×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Jehněcí kýta se špenátovou krustou

Další recepty a články

Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky

Jehněcí kýta se špenátovou krustou

Co budete potřebovat

1 bageta
250 g baby špenátu
3 lžíce olivového oleje
4 plátky jehněčí kýty
sůl, pepř
1 snítka máty
1 snítka hladkolisté petrželky

Jak na to?

1. Bagetu rozpulte a vydlabejte střídku. Rozdrobte ji a rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte pár minut v troubě na 200 °C.
2. V pánvi rozehřejte olej a maso opékejte z každé strany 4–5 minut, aby bylo středně propečené. Nebo déle, pokud chcete víc propečené. Osolte a opepřete.
3. 230 g špenátu rozmixujte a promíchejte se střídkou. Osolte a opepřete.
4. Plátky masa přendejte na plech a posypte špenátovou směsí. Přelijte výpekem z masa a zapékejte 5 minut na 180 °C.
5. Maso před podáváním ozdobte zbývajícími lístky špenátu, mátou a petrželkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Jehněcí kýta se špenátovou krustou

Hlavní chod Velmi snadné Česká Maso Velikonoce Videorecept Magazín 4/2019 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 2 (1)
Chuťově výrazné jehněčí maso dobře doplní těžší francouzská vína se zemitými tóny. Vyzkoušejte výběr z Albertu.

Co budete potřebovat

1 bageta
250 g baby špenátu
3 lžíce olivového oleje
4 plátky jehněčí kýty
sůl, pepř
1 snítka máty
1 snítka hladkolisté petrželky

Jak na to?

1. Bagetu rozpulte a vydlabejte střídku. Rozdrobte ji a rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte pár minut v troubě na 200 °C.
2. V pánvi rozehřejte olej a maso opékejte z každé strany 4–5 minut, aby bylo středně propečené. Nebo déle, pokud chcete víc propečené. Osolte a opepřete.
3. 230 g špenátu rozmixujte a promíchejte se střídkou. Osolte a opepřete.
4. Plátky masa přendejte na plech a posypte špenátovou směsí. Přelijte výpekem z masa a zapékejte 5 minut na 180 °C.
5. Maso před podáváním ozdobte zbývajícími lístky špenátu, mátou a petrželkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky

Inspirujte se podobnými recepty