×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Jehněčí plec s mátovou omáčkou a mrkvovými hranolky

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Jehněčí plec s mátovou omáčkou a mrkvovými hranolky

Co budete potřebovat

4 plátky jehněčí plece s kostí
1 lžíce olivového oleje
sůl, pepř
Mátová omáčka
svazek máty
svazek petrželky
80 ml olivového oleje
3 stroužky česneku
3 lžíce citronové šťávy
½ lžičky strouhané citronové kůry
½ lžičky soli
pepř
Mrkvové hranolky
600 g mrkve
olivový olej
½ lžičky soli
½ lžičky papriky

Jak na to?

30 minut před vařením vyjměte jehněčí plec z lednice. Potřete olivovým olejem a dejte stranou.
Troubu předehřejte na 180 °C.
Do mixéru dejte mátu a petrželku. Zalijte olivovým olejem, přidejte překrojený česnek, citronovou šťávu i kůru a rozmixujte. Dochuťte solí a pepřem.
Mrkve oškrábejte a nakrájejte na hranolky. Smíchejte v míse olivový olej s kořením, vložte hranolky a dobře promíchejte. Rozložte na plech v jedné vrstvě a pečte 30 minut.
Maso zprudka opečte na pánvi, přibližně 3–5 minut z každé strany. Posypte solí a pepřem a hned podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Jehněčí plec s mátovou omáčkou a mrkvovými hranolky

Hlavní chod Velmi snadné Maso Bezlepkové Máta , Petržel kadeřavá Magazín 12/2018 Počet porcí: 4
(0)
Toto mladé maso si v poslední době získává větší popularitu a nyní si ho můžete dopřát i v Albertu. Plátek jehněčí plece s kostí se hodí pro opečení na pánvi i na grilu a vychutnáte si její šťavnatou a jemnou chuť.

Co budete potřebovat

4 plátky jehněčí plece s kostí
1 lžíce olivového oleje
sůl, pepř
Mátová omáčka
svazek máty
svazek petrželky
80 ml olivového oleje
3 stroužky česneku
3 lžíce citronové šťávy
½ lžičky strouhané citronové kůry
½ lžičky soli
pepř
Mrkvové hranolky
600 g mrkve
olivový olej
½ lžičky soli
½ lžičky papriky

Jak na to?

30 minut před vařením vyjměte jehněčí plec z lednice. Potřete olivovým olejem a dejte stranou.
Troubu předehřejte na 180 °C.
Do mixéru dejte mátu a petrželku. Zalijte olivovým olejem, přidejte překrojený česnek, citronovou šťávu i kůru a rozmixujte. Dochuťte solí a pepřem.
Mrkve oškrábejte a nakrájejte na hranolky. Smíchejte v míse olivový olej s kořením, vložte hranolky a dobře promíchejte. Rozložte na plech v jedné vrstvě a pečte 30 minut.
Maso zprudka opečte na pánvi, přibližně 3–5 minut z každé strany. Posypte solí a pepřem a hned podávejte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Inspirujte se podobnými recepty