
Základový kuřecí vývar

Velmi snadné
Více než 60 minut
0/5
Česká
Polévka
Ingredience
Složení 6 porcí
- Kuřecí skelet 1 ks
- Kuřecí křídla 2 ks
- Řapíkatý celer 3 řap.
- Mrkev 3 ks
- Cibule 2 ks
- Voda 3 l
- Petržel 1 ks
- Celer 1/2 ks
- Sůl
- Petrželka čerstvá 2 hrs.
- Kuřecí skelet 1 ks
- Kuřecí křídla 2 ks
- Řapíkatý celer 3 řap.
- Mrkev 3 ks
- Cibule 2 ks
- Voda 3 l
- Petržel 1 ks
- Celer 1/2 ks
- Sůl
- Petrželka čerstvá 2 hrs.
Příprava
- 1Kuře opečte v pánvi nasucho, jen lehce do barvy, a dejte stranou.
- 2Zeleninu pořádně omyjte. Neloupejte ji, jen ji nakrájejte na větší kusy. Na cibuli nechte čistou hladkou slupku, ta dodá vývaru barvu.
- 3Kuře spolu se zeleninou dejte do hrnce se studenou vodou. Přiveďte vše k varu, pak stáhněte stupeň vaření a nechte jen zlehka probublávat následující 3 hodiny.
- 4Vývar přeceďte a dochuťte solí.
- 5Podávat ho můžete do hrnečku s nasekanou čerstvou petrželkou.
- 1Kuře opečte v pánvi nasucho, jen lehce do barvy, a dejte stranou.
- 2Zeleninu pořádně omyjte. Neloupejte ji, jen ji nakrájejte na větší kusy. Na cibuli nechte čistou hladkou slupku, ta dodá vývaru barvu.
- 3Kuře spolu se zeleninou dejte do hrnce se studenou vodou. Přiveďte vše k varu, pak stáhněte stupeň vaření a nechte jen zlehka probublávat následující 3 hodiny.
- 4Vývar přeceďte a dochuťte solí.
- 5Podávat ho můžete do hrnečku s nasekanou čerstvou petrželkou.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.