Jarní bramborový salát s chřestem
Ingredience
900 g | malých brambor typu A |
400 g | zeleného chřestu z Tržnice u Alberta |
4 | lžíce vinného octa |
4 | lžíce hrubozrnné hořčice |
5 | lžic olivového oleje NP Bio |
1 | lžíce třtinového cukru |
1 | pórek |
4 | ředkvičky |
3 | řapíky celeru |
1 | červená cibule |
1 | hrst čerstvého kopru |
sůl | |
pepř | |
1 | citron z Tržnice u Alberta |
Výživové hodnoty
na jednou porci | ||
Energie | 382 | kCal |
Bílkoviny | 9 | g |
Tuky | 13 | g |
Sacharidy | 39 | g |
Postup přípravy
1. Důkladně omyjte 900 g brambor a uvařte je ve slupce v osolené vroucí vodě 12 minut. Minutu před koncem přidejte 400 g chřestu očištěného od dřevitých částí a povařte. Směs sceďte a dejte stranou zchladnout.
2. V misce smíchejte 4 lžíce vinného octa, 4 lžíce hrubozrnné hořčice, 4 lžíce olivového oleje a lžíci třtinového cukru. Vše promíchejte na dresink. Pórek omyjte a nakrájejte na kolečka. Očistěte 4 ředkvičky a 3 řapíky celeru a nakrájejte je na tenké plátky. Cibuli nakrájejte na tenké proužky.
3. Do rozpálené pánve vlijte zbylou 1 lžíci oleje a krátce orestujte pórek. Brambory nakrájejte na větší kousky a dejte je do mísy. Přidejte nakrájený chřest, ředkvičky, řapík, pórek a hrst nasekaného kopru. Salát osolte, opepřete a ochuťte připraveným dresinkem. Vše dobře promíchejte.
4. Bramborový salát s chřestem v míse ozdobte tenkými plátky dobře omytého bio citronu. Před podáváním můžete salát na pár minut odložit do lednice. Lehká večeře je hotová.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY