Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Jehněcí kýta se špenátovou krustou

Jehněcí kýta se špenátovou krustou

Chuťově výrazné jehněčí maso dobře doplní těžší francouzská vína se zemitými tóny. Vyzkoušejte výběr z Albertu.

Ingredience

1 bageta
250 g baby špenátu
3 lžíce olivového oleje
4 plátky jehněčí kýty
sůl, pepř
1 snítka máty
1 snítka hladkolisté petrželky

Postup přípravy

1. Bagetu rozpulte a vydlabejte střídku. Rozdrobte ji a rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte pár minut v troubě na 200 °C.
2. V pánvi rozehřejte olej a maso opékejte z každé strany 4–5 minut, aby bylo středně propečené. Nebo déle, pokud chcete víc propečené. Osolte a opepřete.
3. 230 g špenátu rozmixujte a promíchejte se střídkou. Osolte a opepřete.
4. Plátky masa přendejte na plech a posypte špenátovou směsí. Přelijte výpekem z masa a zapékejte 5 minut na 180 °C.
5. Maso před podáváním ozdobte zbývajícími lístky špenátu, mátou a petrželkou.

Jak na to?

Pomohl vám recept?
1hodnocení2

Další videorecepty