ReceptyJarní pučálka
Albert logoAlbert logo
  • Jarní pučálka

Jarní pučálka

Jarní pučálka
Velmi snadné
Více než 60 minut
0/5
Česká
Bezlepkové
Velikonoce
Salát

Ingredience

Složení
4 porce
  • Hrách zelený 200 g
  • Máslo 40 g
  • Olej olivový 20 g
  • Cibulka jarní 50 g
  • Citron BIO 1 ks
  • Sůl
  • Hrách zelený 200 g
  • Máslo 40 g
  • Olej olivový 20 g
  • Cibulka jarní 50 g
  • Citron BIO 1 ks
  • Sůl

Příprava

  1. 1
    Důkladně propláchněte 200 g zeleného hrachu, zalijte vodou tak, aby byla minimálně 3 cm nad hrách, a nechte ho namočený alespoň 12 hodin. Poté hrách slijte a propláchněte studenou vodou.
  2. 2
    Pekáček nebo jinou vhodnou nádobu vyložte navlhčenou utěrkou, rozložte na ni namočený hrách v jedné vrstvě a znovu přikryjte navlhčenou utěrkou. Nechte stát při pokojové teplotě na slunném místě. Hrách proplachujte alespoň 1× denně a udržujte utěrky vlhké, dokud hrách nezačne klíčit, což trvá přibližně 3–4 dny.
  3. 3
    Na pánvi rozehřejte 40 g másla s 20 g olivového oleje, přidejte naklíčený hrách a 50 g na kolečka nakrájené jarní cibulky. Osolte, přidejte najemno nastrouhanou kůru z bio citronu a jemně zakápněte citronovou šťávou. Za občasného míchání opékejte, dokud se všechno dobře nespojí.
  4. 4
    Na závěr dochuťte solí a pučálka je hotová. Takto chutná jaro!
  1. 1
    Důkladně propláchněte 200 g zeleného hrachu, zalijte vodou tak, aby byla minimálně 3 cm nad hrách, a nechte ho namočený alespoň 12 hodin. Poté hrách slijte a propláchněte studenou vodou.
  2. 2
    Pekáček nebo jinou vhodnou nádobu vyložte navlhčenou utěrkou, rozložte na ni namočený hrách v jedné vrstvě a znovu přikryjte navlhčenou utěrkou. Nechte stát při pokojové teplotě na slunném místě. Hrách proplachujte alespoň 1× denně a udržujte utěrky vlhké, dokud hrách nezačne klíčit, což trvá přibližně 3–4 dny.
  3. 3
    Na pánvi rozehřejte 40 g másla s 20 g olivového oleje, přidejte naklíčený hrách a 50 g na kolečka nakrájené jarní cibulky. Osolte, přidejte najemno nastrouhanou kůru z bio citronu a jemně zakápněte citronovou šťávou. Za občasného míchání opékejte, dokud se všechno dobře nespojí.
  4. 4
    Na závěr dochuťte solí a pučálka je hotová. Takto chutná jaro!

Hodnocení

Nehodnoceno

Pomohl vám recept?

Ohodnoťte jak vám chutnal
Náhled aplikace Můj Albert
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 09.07.2025 do 15.07.2025

Platný ještě 3 dny

Od 02.07.2025 do 15.07.2025

Platný ještě 3 dny

Od 09.07.2025 do 15.07.2025

Platný ještě 3 dny

Od 02.07.2025 do 15.07.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.