×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Jarní bramborový salát

Další recepty a články

Čočkový salát s uzeným tofu
Čočkový salát s...
Čočkový salát s uzeným tofu
Čočkový salát s uzeným tofu
Těstovinový salát
Těstovinový salát
Těstovinový salát
Těstovinový salát
Ovocný salátek
Ovocný salátek
Ovocný salátek
Ovocný salátek
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Jarní bramborový salát

Co budete potřebovat

900 g nových brambor
450 g zeleného chřestu
100 g cukrového hrášku nebo jarního hrášku (lusky)
4 ředkvičky
1 balení salátu Mix extra
Na nakládané jarní cibulky:
60 ml bílého vinného octa
1 lžíce soli
lžičky krupicového cukru
3 jarní cibulky
Na hořčičnou zálivku:
60 ml olivového oleje
2 lžíce hrubozrnné hořčice
2 lžičky Dijonské hořčice
2 lžíce bílého vinného octa
sůl
pepř

Jak na to?

Nejprve udělejte nakládané jarní cibulky. Našlehejte ocet, 60 ml vody, sůl a cukr. Bílé a lehce zelené části jarních cibulek (zelené konce uschovejte) nakrájejte na tenká kolečka, a ta pak naložte do zálivky. Nechte odležet minimálně 30 minut, nejlépe však přes noc. Omyté a vykartáčované brambory dejte do hrnce, zalijte je vodou, aby byly potopené, a vařte je asi 15 minut do změknutí. Sceďte je, osušte a nechte zchladnout do pokojové teploty. Ve velkém hrnci přiveďte vodu k varu, přidejte chřest a po minutě rovněž hrášek, společně vařte další dvě minuty, pak sceďte a důkladně osušte. Pak chřest i hrášek nahrubo pokrájejte a v míse smíchejte s na větší kousky pokrájenými bramborami. Vmíchejte tenká kolečka ředkviček, salát Mix extra a pokrájené konce jarních cibulek. Přelijte zálivkou vzniklou smícháním všech na ni potřebných ingrediencí. Nakonec přidejte naložené jarní cibulky a salát vylaďte solí a pepřem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Jarní bramborový salát

Velmi snadné Česká Saláty Magazín 4/2014
Průměrné hodnocení 5 (3)

Co budete potřebovat

900 g nových brambor
450 g zeleného chřestu
100 g cukrového hrášku nebo jarního hrášku (lusky)
4 ředkvičky
1 balení salátu Mix extra
Na nakládané jarní cibulky:
60 ml bílého vinného octa
1 lžíce soli
lžičky krupicového cukru
3 jarní cibulky
Na hořčičnou zálivku:
60 ml olivového oleje
2 lžíce hrubozrnné hořčice
2 lžičky Dijonské hořčice
2 lžíce bílého vinného octa
sůl
pepř

Jak na to?

Nejprve udělejte nakládané jarní cibulky. Našlehejte ocet, 60 ml vody, sůl a cukr. Bílé a lehce zelené části jarních cibulek (zelené konce uschovejte) nakrájejte na tenká kolečka, a ta pak naložte do zálivky. Nechte odležet minimálně 30 minut, nejlépe však přes noc. Omyté a vykartáčované brambory dejte do hrnce, zalijte je vodou, aby byly potopené, a vařte je asi 15 minut do změknutí. Sceďte je, osušte a nechte zchladnout do pokojové teploty. Ve velkém hrnci přiveďte vodu k varu, přidejte chřest a po minutě rovněž hrášek, společně vařte další dvě minuty, pak sceďte a důkladně osušte. Pak chřest i hrášek nahrubo pokrájejte a v míse smíchejte s na větší kousky pokrájenými bramborami. Vmíchejte tenká kolečka ředkviček, salát Mix extra a pokrájené konce jarních cibulek. Přelijte zálivkou vzniklou smícháním všech na ni potřebných ingrediencí. Nakonec přidejte naložené jarní cibulky a salát vylaďte solí a pepřem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Čočkový salát s uzeným tofu
Čočkový salát s uzeným tofu
Čočkový salát s uzeným tofu
Čočkový salát s uzeným tofu
Těstovinový salát
Těstovinový salát
Těstovinový salát
Těstovinový salát
Ovocný salátek
Ovocný salátek
Ovocný salátek
Ovocný salátek
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Inspirujte se podobnými recepty