
Jarní chřestový krém
Postup přípravy
1. Z 350 g omytého chřestu odřízněte dřevnaté konce, oloupejte ho a nakrájejte na větší kusy. Hlavičky chřestu dejte stranou.
2. V hrnci rozehřejte máslo s 15 ml oleje a osmažte na něm oloupanou, najemno nakrájenou cibuli a poté přidejte připravený chřest. Přilijte vodu, přidejte rozdrobený bujón, špetku muškátového oříšku, sůl dle chuti a vařte 20 minut.
3. Mezitím nasucho na pánvi opečte 100 g lískových ořechů.
4. Do hrnce s připraveným vývarem vlijte 250 ml smetany ke šlehání a rozmixujte dohladka. Přidejte odložené hlavičky chřestu a vařte 5 minut.
5. Jarní chřestový krém servírujte ozdobený zbylými 5 ml oleje, posypané nahrubo nasekanými ořechy a nasekanou čerstvou petrželkou. Tuto polévku si zamilujete.
Pomohl vám recept?
3hodnocení5
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod