Od 10. 9. 2020 vstup do prodejen Albert je možný pouze se zakrytými ústy a nosem. DěkujemeZavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Japonský suflé cheesecake

Další recepty a články

Brambory hasselback s modrým...
Brambory hasselback...
Brambory hasselback s modrým...
Brambory hasselback s modrým...
Bruschetta s hruškami a kozím...
Bruschetta s...
Bruschetta s hruškami a kozím...
Bruschetta s hruškami a kozím...
Citronový koláč s levandulí
Citronový koláč s...
Citronový koláč s levandulí
Citronový koláč s levandulí
Čokoládové střepy
Čokoládové střepy
Čokoládové střepy
Čokoládové střepy

Japonský suflé cheesecake

Co budete potřebovat

400 g smetanového sýra
60 g krupicového cukru
60 g másla nakrájeného na 1cm plátky
6 velkých vaječných žloutků, prošlehaných
200 ml smetany ke šlehání
10 ml citronové šťávy
1 lžíce rumu (nemusí být)
80 g hladké mouky, prosáté
6 vaječných bílků, vychlazených
100 g krupicového cukru
3 lžíce meruňkového džemu + 1 lžíce vody

Jak na to?

Smetanový sýr, máslo, vejce a šlehačka by měly mít pokojovou teplotu. Dortovou formu o průměru 22 cm vymažte máslem a vyložte pečicím papírem. Obalte ji zespodu alobalem, aby neprotékala. Troubu předehřejte na 160 °C. V robotu smíchejte smetanový sýr a cukr, pak přidejte máslo a znovu promíchejte. Nakonec přidejte žloutky a smetanu, citronovou šťávu, rum a zpracujte na hladké těsto. Začněte šlehat bílky a postupně přidávejte cukr, až vznikne tuhý sníh. 1/3 sněhu vmíchejte do těsta. Zbytek sněhu do těsta opatrně vpravte stěrkou. Těsto přelijte do formy a zlehka s ní poklepte o pracovní desku. Pečte hodinu na hlubším plechu s 3 cm horké vody. Snižte teplotu na 150 ºC a pečte ještě 30 minut. Vypněte troubu a dort v ní nechte ještě 15 minut stát. Pak ho vyndejte z trouby a nechte vychladnout. V mikrovlnné troubě ohřejte meruňkový džem a rozetřete ho na dort, který před podáváním vychlaďte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Japonský suflé cheesecake

Náročné Magazín 5/2016 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 5 (8)

Co budete potřebovat

400 g smetanového sýra
60 g krupicového cukru
60 g másla nakrájeného na 1cm plátky
6 velkých vaječných žloutků, prošlehaných
200 ml smetany ke šlehání
10 ml citronové šťávy
1 lžíce rumu (nemusí být)
80 g hladké mouky, prosáté
6 vaječných bílků, vychlazených
100 g krupicového cukru
3 lžíce meruňkového džemu + 1 lžíce vody

Jak na to?

Smetanový sýr, máslo, vejce a šlehačka by měly mít pokojovou teplotu. Dortovou formu o průměru 22 cm vymažte máslem a vyložte pečicím papírem. Obalte ji zespodu alobalem, aby neprotékala. Troubu předehřejte na 160 °C. V robotu smíchejte smetanový sýr a cukr, pak přidejte máslo a znovu promíchejte. Nakonec přidejte žloutky a smetanu, citronovou šťávu, rum a zpracujte na hladké těsto. Začněte šlehat bílky a postupně přidávejte cukr, až vznikne tuhý sníh. 1/3 sněhu vmíchejte do těsta. Zbytek sněhu do těsta opatrně vpravte stěrkou. Těsto přelijte do formy a zlehka s ní poklepte o pracovní desku. Pečte hodinu na hlubším plechu s 3 cm horké vody. Snižte teplotu na 150 ºC a pečte ještě 30 minut. Vypněte troubu a dort v ní nechte ještě 15 minut stát. Pak ho vyndejte z trouby a nechte vychladnout. V mikrovlnné troubě ohřejte meruňkový džem a rozetřete ho na dort, který před podáváním vychlaďte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Brambory hasselback s modrým...
Brambory hasselback s modrým...
Brambory hasselback s modrým...
Brambory hasselback s modrým...
Bruschetta s hruškami a kozím...
Bruschetta s hruškami a kozím...
Bruschetta s hruškami a kozím...
Bruschetta s hruškami a kozím...
Citronový koláč s levandulí
Citronový koláč s levandulí
Citronový koláč s levandulí
Citronový koláč s levandulí
Čokoládové střepy
Čokoládové střepy
Čokoládové střepy
Čokoládové střepy

Inspirujte se podobnými recepty