Jarní minestrone
Co budete potřebovat
Jak na to?
Namleté kuřecí maso, strouhanku, 3 lžíce parmazánu, 2 rozmačkané stroužky česneku, pažitku, vejce, necelou lžičku soli a špetku pepře promíchejte v míse. Ze směsi utvořte asi 28 knedlíčků. Olej rozpalte v širším hrnci (ve kterém chcete uvařit polévku) a dozlatova – asi 3 minuty – na něm knedlíčky pečte; stačí, když se zatáhnou, dovaří se v polévce. Vyjměte je z hrnce a dejte stranou. Naopak do hrnce nasypte kolečka pórku a za občasného míchání je nechte 3 minuty změknout. Přidejte tence pokrájené stroužky česneku a opékejte další 1 minutu. Vlijte vývar a dalších 500 ml vody. Přiveďte k varu. Vmíchejte kolečka mrkve. Vařte 8 minut, pak přidejte kuřecí knedlíčky a vařte, dokud nebudou hotové a kolečka mrkve nezměknou. Nakonec vmíchejte těstoviny, špenát a zbylé 3 lžíce parmazánu a povařte, aby i těstoviny změkly. Dochuťte solí a pepřem a podávejte ozdobené bazalkou.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Jarní minestrone
Co budete potřebovat
Jak na to?
Namleté kuřecí maso, strouhanku, 3 lžíce parmazánu, 2 rozmačkané stroužky česneku, pažitku, vejce, necelou lžičku soli a špetku pepře promíchejte v míse. Ze směsi utvořte asi 28 knedlíčků. Olej rozpalte v širším hrnci (ve kterém chcete uvařit polévku) a dozlatova – asi 3 minuty – na něm knedlíčky pečte; stačí, když se zatáhnou, dovaří se v polévce. Vyjměte je z hrnce a dejte stranou. Naopak do hrnce nasypte kolečka pórku a za občasného míchání je nechte 3 minuty změknout. Přidejte tence pokrájené stroužky česneku a opékejte další 1 minutu. Vlijte vývar a dalších 500 ml vody. Přiveďte k varu. Vmíchejte kolečka mrkve. Vařte 8 minut, pak přidejte kuřecí knedlíčky a vařte, dokud nebudou hotové a kolečka mrkve nezměknou. Nakonec vmíchejte těstoviny, špenát a zbylé 3 lžíce parmazánu a povařte, aby i těstoviny změkly. Dochuťte solí a pepřem a podávejte ozdobené bazalkou.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio