Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

350 g bílého chřestu z Tržnice u Alberta
15 g másla
20 ml extra panenského olivového oleje NP Bio
1 cibule
400 ml vody
1 zeleninový bujón NP Bio
mletý muškátový oříšek
sůl
100 g lískových ořechů
250 ml smetany ke šlehání (33 %)
2 snítky čerstvé petržele kudrnky

Postup přípravy

1. Z 350 g omytého chřestu odřízněte dřevnaté konce, oloupejte ho a nakrájejte na větší kusy. Hlavičky chřestu dejte stranou.
2. V hrnci rozehřejte máslo s 15 ml oleje a osmažte na něm oloupanou, najemno nakrájenou cibuli a poté přidejte připravený chřest. Přilijte vodu, přidejte rozdrobený bujón, špetku muškátového oříšku, sůl dle chuti a vařte 20 minut.
3. Mezitím nasucho na pánvi opečte 100 g lískových ořechů.
4. Do hrnce s připraveným vývarem vlijte 250 ml smetany ke šlehání a rozmixujte dohladka. Přidejte odložené hlavičky chřestu a vařte 5 minut.
5. Jarní chřestový krém servírujte ozdobený zbylými 5 ml oleje, posypané nahrubo nasekanými ořechy a nasekanou čerstvou petrželkou. Tuto polévku si zamilujete.

Pomohl vám recept?
3hodnocení5

Další videorecepty