Jehněčí plec s mátovou omáčkou a mrkvovými hranolky
Ingredience
4 | plátky jehněčí plece s kostí |
1 | lžíce olivového oleje |
sůl, pepř | |
Mátová omáčka | |
---|---|
svazek máty | |
svazek petrželky | |
80 ml | olivového oleje |
3 | stroužky česneku |
3 | lžíce citronové šťávy |
½ | lžičky strouhané citronové kůry |
½ | lžičky soli |
pepř | |
Mrkvové hranolky | |
600 g | mrkve |
olivový olej | |
½ | lžičky soli |
½ | lžičky papriky |
Postup přípravy
30 minut před vařením vyjměte jehněčí plec z lednice. Potřete olivovým olejem a dejte stranou.
Troubu předehřejte na 180 °C.
Do mixéru dejte mátu a petrželku. Zalijte olivovým olejem, přidejte překrojený česnek, citronovou šťávu i kůru a rozmixujte. Dochuťte solí a pepřem.
Mrkve oškrábejte a nakrájejte na hranolky. Smíchejte v míse olivový olej s kořením, vložte hranolky a dobře promíchejte. Rozložte na plech v jedné vrstvě a pečte 30 minut.
Maso zprudka opečte na pánvi, přibližně 3–5 minut z každé strany. Posypte solí a pepřem a hned podávejte.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY