Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

900 g nových brambor
450 g zeleného chřestu
100 g cukrového hrášku nebo jarního hrášku (lusky)
4 ředkvičky
1 balení salátu Mix extra
Na nakládané jarní cibulky:
60 ml bílého vinného octa
1 lžíce soli
lžičky krupicového cukru
3 jarní cibulky
Na hořčičnou zálivku:
60 ml olivového oleje
2 lžíce hrubozrnné hořčice
2 lžičky Dijonské hořčice
2 lžíce bílého vinného octa
sůl
pepř

Postup přípravy

Nejprve udělejte nakládané jarní cibulky. Našlehejte ocet, 60 ml vody, sůl a cukr. Bílé a lehce zelené části jarních cibulek (zelené konce uschovejte) nakrájejte na tenká kolečka, a ta pak naložte do zálivky. Nechte odležet minimálně 30 minut, nejlépe však přes noc. Omyté a vykartáčované brambory dejte do hrnce, zalijte je vodou, aby byly potopené, a vařte je asi 15 minut do změknutí. Sceďte je, osušte a nechte zchladnout do pokojové teploty. Ve velkém hrnci přiveďte vodu k varu, přidejte chřest a po minutě rovněž hrášek, společně vařte další dvě minuty, pak sceďte a důkladně osušte. Pak chřest i hrášek nahrubo pokrájejte a v míse smíchejte s na větší kousky pokrájenými bramborami. Vmíchejte tenká kolečka ředkviček, salát Mix extra a pokrájené konce jarních cibulek. Přelijte zálivkou vzniklou smícháním všech na ni potřebných ingrediencí. Nakonec přidejte naložené jarní cibulky a salát vylaďte solí a pepřem.

Pomohl vám recept?
6hodnocení4

Další videorecepty