
Jarní bramborový salát s chřestem
Ingredience
900 g | malých brambor typu A |
400 g | zeleného chřestu z Tržnice u Alberta |
4 | lžíce vinného octa |
4 | lžíce hrubozrnné hořčice |
5 | lžic olivového oleje NP Bio |
1 | lžíce třtinového cukru |
1 | pórek |
4 | ředkvičky |
3 | řapíky celeru |
1 | červená cibule |
1 | hrst čerstvého kopru |
sůl | |
pepř | |
1 | citron z Tržnice u Alberta |
Výživové hodnoty
na jednou porci | ||
Energie | 382 | kCal |
Bílkoviny | 9 | g |
Tuky | 13 | g |
Sacharidy | 39 | g |
Postup přípravy
1. Důkladně omyjte 900 g brambor a uvařte je ve slupce v osolené vroucí vodě 12 minut. Minutu před koncem přidejte 400 g chřestu očištěného od dřevitých částí a povařte. Směs sceďte a dejte stranou zchladnout.
2. V misce smíchejte 4 lžíce vinného octa, 4 lžíce hrubozrnné hořčice, 4 lžíce olivového oleje a lžíci třtinového cukru. Vše promíchejte na dresink. Pórek omyjte a nakrájejte na kolečka. Očistěte 4 ředkvičky a 3 řapíky celeru a nakrájejte je na tenké plátky. Cibuli nakrájejte na tenké proužky.
3. Do rozpálené pánve vlijte zbylou 1 lžíci oleje a krátce orestujte pórek. Brambory nakrájejte na větší kousky a dejte je do mísy. Přidejte nakrájený chřest, ředkvičky, řapík, pórek a hrst nasekaného kopru. Salát osolte, opepřete a ochuťte připraveným dresinkem. Vše dobře promíchejte.
4. Bramborový salát s chřestem v míse ozdobte tenkými plátky dobře omytého bio citronu. Před podáváním můžete salát na pár minut odložit do lednice. Lehká večeře je hotová.