×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Japonský suflé cheesecake

Další recepty a články

Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát...
Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Bílé zelí
Bílé zelí
Bílé zelí
Bílé zelí
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky

Japonský suflé cheesecake

Co budete potřebovat

400 g smetanového sýra
60 g krupicového cukru
60 g másla nakrájeného na 1cm plátky
6 velkých vaječných žloutků, prošlehaných
200 ml smetany ke šlehání
10 ml citronové šťávy
1 lžíce rumu (nemusí být)
80 g hladké mouky, prosáté
6 vaječných bílků, vychlazených
100 g krupicového cukru
3 lžíce meruňkového džemu + 1 lžíce vody

Jak na to?

Smetanový sýr, máslo, vejce a šlehačka by měly mít pokojovou teplotu. Dortovou formu o průměru 22 cm vymažte máslem a vyložte pečicím papírem. Obalte ji zespodu alobalem, aby neprotékala. Troubu předehřejte na 160 °C. V robotu smíchejte smetanový sýr a cukr, pak přidejte máslo a znovu promíchejte. Nakonec přidejte žloutky a smetanu, citronovou šťávu, rum a zpracujte na hladké těsto. Začněte šlehat bílky a postupně přidávejte cukr, až vznikne tuhý sníh. 1/3 sněhu vmíchejte do těsta. Zbytek sněhu do těsta opatrně vpravte stěrkou. Těsto přelijte do formy a zlehka s ní poklepte o pracovní desku. Pečte hodinu na hlubším plechu s 3 cm horké vody. Snižte teplotu na 150 ºC a pečte ještě 30 minut. Vypněte troubu a dort v ní nechte ještě 15 minut stát. Pak ho vyndejte z trouby a nechte vychladnout. V mikrovlnné troubě ohřejte meruňkový džem a rozetřete ho na dort, který před podáváním vychlaďte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Japonský suflé cheesecake

Náročné Magazín 5/2016 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 5 (2)

Co budete potřebovat

400 g smetanového sýra
60 g krupicového cukru
60 g másla nakrájeného na 1cm plátky
6 velkých vaječných žloutků, prošlehaných
200 ml smetany ke šlehání
10 ml citronové šťávy
1 lžíce rumu (nemusí být)
80 g hladké mouky, prosáté
6 vaječných bílků, vychlazených
100 g krupicového cukru
3 lžíce meruňkového džemu + 1 lžíce vody

Jak na to?

Smetanový sýr, máslo, vejce a šlehačka by měly mít pokojovou teplotu. Dortovou formu o průměru 22 cm vymažte máslem a vyložte pečicím papírem. Obalte ji zespodu alobalem, aby neprotékala. Troubu předehřejte na 160 °C. V robotu smíchejte smetanový sýr a cukr, pak přidejte máslo a znovu promíchejte. Nakonec přidejte žloutky a smetanu, citronovou šťávu, rum a zpracujte na hladké těsto. Začněte šlehat bílky a postupně přidávejte cukr, až vznikne tuhý sníh. 1/3 sněhu vmíchejte do těsta. Zbytek sněhu do těsta opatrně vpravte stěrkou. Těsto přelijte do formy a zlehka s ní poklepte o pracovní desku. Pečte hodinu na hlubším plechu s 3 cm horké vody. Snižte teplotu na 150 ºC a pečte ještě 30 minut. Vypněte troubu a dort v ní nechte ještě 15 minut stát. Pak ho vyndejte z trouby a nechte vychladnout. V mikrovlnné troubě ohřejte meruňkový džem a rozetřete ho na dort, který před podáváním vychlaďte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Bílé zelí
Bílé zelí
Bílé zelí
Bílé zelí
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky

Inspirujte se podobnými recepty