
150 ml smetany (33 %)

Jak na to?

1. V mixéru rozmixujte kapary, ančovičky, petržel a česnek. Přidejte lžíci citronové šťávy, olej, hořčici, špetku pepře a metličkou promíchejte.

2. Jehněčí očistěte a rozřízněte na plát. Z obou stran osolte, opepřete a potřete rozmixovanou směsí. Opatrně zarolujte a svažte potravinářským provázkem. V pánvi na rozehřátém oleji zprudka ze všech stran roládu orestujte.

3. Vložte do pekáče, podlijte vodou a pečte 10 minut v troubě předehřáté na 200 °C. Poté snižte teplotu na 160 °C a za občasného přelévání výpekem pečte 120 minut. Mezitím oloupejte brambory, uvařte je v osolené vodě doměkka a slijte.

4. V pánvi na rozehřátém másle orestujte jarní cibulku nakrájenou na kolečka. Přidejte špenát, smetanu a krátce povařte. Brambory rozmačkejte, přidejte do pánve a promíchejte.

5. Roládu vyjměte z trouby, překryjte alobalem a nechte 20 minut odpočinout. Podávejte nakrájenou na plátky se šťouchanými bramborami.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...

Inspirujte se podobnými recepty