Jehněčí plec s mátovou omáčkou a mrkvovými hranolky
Co budete potřebovat
Jak na to?
30 minut před vařením vyjměte jehněčí plec z lednice. Potřete olivovým olejem a dejte stranou.
Troubu předehřejte na 180 °C.
Do mixéru dejte mátu a petrželku. Zalijte olivovým olejem, přidejte překrojený česnek, citronovou šťávu i kůru a rozmixujte. Dochuťte solí a pepřem.
Mrkve oškrábejte a nakrájejte na hranolky. Smíchejte v míse olivový olej s kořením, vložte hranolky a dobře promíchejte. Rozložte na plech v jedné vrstvě a pečte 30 minut.
Maso zprudka opečte na pánvi, přibližně 3–5 minut z každé strany. Posypte solí a pepřem a hned podávejte.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Jehněčí plec s mátovou omáčkou a mrkvovými hranolky
Co budete potřebovat
Jak na to?
30 minut před vařením vyjměte jehněčí plec z lednice. Potřete olivovým olejem a dejte stranou.
Troubu předehřejte na 180 °C.
Do mixéru dejte mátu a petrželku. Zalijte olivovým olejem, přidejte překrojený česnek, citronovou šťávu i kůru a rozmixujte. Dochuťte solí a pepřem.
Mrkve oškrábejte a nakrájejte na hranolky. Smíchejte v míse olivový olej s kořením, vložte hranolky a dobře promíchejte. Rozložte na plech v jedné vrstvě a pečte 30 minut.
Maso zprudka opečte na pánvi, přibližně 3–5 minut z každé strany. Posypte solí a pepřem a hned podávejte.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio