
Jarní zeleninový vývar s kapáním
Ingredience
30 g | másla Česká chuť |
20 ml | olivového oleje |
3 | mrkve |
1 | petržel |
¼ | celeru |
½ | pórku |
3 | jarní cibulky |
1 500 ml | vody |
sůl | |
pepř | |
1 | bobkový list |
3 | kuličky nového koření |
100 g | hrášku |
120 g | dětské krupičky |
2 | vejce z podestýlky Česká chuť |
50 ml | čerstvého mléka 4 % Česká chuť Bio |
2 | snítky čerstvé petržele |
Postup přípravy
1. V hrnci rozehřejte 30 g másla a 20 ml olivového oleje. Orestujte na něm 3 oloupané mrkve i petržel a ¼ celeru nakrájeného na nudličky, očištěnou ½ pórku a 3 jarní cibulky nakrájené na kolečka.
2. Poté vše zalijte vodou, osolte a opepřete dle chuti, přidejte bobkový list, nové koření a přiveďte k varu. Vařte 15 minut. Ke konci přisypte hrášek.
3. Mezitím si připravte kapání. Prošlehejte 120 g krupičky s 2 vejci a 50 ml mléka, osolte dle chuti a přes vidličku nebo hrubé struhadlo pomalu vlijte do polévky. Krátce zavařte.
4. Polévku posypte nasekanou petrželkou. Chutná jako od babičky.
Pomohl vám recept?
10hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod