Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Jehněčí plec s mátovou omáčkou a mrkvovými hranolky

Jehněčí plec s mátovou omáčkou a mrkvovými hranolky

Toto mladé maso si v poslední době získává větší popularitu a nyní si ho můžete dopřát i v Albertu. Plátek jehněčí plece s kostí se hodí pro opečení na pánvi i na grilu a vychutnáte si její šťavnatou a jemnou chuť.

Ingredience

4 plátky jehněčí plece s kostí
1 lžíce olivového oleje
sůl, pepř
Mátová omáčka
svazek máty
svazek petrželky
80 ml olivového oleje
3 stroužky česneku
3 lžíce citronové šťávy
½ lžičky strouhané citronové kůry
½ lžičky soli
pepř
Mrkvové hranolky
600 g mrkve
olivový olej
½ lžičky soli
½ lžičky papriky

Postup přípravy

30 minut před vařením vyjměte jehněčí plec z lednice. Potřete olivovým olejem a dejte stranou.
Troubu předehřejte na 180 °C.
Do mixéru dejte mátu a petrželku. Zalijte olivovým olejem, přidejte překrojený česnek, citronovou šťávu i kůru a rozmixujte. Dochuťte solí a pepřem.
Mrkve oškrábejte a nakrájejte na hranolky. Smíchejte v míse olivový olej s kořením, vložte hranolky a dobře promíchejte. Rozložte na plech v jedné vrstvě a pečte 30 minut.
Maso zprudka opečte na pánvi, přibližně 3–5 minut z každé strany. Posypte solí a pepřem a hned podávejte.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty