Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Jarní bramborový salát s chřestem

Jarní bramborový salát s chřestem

Ingredience

900 g malých brambor typu A
400 g zeleného chřestu z Tržnice u Alberta
4 lžíce vinného octa
4 lžíce hrubozrnné hořčice
5 lžic olivového oleje NP Bio
1 lžíce třtinového cukru
1 pórek
4 ředkvičky
3 řapíky celeru
1 červená cibule
1 hrst čerstvého kopru
sůl
pepř
1 citron z Tržnice u Alberta

Výživové hodnoty

na jednou porci
Energie 382  kCal
Bílkoviny 9  g
Tuky 13  g
Sacharidy 39  g

Postup přípravy

1. Důkladně omyjte 900 g brambor a uvařte je ve slupce v osolené vroucí vodě 12 minut. Minutu před koncem přidejte 400 g chřestu očištěného od dřevitých částí a povařte. Směs sceďte a dejte stranou zchladnout.

2. V misce smíchejte 4 lžíce vinného octa, 4 lžíce hrubozrnné hořčice, 4 lžíce olivového oleje a lžíci třtinového cukru. Vše promíchejte na dresink. Pórek omyjte a nakrájejte na kolečka. Očistěte 4 ředkvičky a 3 řapíky celeru a nakrájejte je na tenké plátky. Cibuli nakrájejte na tenké proužky.

3. Do rozpálené pánve vlijte zbylou 1 lžíci oleje a krátce orestujte pórek. Brambory nakrájejte na větší kousky a dejte je do mísy. Přidejte nakrájený chřest, ředkvičky, řapík, pórek a hrst nasekaného kopru. Salát osolte, opepřete a ochuťte připraveným dresinkem. Vše dobře promíchejte.

4. Bramborový salát s chřestem v míse ozdobte tenkými plátky dobře omytého bio citronu. Před podáváním můžete salát na pár minut odložit do lednice. Lehká večeře je hotová.

Pomohl vám recept?
4hodnocení5

Další videorecepty