Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Japonský suflé cheesecake

Další recepty a články

Ančovičkové poháry s...
Ančovičkové poháry...
Ančovičkové poháry s...
Ančovičkové poháry s...
Arašídový oreo dort
Arašídový oreo dort
Arašídový oreo dort
Arašídový oreo dort
Bezinkovopivní limonáda paní...
Bezinkovopivní...
Bezinkovopivní limonáda paní...
Bezinkovopivní limonáda paní...
Borůvkové řezy
Borůvkové řezy
Borůvkové řezy
Borůvkové řezy

Japonský suflé cheesecake

Co budete potřebovat

400 g smetanového sýra
60 g krupicového cukru
60 g másla nakrájeného na 1cm plátky
6 velkých vaječných žloutků, prošlehaných
200 ml smetany ke šlehání
10 ml citronové šťávy
1 lžíce rumu (nemusí být)
80 g hladké mouky, prosáté
6 vaječných bílků, vychlazených
100 g krupicového cukru
3 lžíce meruňkového džemu + 1 lžíce vody

Jak na to?

Smetanový sýr, máslo, vejce a šlehačka by měly mít pokojovou teplotu. Dortovou formu o průměru 22 cm vymažte máslem a vyložte pečicím papírem. Obalte ji zespodu alobalem, aby neprotékala. Troubu předehřejte na 160 °C. V robotu smíchejte smetanový sýr a cukr, pak přidejte máslo a znovu promíchejte. Nakonec přidejte žloutky a smetanu, citronovou šťávu, rum a zpracujte na hladké těsto. Začněte šlehat bílky a postupně přidávejte cukr, až vznikne tuhý sníh. 1/3 sněhu vmíchejte do těsta. Zbytek sněhu do těsta opatrně vpravte stěrkou. Těsto přelijte do formy a zlehka s ní poklepte o pracovní desku. Pečte hodinu na hlubším plechu s 3 cm horké vody. Snižte teplotu na 150 ºC a pečte ještě 30 minut. Vypněte troubu a dort v ní nechte ještě 15 minut stát. Pak ho vyndejte z trouby a nechte vychladnout. V mikrovlnné troubě ohřejte meruňkový džem a rozetřete ho na dort, který před podáváním vychlaďte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Japonský suflé cheesecake

Náročné Magazín 5/2016 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 5 (6)

Co budete potřebovat

400 g smetanového sýra
60 g krupicového cukru
60 g másla nakrájeného na 1cm plátky
6 velkých vaječných žloutků, prošlehaných
200 ml smetany ke šlehání
10 ml citronové šťávy
1 lžíce rumu (nemusí být)
80 g hladké mouky, prosáté
6 vaječných bílků, vychlazených
100 g krupicového cukru
3 lžíce meruňkového džemu + 1 lžíce vody

Jak na to?

Smetanový sýr, máslo, vejce a šlehačka by měly mít pokojovou teplotu. Dortovou formu o průměru 22 cm vymažte máslem a vyložte pečicím papírem. Obalte ji zespodu alobalem, aby neprotékala. Troubu předehřejte na 160 °C. V robotu smíchejte smetanový sýr a cukr, pak přidejte máslo a znovu promíchejte. Nakonec přidejte žloutky a smetanu, citronovou šťávu, rum a zpracujte na hladké těsto. Začněte šlehat bílky a postupně přidávejte cukr, až vznikne tuhý sníh. 1/3 sněhu vmíchejte do těsta. Zbytek sněhu do těsta opatrně vpravte stěrkou. Těsto přelijte do formy a zlehka s ní poklepte o pracovní desku. Pečte hodinu na hlubším plechu s 3 cm horké vody. Snižte teplotu na 150 ºC a pečte ještě 30 minut. Vypněte troubu a dort v ní nechte ještě 15 minut stát. Pak ho vyndejte z trouby a nechte vychladnout. V mikrovlnné troubě ohřejte meruňkový džem a rozetřete ho na dort, který před podáváním vychlaďte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Ančovičkové poháry s...
Ančovičkové poháry s...
Ančovičkové poháry s...
Ančovičkové poháry s...
Arašídový oreo dort
Arašídový oreo dort
Arašídový oreo dort
Arašídový oreo dort
Bezinkovopivní limonáda paní...
Bezinkovopivní limonáda paní...
Bezinkovopivní limonáda paní...
Bezinkovopivní limonáda paní...
Borůvkové řezy
Borůvkové řezy
Borůvkové řezy
Borůvkové řezy

Inspirujte se podobnými recepty