Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

30 g másla Česká chuť
20 ml olivového oleje
3 mrkve
1 petržel
¼ celeru
½ pórku
3 jarní cibulky
1 500 ml vody
sůl
pepř
1 bobkový list
3 kuličky nového koření
100 g hrášku
120 g dětské krupičky
2 vejce z podestýlky Česká chuť
50 ml čerstvého mléka 4 % Česká chuť Bio
2 snítky čerstvé petržele

Postup přípravy

1. V hrnci rozehřejte 30 g másla a 20 ml olivového oleje. Orestujte na něm 3 oloupané mrkve i petržel a ¼ celeru nakrájeného na nudličky, očištěnou ½ pórku a 3 jarní cibulky nakrájené na kolečka.
2. Poté vše zalijte vodou, osolte a opepřete dle chuti, přidejte bobkový list, nové koření a přiveďte k varu. Vařte 15 minut. Ke konci přisypte hrášek.
3. Mezitím si připravte kapání. Prošlehejte 120 g krupičky s 2 vejci a 50 ml mléka, osolte dle chuti a přes vidličku nebo hrubé struhadlo pomalu vlijte do polévky. Krátce zavařte.
4. Polévku posypte nasekanou petrželkou. Chutná jako od babičky.

Pomohl vám recept?
10hodnocení4

Další videorecepty