Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Jarní kuřátko s glazovanou mrkví

Jarní kuřátko s glazovanou mrkví

Ingredience

4 plátky toustového chleba
150 g anglické slaniny Česká chuť
1 šalotka
2 vejce Česká chuť
100 ml plnotučného mléka Česká chuť
1 hrst baby špenátu
1 hrst polníčku
6 snítek čerstvého tymiánu
sůl
pepř
1 Albertovo Královské kuře
90 g másla Česká chuť
4 stroužky česneku
60 g třtinového cukru
1 pomeranč
1 svazek mrkve s natí

Postup přípravy

1. Nakrájejte 4 plátky toustového chleba na kostičky. Na plech s pečicím papírem rozložte kostičky chleba a pečte 5–10 minut. Na pánvi opečte 150 g anglické slaniny a oloupanou šalotku na kostičky.

2. Kostičky chleba dejte do mísy a zalijte dvěma vejci promíchanými se 100 ml mléka. Přidejte slaninu se šalotkou, hrst pokrájeného špenátu, polníčku a lístky ze 3 snítek tymiánu. Osolte, opepřete a promíchejte.

3. Kuře očistěte, osolte a naplňte břišní dutinu nádivkou. Konce stehen svažte kuchyňským provázkem. Přendejte do pekáčku, potřete 40 g rozpuštěného másla, podlijte trochou vody a pečte hodinu v troubě na 180 °C. Během pečení občas přelijte výpekem.

4. V pánvi rozpusťte zbylých 50 g másla, přidejte 4 oloupané a prolisované stroužky česneku, 60 g cukru, vymačkanou pomerančovou šťávu a 3 snítky tymiánu. Přidejte oloupanou mrkev s malou částí natě, osolte, opepřete a přiklopte pokličkou. Duste 20 minut doměkka. Poté sundejte pokličku a 5 minut míchejte, dokud mrkev nezkaramelizuje. Kuře podávejte s karamelizovanou mrkvičkou. Veselé Velikonoce.

Pomohl vám recept?
6hodnocení5

Další videorecepty