
Jehněčí plec s mátovou omáčkou a mrkvovými hranolky
Toto mladé maso si v poslední době získává větší popularitu a nyní si ho můžete dopřát i v Albertu. Plátek jehněčí plece s kostí se hodí pro opečení na pánvi i na grilu a vychutnáte si její šťavnatou a jemnou chuť.
Ingredience
4 | plátky jehněčí plece s kostí |
1 | lžíce olivového oleje |
sůl, pepř | |
Mátová omáčka | |
---|---|
svazek máty | |
svazek petrželky | |
80 ml | olivového oleje |
3 | stroužky česneku |
3 | lžíce citronové šťávy |
½ | lžičky strouhané citronové kůry |
½ | lžičky soli |
pepř | |
Mrkvové hranolky | |
600 g | mrkve |
olivový olej | |
½ | lžičky soli |
½ | lžičky papriky |
Postup přípravy
30 minut před vařením vyjměte jehněčí plec z lednice. Potřete olivovým olejem a dejte stranou.
Troubu předehřejte na 180 °C.
Do mixéru dejte mátu a petrželku. Zalijte olivovým olejem, přidejte překrojený česnek, citronovou šťávu i kůru a rozmixujte. Dochuťte solí a pepřem.
Mrkve oškrábejte a nakrájejte na hranolky. Smíchejte v míse olivový olej s kořením, vložte hranolky a dobře promíchejte. Rozložte na plech v jedné vrstvě a pečte 30 minut.
Maso zprudka opečte na pánvi, přibližně 3–5 minut z každé strany. Posypte solí a pepřem a hned podávejte.
Pomohl vám recept?
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod